Ce produse folosesc pentru machiajul natural, 40 plus
Acu mulți ani scriam aici cu mult entuziasm si greșeli de ortografie despre absolut orice, dar si despre produsele de beauty pe care le foloseam. Mai apoi, după 30 scriam realitatea despre “cremele fac asta minune” – versus “chirurgul estetician face asta minune”, si abia apoi cremele si alte produse.
Later edit: cineva mi-a spus odată că nu ar trebui să scriu, să spun cuiva că am apelat la chirurgia estetica, mai bine zis la proceduri invazive: injectare hialuronic si botox pentru ridurile fine. Ei bine, eu nu am nici un motiv să ascund asta, nu sunt vreo divă, nu am treabă despre felu in care m-ar privi cineva ca fiind urâtă sau frumoasă, nu am exagerat, am făcut ce mi-am permis si ce mi-am dorit pentru etapele vârstei. Nu am de ce să spun că pielea mea e minunată si radianta ca la 20 pentru că folosesc 8 creme scumpe, cand eu nu am timp evident de un asemenea ritual zilnic. Chirurgia estetică minim invazivă e grozavă pentru cine si-o doreste si are bani pentru ea, chirurgia estetica e in aceeasi masura accesată de către bărbați. Cum altele înțeleg că a-și pune fațete dentare tine de îngrijire, așa văd si eu tratamentul tenului cu acid hialuronic. Așadar, dacă sunteti într-o etapă a vieții voastre în care vă doriți si vă permiteti nu ezitati să faceți o vizită unui estetician bun. Procedurile efectuate de mine – unde si preturile de atunci, se regăsesc la o căutare pe blog.
Astazi, ca să mă relaxez si să nu las blogul fără postări până când va reveni pofta de scris, vreau să vă povestesc versiunea mea despre o întrebare si-un răspuns. Întrebarea e adesea un compliment, răspunsul o minciună. Doar n-o să stai la taclale să-i dai unei relativ-necunoscute toate detaliile astea.
- Ce folositi doamnă ca să arate obrajii atât de perfecți? Dar tenul așa strălucitor si curat, proaspăt, fără pete?
- Ah, absolut nimic, numai cremă hidratantă foarte bună, așa mi-s genele.
Sigur, poți să-i spui asta unei școlărițe. Ca să nu fiu rea, totusi, există o mică exceptie: sunt persoane mai plinuțe de 30, 40, 50 (care ar trebui sa vadă acest plus pe care-l au si sa-l exploateze maxim) a caror ten este plăcut si strălucitor, indeed, usor de întreținut cu o cremă si – recomand eu – un iluminator. Dar întotdeauna si la ele curățarea feței, demachierea, tonifierea este baza rutinei zilnice la îngrijire.
Zilele acestea nu prea mă machiez înainte de a pleca la birou si, dincolo de asta, nici nu doresc să apar cu aspectul unui ten obosit si adesea cu cearcăne, masat puțin cu o cremă. Insist mult pe faptul că crema aceea poate fi Nivea Q10 sau Dior cu bambilici, dacă tenul tău a fost supus unor injectări cu acid hialuronic sau cearcănele tratate astfel(cu acid), efectul cremei este fix acelasi. Ea hidratează, asta trebuie să facă! Promovarea unor creme extrem de scumpe care promit să arătati mai tinere cu 5 ani, în 12 zile de la folosire, au la bază de cele mai multe ori aplicarea pe un ten îngrijit la estetician. Efectul e obtinut in 3 minute sau 3 zile cu până la 500-600 euro.
Si neapărat vreau să subliniez asta pentru tinerele adolescente care mai cred că numai noi babele de 40 plus avem riduri. Asteptati putin, nici nu o să vă dati seama când o să vă strâmbati în oglindă si n-o să vă placă ce-o să vedeti la colțul ochilor. Nu că îmbătrânirea nu ar fi un proces natural, nu discut despre frumusete ci despre dorința fiecăreia de a arăta într-un anumit fel, după posibilități.
Acu, dacă fanul tău e Șoșoacă, eu nu vreau să te conving că Udrea e mai brează, vreau doar să cunoști mai multe trucuri ca să alegi ce ți se potrivește.
!! despre crema hidratanta si sau fondul de ten – a fost extrem de important pentru mine mereu, de multi ani – să aibă factor de protecție! Așa puteti preveni sau întarzia petele solare, hiperpigmentarea. Dar dacă îmi spui să dau în plus cu 500-600 lei pe crema hidratantă față de o vaselină, ca să arăt mai fresh cum se spune, nu sunt dispusă. Mai bine strâng acei bani pentru clinica de chirurgie estetica, ban cu ban, an cu an. Apoi da, iau o cremă cu mai multe proprietăti care să întrețină bine ceea ce a fost deja aranjat de un specialist.
Ritualul meu de machiaj nude, în fiecare zi
Spuneam că nu mă mai machiez (momentan!!) dar asta înseamnă pentru mine că nu iese din rutina simplă: crema de față, apoi fondul de ten pe care l-am nimerit desăvârșit după ani buni de nepotrivite schimbări si un anticearcăn. Mai nou, aplic un produs iluminator pentru că, cu ocazia curățeniei de primăiarnă am găsit un produs din middle age de la Estee Lauder si nu demult, am câștigat un concurs de beauty în care am aflat că Nuxe Huile Prodigieuse nu e lac de unghii. Și uite că expirat cum e, m-am riscat la Estee si am verificat diferența între cele două produse. Care e diferența de fapt? Prețul exorbitant de la Estee, evident, si faptul că Genuine Glow se aplică mai usor si eventual ține mai mult, căci e nevoie de foarte puțin.
Estee Lauder Genuine Glow undeva la 300 de lei dacă nu mai mult si Nuxe Huile Prodigieuse, 80 de lei.
Matricea națională de româncă a fost întreținută astfel:
-cearcăne tratate cu hialuronic acu 2 ani. De atunci nu am mai avut nevoie de iluminator multă vreme. Un iluminator bun e chiar scump si se termină repede. Cearcănele au fost rezolvate in 7 minute la Artis3 *nu e reclamă!.
-Obrajii tratament cu hialuronic în urmă cu aproximativ 4-5 ani! Am avut un noroc extraordinar – si medicul a fost de acord că acidul hialuronic, fiind si de calitatate bună, nu s-a retras-absorbit repede. Tot în urmă cu mai mulți ani s-au umplut șanțurile perilabiale (nas-buze) si am dorit un contur ușor pentru buze. Pe atunci eram excesiv de slabă si nu eram mulțumită deloc de tenul meu. Absolut toate procedurile au meritat si am renunțat la multe produse cosmetice de atunci. De fapt, pe scurt, acesta este secretul tenului care radiază. Si apoi aplici crema, un fond de ten nude si gata.
Botoxul se foloseste in cantitate foarte mică pentru ridurile din colțul ochiului sau pentru ridurile de expresie de pe frunte, cu mult succes mai ales dacă esți slăbuță la față și cu ten alb-sensibil. Chirurgul estetician alege locul în care se injectează si nu vă recomand să apelati vreodată la cabinet de infrumusetare, la dermatologie 🙄 sau vecina care e la medicină si se pricepe. Botoxul va avea efect cam 6 luni, in timp ce pe hialuronic, vă puteti baza ani buni, mai ales dacă nu exagerati cu procedurile.
Machiajul zilnic – dimineața după ce speli bine fața cu apă rece ca să stimulezi circulatia, aplici crema hidratantă si apoi aștepti puțin. dacă ai tenul foarte uscat (ca al meu) vei simti acea strângere pe măsură ce crema se absoarbe. Apoi aplici fondul de ten, eu îl întind cu degetele. Din cauză că nu am mai mers pentru acidul hialuronic de la cearcăne, am nevoie de un iluminator. Se găseste la Sephora si unul care să nu se întindă când lăcrimezi de la alergii, costă 70-80 lei.
Multă vreme nu am fost prea sigură care-ar fi diferența dintre iluminator si sclipiciu ăsta care pare cam bride make up – miresică- ei bine, iluminatorul îmi acopera culoarea usor vinetie a eventualelor nopți dormite prost.
Iar Nuxe sau Genuine Glow, dau o notă de prospetime obrajilor după ce am întins fondul de ten. Dacă vreți un plus de magie, să zic așa, puteti folosi si o pudră iluminatoare, mai roz – momentan eu nu am găsit un produs pe care să-l prefer si nici nu am de gând să le înlocuiesc (cele două uleiuri partial uscate cu particule stralucitoare de improspătare). Machiajul natural astfel aplicat durează cam 8-9 minute, timp în care mai îndes mâncarea în geantă, mai beau o gură de cafea, mai trag un ciorap.
Înainte de pandemie, foloseam ruj iar pe pleoape adesea un machiaj bej sau ceva nude care dădea un aspect mai sofisticat iar eyelinerul rezistent la apă si rimelul, nu prea lipseau. Foarte rar apelam la un fel de arabic make up dar care dura foarte mult pentru timpul meu, ca sa obțin rezultatul dorit.
(recomand cu drag Nuxe ulei uscat multifunctional, desi scrie ca poate fi folosit si pe păr, etc, nu vă sugerez să-l irosiți astfel decat dacă mergeți la vreun eveniment mega important. Si nici nu vă sfătuiesc să amestecati acea picătură care se prelinge usor din sticluță – cu fondul de ten pentru că nu vreți să arătați ca o beteală, doar să dați un aspect frumos obrajilor. Cu buricele degetelor întindeți frumos pe pometi. Succes)