Cele mai frumoase unghii

hapiEram în vacanță la țară și nu mă plictiseam niciodată. Numai după ce am pierdut copilăria am început să o lălăiesc mai mult pe la oraș. La țară, vara, ne puneam petale din flori de floarea soarelui pe unghii și cercei din cireșe, uf, ce selfie-uri ar mai fi ieșit! Îmi plăcea să-mi imaginez că gagicul meu de la școală (el habar n-avea că îmi era gagic) mă vede într-un glob de cristal și visează să mă sărute.

Bleah, oricum, sărutul mi se părea destul de scârbos așa că imaginația mea avea punct și virgulă după ce el își apropia capul de al meu.

De fapt unghiile mele si ale colegei colerice (Ioana, aproape o copie a mea) erau roase pân la sânge. Ne ucidea matematica. Astăzi aș recunoaște că ticul nervos.

Unghiile, părul, dinții (zâmbetul), toate-s folosite azi pe post de simbol erotic.

Mainile tale spun totul despre tine? E absolut enervant, ce să spună, astăzi la ștrand când mi-am scos costumul întreg pe sub rochie, lângă bazinul mic, unde credeam că nu mă vede nimeni, o fesă a strigat: iacă-tă-măăă iar câteva neveste iritate și-au scos smartfonurile. Dar mâinile-au tăcut chitic!

Un păr puternic și strălucitor, asta regăsim în toate reclamele. De ce nu este și un șampon pentru o barbă înțepătoare, firavă sau țeapănă, moale, apetisantă (??), una care nu mai crește-n veci sau o mustață răsucită ca cel mai delicios brezel?

Cât despre dinții perfecți – nu e niciun secret că dacă pui jos 3000 de euro primești si somnic pe mască și dinți în gură. Eu sunt practică. Dinții nu-mi sunt cariați, încerc să le mențin culoarea naturală și știu că trebuie să ajung, când voi avea timpul necesar, la maxilo – pentru continuare ortodonție și tratament ocluzie.

Unghiile mele la 40 de ani trebuie să fie… practice, elegante, scurte, arareori sexy. Să nu se rupă! Respiră, nu respiră, se strică nu se strică? Fetelor, unghiile nu-s ouă pe care pictezi. Respiră ele săracele precum firul de păr, când ați pus căciula, urlă pletele că așa nu mai merge, că nu pot trage aer pe stratu cornos. Purtați-vă unghiile cum se potrivesc vârstei și nevoilor voastre. Astazi sunt așa de multe oportunități: cu gel, semipermanent, manichiură normală cu 70 de lei si 2 desene plus o pietricică.

La 17 ani, îmi cumpăram unghiile acelea hidoase din plastic și le lipeam. Doamne ce mai durea când loveai una sau cand le dădeam jos cu dinții!

Acum am păstrat ticul, când scriu îmi rod unghiile, am “păstrat-o” si pe Dana. Copiii se joacă, unghiile rămân frumoase. Pedichiura la fel. Pe cât de bine puteam să mă încârlig acu 5 ani, acum, după ce-mi fac singură pedichiura, mă doare capul, dejtele, poate că și forfecuța doare, oricum, iese o treabă de mântuială.

unghii hapi ro

Cea mai bună e ea, fata care-mi face unghiile să arate sănătos. Pot spăla, pot face lucruri pe care le-ar face un bărbat, tastez, la birou arată bine. Pe la jumătatea lunii, mă apuc de pilit la ele. Când ajung la ea, blândă și surâzătoare-mi spune: nu te-ai putut abține, așa-i?

Să știți că unghiile nu vorbesc. Mâinile da.

Dinții sunt absolut mutoși. În schimb gura trăncăne.

Părul e ca un spic pe știulete. Însă mintea poate să transpună-n mimică orice.

Nu sunt pro frumusețe naturală ci pro alegere. Totul pornește cu un aspect sănătos. Cred că asta-i definiția stilului. Încrederea-n tine.  Modul  în care te îngrijești și faptul că nu trebuie să pierzi mult timp sau mulți bani pentru asta.

P. S Da, de asta ne tot facem poze cu degetele de la picioare: că poate vede cel pe care-l iubim în secret și se gândește ce-o fi mai sus, că ne-am cumpărat pantofi noi, apoi vrem să vedeți că n-avem încă bonturi, da, majoritatea le facem după mani-pedi, la mare sau în apă înainte să ni se transforme pielea-n hartie creponată pentru că acolo, orice pedichiură veche arată fresh.

Aștept să mi se umple cronologia într-o zi cu poze cu: barba din profil, poză în timp ce te bărbierești, selfie când fentezi si colorezi sau smulgi firele albe, degetul mic de la picior, etc. N-o să se întample? Că bărbații-s mai practici și nu înteleg de ce noi ne simțim atat de răsfățate de nimicurile astea pe care dăm mulți bani dar culmea, mor după rezultate.

Totuși, poti să vii într-o zi de la coafor, epilat, manichiură, pensat și machiaj profesional și să întrebi fericită întinzând lăbuțele si dând din gene: cum arăt? El îți aruncă o privire, vede că ești tu și nu o arătare, mormăie bine iubi da ai ieșit cu fetele de-ai stat atat că ala micu s-a stricat la burtă… Nu o lua personal. Bărbații sunt pur si simplu mai cognitivi, nu analitici. Cognitivi înseamnă că ei le știu deja pe-ale lor, nu-si schimbă opțiunile dintr-o oră-n alta. Majoritatea.

 

Similar Posts

One Comment

  1. am renuntat de ceva vreme la unghiile cu gel si treaba este mai grea, trebuie mereu sa ma uit sa nu se ciobeasca oja dar o sa perseverez! chiar nu mai vreau gel pe unghii chiar daca ma chinuie manichiura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *