Macarons si alte dulciuri

Macarons- initial credeam ca-s niste simple bezele lipite cu crema de-aceea cu gust de unt (bleah). Imediat dupa revolutie au aparut si la noi prajiturele de-astea colorate cu crema . Mi-au ramas in minte la „asa nu” 😀
O cutie cu 12 mini macarons de la PAUL costa 7, 50 sau 8,50 E . Si sunt absolut delicioase! Nu stiu daca peste tot sunt la fel aromele – in functie de culori …
Galben – aroma de lamaie. Nu e preferata mea (sa nu întelegeti ca nu e buna!!)
Verde- fistic. Dementiala!
Roz- usor fructat
Crem mai inchis – caramel. Excelent!
Crem spre alb – cocos si gust de migdale. Preferatele mele, as putea mânca un kg 😀
Ciocolatiu – un amestec de ciocolata , cafea. Grozave!

Iar aici sunt ingredientele folosite in caz ca va intereseaza

Ce mai are Paul dulce si aromat, imposibil de…descris? Frangipane Nature!Cateodata nu le gasesc, de parc-ar fi editie limitata. Daca mergeti în Franta sau aveti patiserie Paul în apropiere va recomand sa le gustati!

Credeti ca numai macaroanele astea colorate sunt dulci? Nu…ia uitati ce hainuta am luat pentru telefonul meu 😀


Imi place inventivitatea francezilor….

Strangem randurile sau genunchii, ne cofeinizam si mergem mai departe….viata ne ofera mereu chestii “dulci”.Intr-un fel sau altul

Similar Posts

59 Comments

  1. Ma uit cu coada ochiului la poze 🙂
    Si cand trec pe langa “Paul” trebuie sa ma uit in alta parte 🙂 Nu vreau sa imi incalc dieta 🙂

  2. Am mâncat odată, făcute în Bucureşti. Nu m-au impresionat, dar poate nu au avut o reţetă ca lumea (sau poate n-au respectat-o, că ai noştri sunt maeştri la aşa ceva). Dar am văzut la o cofetărie de lângă mine. Am să încerc, că-s pofticios. Poate astea sunt mai bune.

    1. Am adus cadou unui prieten si mi-.a spus ca sunt mult mai bune decat ce a gustat el odata aici in Germania. Deci, nu renunta, mai incearca :)))

    1. E adevarat ca sunt singurele pe care le-.am incercat dar cum sa-ti spun…..imi plac la maxim! Sunt proaspete, se topesc in gura, au o aroma grozava deci nu imi imaginez “mai bun” 🙂

  3. cum ar veni, avem aceleasi gusturi: caramel, fistic si migdale 😀
    norocul tau ca tocmai mi-am luat o doza de dulce, ca altfel stateam imbufnata si pofticioasa in fata monitorului :)))

  4. Cred ca verdele ar fi preferatul meu ;)n-am mancat niciodata si nici nu prea incerc dulciurile (ce par)cu gust de unt si margarina…dar salivez pe langa croissante,creme si frisca naturala 🙂 Hainuta pentru telefon e comica rau :)) sper ca nu zgarie ecranul cu fermoarul…

  5. Ce pofta mi-ai facut ! cred ca o sa ma rasfat cu un bombolone si un cappuccino 🙂
    Nu am vazut pe aici o pasticerie Paul , probabil le voi cauta la Cluj , imi place hainuta telefonului !

  6. M-ai lovit in punctul nevralgic! Asta cu dulciurile e calcaiul lui Ahile pentru mine. De cati macaronsi de astia mi-ar ajunge salariul meu de rahat? Numai sa-i lingi putin la colturi nu te lasa? Asa, cat sa se bucure si papilele mele gusative…Lasa ca ma consolez cu niste fondante autohtone.Off, care n-am avut noroc!

