Macarons si alte dulciuri
Macarons- initial credeam ca-s niste simple bezele lipite cu crema de-aceea cu gust de unt (bleah). Imediat dupa revolutie au aparut si la noi prajiturele de-astea colorate cu crema . Mi-au ramas in minte la „asa nu” 😀
O cutie cu 12 mini macarons de la PAUL costa 7, 50 sau 8,50 E . Si sunt absolut delicioase! Nu stiu daca peste tot sunt la fel aromele – in functie de culori …
Galben – aroma de lamaie. Nu e preferata mea (sa nu întelegeti ca nu e buna!!)
Verde- fistic. Dementiala!
Roz- usor fructat
Crem mai inchis – caramel. Excelent!
Crem spre alb – cocos si gust de migdale. Preferatele mele, as putea mânca un kg 😀
Ciocolatiu – un amestec de ciocolata , cafea. Grozave!
Iar aici sunt ingredientele folosite in caz ca va intereseaza
Ce mai are Paul dulce si aromat, imposibil de…descris? Frangipane Nature!Cateodata nu le gasesc, de parc-ar fi editie limitata. Daca mergeti în Franta sau aveti patiserie Paul în apropiere va recomand sa le gustati!
Credeti ca numai macaroanele astea colorate sunt dulci? Nu…ia uitati ce hainuta am luat pentru telefonul meu 😀
Imi place inventivitatea francezilor….
Strangem randurile sau genunchii, ne cofeinizam si mergem mai departe….viata ne ofera mereu chestii “dulci”.Intr-un fel sau altul
Ma uit cu coada ochiului la poze 🙂
Si cand trec pe langa “Paul” trebuie sa ma uit in alta parte 🙂 Nu vreau sa imi incalc dieta 🙂
Paul-ul din Bucuresti, nu?
Da………Bucuresti
Am mâncat odată, făcute în Bucureşti. Nu m-au impresionat, dar poate nu au avut o reţetă ca lumea (sau poate n-au respectat-o, că ai noştri sunt maeştri la aşa ceva). Dar am văzut la o cofetărie de lângă mine. Am să încerc, că-s pofticios. Poate astea sunt mai bune.
Am adus cadou unui prieten si mi-.a spus ca sunt mult mai bune decat ce a gustat el odata aici in Germania. Deci, nu renunta, mai incearca :)))
Hi hi hi!… Să fii sigură că mai încerc! 🙂
nu prea imi plac cele de la paul,sunt si mai bune.pup,o saptamana minunata!
nu inteleg.. iti plac sau nu-ti plac?!
E adevarat ca sunt singurele pe care le-.am incercat dar cum sa-ti spun…..imi plac la maxim! Sunt proaspete, se topesc in gura, au o aroma grozava deci nu imi imaginez “mai bun” 🙂
va sa zica…te-au prins macaronsii si pe tine :)))
Daa!
cum ar veni, avem aceleasi gusturi: caramel, fistic si migdale 😀
norocul tau ca tocmai mi-am luat o doza de dulce, ca altfel stateam imbufnata si pofticioasa in fata monitorului :)))
Astea sunt aromele mele preferate 🙂
Cred ca verdele ar fi preferatul meu ;)n-am mancat niciodata si nici nu prea incerc dulciurile (ce par)cu gust de unt si margarina…dar salivez pe langa croissante,creme si frisca naturala 🙂 Hainuta pentru telefon e comica rau :)) sper ca nu zgarie ecranul cu fermoarul…
Nu il zgarie ca se inchide pana sus si acolo are o mica protectie
Iti recomand sa le incerci. Nu sunt ceea ce par 😀
Te urasc! :((
Mai asteapta putin, not yet, i can more :)))))
Ce pofta mi-ai facut ! cred ca o sa ma rasfat cu un bombolone si un cappuccino 🙂
Nu am vazut pe aici o pasticerie Paul , probabil le voi cauta la Cluj , imi place hainuta telefonului !
Paul nu gasesti laCluj
DAR sigur sunt macarons delicioase in tara ta! Incearca-le , cred c-o sa-ti placa….
PAUL a aparut si in Bucuresti daca nu ma insel. Dar ce este mai funny este patiseria PETRE!! :)) Scris cu caractere similare, care te duc cu mintea la PAUL daca o stii deja. Mori de ris!
Of…zici de covrigaria aia in care nu-ti dau punga numai daca cumperi de la 3 chestii in sus? That sucks.
M-ai lovit in punctul nevralgic! Asta cu dulciurile e calcaiul lui Ahile pentru mine. De cati macaronsi de astia mi-ar ajunge salariul meu de rahat? Numai sa-i lingi putin la colturi nu te lasa? Asa, cat sa se bucure si papilele mele gusative…Lasa ca ma consolez cu niste fondante autohtone.Off, care n-am avut noroc!
Nu stiu ce preturi au in ro
Dar am citit pe un blog sau doua despre macaronsi facuti acasa
Arata grozav macarons-urile tale. 🙂 De-abia astept sa mai degust si eu asa ceva. 😛
Mor de hainuta aia pentru telefon. E adorabil de dulcica. :))
@”Imi place inventivitatea francezilor…” – no me digas! 😉 🙂 în toate domeniile… vorbesc en connaissance de cause, évidemment… 😉 ala roz e cu smeura, o singura persoana din anturaju’ meu le reuseste, cu brio, putin mai mari, yummy-rau… 🙂 Bts, nu “le” am cu dulciurile, neam de loc… 😀
– – –
Bonne continuation et vivent les macarons français! 🙂
Ti-as raspunde in franceza, dar mi-e teama c-.o sa ma dai in judecata, nici nu incerc :)))
Dupa ce-am venit de la masa in ziua aceea povestita pe blog – doamna de la receptia Ibisului la care mergem mereu si care ne cunoaste de cativa ani mi-a spus dintr-una in alta ca e gravida
Si nu stiu ce cuvant a folosit ea (in franceza) , mi-a zis ca naste in ianuarie. Si cuvantul respectiv seamana sau suna ca si “couche” si ma gandeam : mai, oare asta imi spune cand s-a culcat cu sotu-so ca sa faca bebele? :)))
Hapi, sper ca ai un super-avocat… 😉 accoucher=a naste; coucher=a (se) culca, ca-n:”voulez-vous coucher avec moi ce soir?…” 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=RQa7SvVCdZk
Deci bine am sesizat! :))))Merci pt explicatie si pt piesa superba
băăăi, cafeaua aia mişto cui i-o-ntinzi aşa, spre stânga ?!
Eram pe drum, aveam probleme cu directia la o axa :)))
Cafeaua era a mea si numai a mea
N-am mancat niciodata, le-am vazut de curand pe net , pareau interesante. Poate gasesc si eu pe aici, nici nu stiam ca exista in Bucuresti PAUL ..Trebuie sa ies mai des prin lume 🙂
Si eu am aflat de la o bloggerita ca exista Paul in Bucuresti
Adica tu, de fiecare data cand suna telefonul, trebuie sa-i dai gluga de pe ochi si sa-i deschizi fermoarul?…
De ce sa te complici atat?
Pt ca n-am gasit inca husa pt Asha 300. In plus am pus cartela pe care-o utilizez mai putin, asta nu prea suna
Doar eu sun de pe el
eu care sunt prietena dulciurilor inca n-am facut cunostiinta cu aceste minunatii 😛 cum as afce sa primesc si eu? dar vad ca nu-s ieftine 😀
hainuta telefonului e the best!
Hapi mi-ai facut pofta de dulce hmmmmmmm
si dieta? jhmmmmm….fara dieta! :))
O femeie gaseste oricand o scuza pentru a intrerupe o dieta si a incepe alta ….
asa-i 🙂 si niciodata nu e vina lor 😛
mi-ai facut pofta de dulce :))
Mi-e si mie pofta acum….ca s-au terminat demult
Hapi, vei regasi macarons-uri peste tot, inclusiv în boulangeries-patisseries locale, la fel de rafinate si de delicioase ca cele pariziene, de “marca”… 🙂
Nu am Paul asa apetisant in comuna mea, dar sunt destule cofetarii de la care trebuie sa-mi intorc privirea si nasul.
Cred ca am vazut si eu daca nu ma insel in mall-ul Baneasa. Ma gandeam sa nu fie vechi cu vreun fondant aiuristic. Acu imi pare rau ca nu am gustat. In Cluj, or fi?
oooo, macarons de la Paul! mortale! cateodata fac o excursie pana in centrul orasului numai pentru ele. au si varianta mai maricica cu 3€ bucata. favorita mea e aia cu cafea… aoleu, deja imi ploua in gura! :)))
in Bacau stiu sigur ca inca n-au aparut cei de la Paul. asta-is si de bine si de rau: bine, ca nu-s tentata, rau – ca de, ceva bun nu refuz in veci. asa ca deocamdata salivez si mananc turta dulce:)
Cred ca mi-ar placea, mai ales cele cu caramel sau cu ciocolata.
Restul mi-ar placea si ele, insa nu stiu cele cu migdale…Nu pot migdale decat din cele dulci 🙁 Dar la pretul pe care-l au…e un picut cam greu. La banutii nostri. Fara sa mai zic de ai mei :)) Ma multumesc sa-mi fac in casa prajituri diverse.
“Hainuta” teefonului e super interesanta, haioasa si frumos colorata 🙂 Cat a costat? De curiozitate…:)
Eu am vazut macaronsii astia doar pe net, dispusi in diverse forme haioase. Nu cred ca avem pe aici, sau nu in locurile pe unde circul eu.
Dar ma consolez cu ciocolatica pe care tocmai am mancat-o, iar mai tarziu ies sa imi cumpar niste eugenii. 😛
Nu m-am putut abtine!
Azi m-am dus la Paul si am bagat un shopping 🙂
Dieta este facuta pentru a fi incalcata!
Eu le-am incercat prima data la Barcelona si am fost fascinata de macarons. Alea de caramel is favoritele mele.
Inghit in sec 😛 lamaie …fistic 😛 offfff
oare ce mi-a trebuit mie sa intru la Paul 😀 ma duc jos la patiserie e in blocul vecin 😀
Eu am mancat primele mele macaroons in Bruxelles, nu le mai stiu pe toate, stiu ca am luat cu fructul pasiunii, fructe de padure.. chestii de astea… vreo 5 parca. Au fost extraordinare, se topeau in gura si acum salivez cand imi amintesc. Apoi am mancat una si in Cluj la o cofetarie de pe aici si au fost oribile. Am inteles ca exista in Bucuresti un loc in care-s ok, in rest ma indoiesc.
Verine cum e cea din penultima poza de la tine exista si in Cluj, la cofetarie Saveur (unde mi-am facut eu tortul de nunta 😀 ). Evident ca n-am mancat eu chiar din Franta sa am termen de comparatie, dar astea de aici sunt super bune, deci poate or fi cel putin asemanatoare.
Am inteles si eu acum ce sunt cu macaroanele astea :). le voi incerca
nu am mancat niciodata fix din cauza ca se cheama ca macaroanele si arata complet fals. de rectificat.
Paul este in Bucuresti, dar mi se pare cam foarte scump …
este scump si aici- in Franta de fapt ca in Germ nu am vazut!
Totusi cate un Frangipan nature imi iau cand ajung acolo. Cafeaua este ieftina in comparatie cu altele.
Si macarons. Bine ca al meu zice ca nu pricepe de ce dau 8 euro pe 8 macarons. Dar gata cu micile extravagante, mi le-am permis in Franta pe termen scurt. Acum ar fi cazul sa invat sa le prepar acasa
Chiar – oare e greu? 😀
Retete am gasit pe net, dar nu stiu daca rezultatul este conform 100% …
stii ce ma sperie pe mine la dulciurile colorate din ziua de azi? ma gandesc cate chimicale au de sunt colorate asa. si e ciudat…avand in vedere ca sunt fumatoare, iar fumul ala e nociv pt mine totusi imi fac griji pt niste chimicale… 🙂
de cand sunt aici am devenit tot mai paranoica. ma uit pe ambalaj sa nu aive E-uri si sa vad cam din ce este facut….totul are gust de plastic. nu zic ca in romania totul e natural si frumos, insa aici e prea de tot 🙂
Si eu sunt pro mancare cat mai naturala dar macaroanele astea au devenit un moft de moment