Ceea ce spui nu-i egal cu ce înțeleg altii

Dar e egal cu ce-ai vrea tu sa deratizezi de pe corazon.
Intr-o zi lipicioasa dintr-astă iarnă,eram într-un hipermarket si ma uitam codat la iaurturi,mai ales la modul în care sunt scrise preturile la cascaval. Pe raftul cu iaurturi E-urite.

„Tu curvă,ăsta nu-i bun?”

Pe cand sa ma întorc sa-i frec un iaurt Zuzu între urechi emfaticului transmițător,si sa-i spun că prefer termenul târfă, între mine si El statea deja nevasta-sa cu carutu, cu copilu, cu baxurile de bere si c-o pereche de sosete la oferta .Pentru El.Daădea din cap că da,iaurtu cel ieftin si fara nume e cel mai bun.
Proastă femeie, mi-am zis.Ti-as fi plătit polițele macar pe-o luna daca intârziai un minut.
……………………………………………………………………..

„Culcat in atelier Beku vaaaai vazut vecina de pe parter, vb maine”

Mi-a scris odată prietena mea proaspat venita din tarile calde.
Pe-atunci aveam primul model de nokia,pe langa chei era singura piesă care-mi mai încapea în geanta.Portofel nu-mi trebuia din doua motive: era dintr-o mușama care puțea a carbit si era gol mereu.

Aveam semnal pe balcon da-n camera nu aveam.Până a doua zi mi-am lasat geamurile deschise „ca poate am semnal”, mi-a intrat un porumb în cameră,țantari,painjini înfiorători (vorba lui bu) da semnal, ioc. Si nu din cauza lor n-am putut dormi:

– Beku avea 15 ani si era un pui de rom,harnic foc si vorbea cu tarsală sferturi de cuvinte,îl găseai pe el la atelier rar de tot, cand nu era maestrul conduraș. Beku prefera sala mica din spate unde batea cuie pe flecuri si canta „dodă dodă” refrenul melodiei interpretate de Maria Tănase
– prietena mea era cuplata cu un maistru militar frumusel foc, care n-o scapa din ochi
vecina de la parter,octogenara ale cărei ferestre ar fi dat spre atelier murise de cand a plecat amica în Grand Canaria.

De fapt tot ce nu întelegeam în mesaj,se limita la interjectia vaaaai alăturată sărmanului Beku.

A doua zi,mă pieptanam în fata oglinzii.Ea,învartind alene cate-o suvita pe degețele,cuochii rosii,trântită pe-o pernă: „tu, Beku mi-a dat cheia de la atelier că l-a plătit iubi.Vecina de pe palier aia care fumeaza BTuri cu mama, a venit pe la 9 sa-si aduca cizmele sa dea dracu în ele.Ne-a vazut pe geam si-a stat acolo ca nesimtita uitandu-se la noi pana ce am pus o carpa în geam.Si-acum îmbraca-te si hai la mine ca ma omoara mama si pantofarul ca dupa ce-am închis nu mai stiu unde am pus cheile cred c-am închis.(no virgule attach)Tu stii ce-avea ăsta în atelier? Vin de-ăla vechi,da n-am baut decat jumate nu cred ca observă. Crezi ca Beku îi spune de chei?”

„Beku stie numai refrenul de la melodia aia. Esti plictisitoare.Am crezut c-ai facut si tu o bucurie cuiva. Hai ca vin,asteaptă sa-i iau niste BTuri lu maica-ta, stiu unde le ține tata. Le primeste de la serviciu”


PS: ii dedic postarea Federovei pentru ca si ea m-a facut sa zambesc in acest weekend. Cum? Uite asa:

happy
himalaya herbal
Multumesc!

Similar Posts

20 Comments

 1. LOL. Chiar zilele trecute ii spuneam husbandului ca am impresia uneori ca una as vrea eu sa spun si alta intelege el. Adica pe firul comunicarii intervine exprimarea mea verbala si auzul lui… Si deja suntem prea multi ca sa mai intelegem ceva. :)))

 2. Din cauza fluxului bogat de informaţie de pe net (că la teve nu mă mai uit decât la vreun film, dacă nu adorm) m-am obişnuit să citesc în diagonală. Şi am constatat (acum, mai de curând) că nici nu mai urmăresc corectitudinea textelor, vânez ştirea, dacă o văd. Dacă nu trec mai departe.
  Acum vreo douăzeci de ani îţi sărea în ochi lipsa unei virgule. Acum sunt zile când mă mir dacă n-am întâlnit limbajul ăla… de mess. Şi mă întreb: oare chiar aşa de înapoiat sunt?!

  1. Nu esti. Nici eu nu urmaresc corectitudinea textelor iar la virgule si spatiere pe bloguri sincer….mi se cam rupe. Poate ca unora li se pare urat modul in care accept/privesc eu lucrurile dar aici nu e revista presei, agentie de stiri, dictionar, etc.
   Cand esti platit banuiesc ca ar trebui sa iei lucrurile mai in serios si ma refer in general la jurnalisti.

 3. atunci cand gandim mult si ne emotionam desigur ca ajungem sa transmitem mesaje codificate :)))
  … de multe ori in mintea noastra suna bine un anumit mesaj dar cand il transmitem suna total diferit si e inteles total diferit 😀

 4. Unii inteleg numai ce e convenabil pentru ei insisi! 🙂

  Sa folosesti cu drag darurile de la Fede! :*

  Te pup!
  Ilda
  Lavender Thoughts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *