Barbatii marocani

De cateva ori am fost intrebata daca-s din Maroc sau din Egipt.

Odata m-am sprancenat ca si Cleopatra, altadata am gresit nuanta la fondul de ten. In general te ghicesc repede ca esti turist si observa CE fel de turist esti. De asta am mentionat ca nu e ideal sa mergi cu harta in mana pe nicaieri. Mereu se vor gasi binevoitori care sa te traga dupa sareta ori sa te puna intr-un carut, pe-o camila sau intr-un palmier, orice.

In orasul nou (oricare deci nu medina) sunt obisnuiti cu turistii si daca te vad dezinteresat, intri, iesi din magazine, te plimbi- nu te baga in seama. Vad ca stii deja locurile. Te mai abordeaza cate un cersetor dar nu la modul agresiv ca in Romania.

Pentru Mixy am pornit eu viteaza in souk sa le fac poze….barbatilor. Si mai aveam cateva, din alte orase.

In souk vezi destule localnice dar in micile “orasele” ca vai de capul lor, sunt zile in care te binoclezi minute intregi dupa o muiere. Unde sunt si ce fac de stau astia pe strazi si prin piete?

multime in piata marocDoi “credinciosi” m-au iritat azi. Primul este cel pentru care s-ar fi luat nevasta la judo cu mine  – sa nu-i fac poze. Degeaba i-am explicat in chineza ca eu pozez albinele si mierea, ca-s apicultoare pasionata de fotografii care-mi ies prost si alte cele.

Da nici domnul nu s-a lasat mai prejos. A zis NU, ca el nu vrea poze sa-i pozez mierea. Sau muierea. M.am retras doi pasi, am bagat un zoom si-a iesit asta.

nenea care n-a stat la pozaMda. Prea credinciosi ca sa apara in pozele unei vestice zambarete. Am facut pe proasta, am amestecat dreptul meu cu dreptul lor si-am mers mai departe.  Putine lucruri imi displac mai mult decat ce face nenea asta. Si daca spun ca rugaciunea e ca sexul, adica intima, se supara unii si e treaba lor. Numai ca va informez ca-n soukul din Agadir foarte rar vezi asa ceva. Daca e ora de rugaciune, cei care vor sa se roage isi inchid gheseftu 3 minute si se roaga acolo sau se duc intr-o moschee mica si altcineva se uita la magazin pana se intorc.

musulman la rugaciune in piataAstia de obicei se enerveaza daca-i pozezi da nu pot fugi dupa tine c-au poale lungi. Atentie ce cititi.

marocani2barbati la taclale marocT, ti-am gasit un sot! E din vest sahara face kataif bun, are 3 camile. Nu, n-am negociat.

barbat marocanMixy, suc de portocale?

barbat freshmarocan storcand portocale

 Pe baietii de la Riad Palazzo Desdemona  i-ati vazut deja.

dulciuri desdemona essaouirapersonal desdemona palaceDaca ati crezut ca aici nu e la moda second hand, fals – barbati, femei, scotocesc care pe unde apuca. M-am uitat si eu de curioasa da n-am gasit decat niste sutiene pentru Bianca Dragusanu si furouri de-alea de plastic. Arzi in flacari ca Anna Lezko daca-ti aprinzi tigara (ne)imbracata in furou.

marocani la second handfemeie marocana in soukpapuci second marocBarbatii dulci. Care fac suc din trestie de zahar .

suc din trestie de zaharBaieti veseli care nu se uita cu-n ochi la cer si cu unu in aparat:

barbat  pe scootercomerciant in soukfemeie cu abbaya si barbat alergandcomercianti covoarevanzatorde maslineNiste romantici 🙂

domn cu verdeturi si floripiata souk vanzatorAici nu exista “mi-e foame de tine”. Totul se rezolva.

barbat clatitecomerciantmarocan souk condimentePreferatul meu e domnul care mi-a ajustat cureaua si-a insistat sa-mi intareasca un nasture. Gratis. Spre disconfortul tensiunii arteriale a insotitorului.

ajustare curea piele

Ei fetelor, ce-ati cumpara si de la cine?