  7. @”Imi place inventivitatea francezilor…” – no me digas! 😉 🙂 în toate domeniile… vorbesc en connaissance de cause, évidemment… 😉 ala roz e cu smeura, o singura persoana din anturaju’ meu le reuseste, cu brio, putin mai mari, yummy-rau… 🙂 Bts, nu “le” am cu dulciurile, neam de loc… 😀
    – – –
    Bonne continuation et vivent les macarons français! 🙂

    1. Ti-as raspunde in franceza, dar mi-e teama c-.o sa ma dai in judecata, nici nu incerc :)))
      Dupa ce-am venit de la masa in ziua aceea povestita pe blog – doamna de la receptia Ibisului la care mergem mereu si care ne cunoaste de cativa ani mi-a spus dintr-una in alta ca e gravida
      Si nu stiu ce cuvant a folosit ea (in franceza) , mi-a zis ca naste in ianuarie. Si cuvantul respectiv seamana sau suna ca si “couche” si ma gandeam : mai, oare asta imi spune cand s-a culcat cu sotu-so ca sa faca bebele? :)))

  8. N-am mancat niciodata, le-am vazut de curand pe net , pareau interesante. Poate gasesc si eu pe aici, nici nu stiam ca exista in Bucuresti PAUL ..Trebuie sa ies mai des prin lume 🙂

  9. eu care sunt prietena dulciurilor inca n-am facut cunostiinta cu aceste minunatii 😛 cum as afce sa primesc si eu? dar vad ca nu-s ieftine 😀
    hainuta telefonului e the best!
    Hapi mi-ai facut pofta de dulce hmmmmmmm
    si dieta? jhmmmmm….fara dieta! :))

      1. Hapi, vei regasi macarons-uri peste tot, inclusiv în boulangeries-patisseries locale, la fel de rafinate si de delicioase ca cele pariziene, de “marca”… 🙂

  10. oooo, macarons de la Paul! mortale! cateodata fac o excursie pana in centrul orasului numai pentru ele. au si varianta mai maricica cu 3€ bucata. favorita mea e aia cu cafea… aoleu, deja imi ploua in gura! :)))

  11. in Bacau stiu sigur ca inca n-au aparut cei de la Paul. asta-is si de bine si de rau: bine, ca nu-s tentata, rau – ca de, ceva bun nu refuz in veci. asa ca deocamdata salivez si mananc turta dulce:)

  12. Cred ca mi-ar placea, mai ales cele cu caramel sau cu ciocolata.
    Restul mi-ar placea si ele, insa nu stiu cele cu migdale…Nu pot migdale decat din cele dulci 🙁 Dar la pretul pe care-l au…e un picut cam greu. La banutii nostri. Fara sa mai zic de ai mei :)) Ma multumesc sa-mi fac in casa prajituri diverse.
    “Hainuta” teefonului e super interesanta, haioasa si frumos colorata 🙂 Cat a costat? De curiozitate…:)

  13. Eu am vazut macaronsii astia doar pe net, dispusi in diverse forme haioase. Nu cred ca avem pe aici, sau nu in locurile pe unde circul eu.
    Dar ma consolez cu ciocolatica pe care tocmai am mancat-o, iar mai tarziu ies sa imi cumpar niste eugenii. 😛

  14. Eu am mancat primele mele macaroons in Bruxelles, nu le mai stiu pe toate, stiu ca am luat cu fructul pasiunii, fructe de padure.. chestii de astea… vreo 5 parca. Au fost extraordinare, se topeau in gura si acum salivez cand imi amintesc. Apoi am mancat una si in Cluj la o cofetarie de pe aici si au fost oribile. Am inteles ca exista in Bucuresti un loc in care-s ok, in rest ma indoiesc.

    Verine cum e cea din penultima poza de la tine exista si in Cluj, la cofetarie Saveur (unde mi-am facut eu tortul de nunta 😀 ). Evident ca n-am mancat eu chiar din Franta sa am termen de comparatie, dar astea de aici sunt super bune, deci poate or fi cel putin asemanatoare.

    1. este scump si aici- in Franta de fapt ca in Germ nu am vazut!
      Totusi cate un Frangipan nature imi iau cand ajung acolo. Cafeaua este ieftina in comparatie cu altele.
      Si macarons. Bine ca al meu zice ca nu pricepe de ce dau 8 euro pe 8 macarons. Dar gata cu micile extravagante, mi le-am permis in Franta pe termen scurt. Acum ar fi cazul sa invat sa le prepar acasa
      Chiar – oare e greu? 😀

  15. stii ce ma sperie pe mine la dulciurile colorate din ziua de azi? ma gandesc cate chimicale au de sunt colorate asa. si e ciudat…avand in vedere ca sunt fumatoare, iar fumul ala e nociv pt mine totusi imi fac griji pt niste chimicale… 🙂
    de cand sunt aici am devenit tot mai paranoica. ma uit pe ambalaj sa nu aive E-uri si sa vad cam din ce este facut….totul are gust de plastic. nu zic ca in romania totul e natural si frumos, insa aici e prea de tot 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *