Lift up the receiver, I’ll make you a believer

Deunazi discutam cu un prieten despre Dumnezeu. Scarpinandu-se amuzat in barba m-a intrebat daca mi-l imaginez pe un tron. In care Dumnezeu cred…….si cum imi motivez credinta?

Dumnezeu nu are nevoie de credinta mea si nici de a altora.Nu este Dumnezeul razbunator din Biblie si Fiinta Infinita care-a fost descrisa hiperbolic in Cartea Sfanta. El nu depinde de religii si cu atat mai mult de…..starea de a crede in el sau nu.

De ce nu „cred“ intr-un satelit care graviteaza aiurea in spatiu? Intr-un curent de aer? Intr-un Zeu oarecare? Pentru ca toate acestea sunt notiuni. Reduse la nivel subatomic, ele nu mai exista si nu pot fi dovedite ca atare. Dumnezeu este fluidul universal, fara de care nimic nu ia fiinta Dumnezeu este in mine.Credinta mea nu e una inoculata sau invatata, imi apartine dintotdeauna, m-am nascut cu ea. Religia mi-a slefuit-o dar nu mi-a aratat forma in care pot gasi divinitatea.Ar trebui sa neg ca am suflet pentru ca nu-l cunosc personal, nu-l pot numi si nu pot spune cate grame are? Ei bine, nu pot pentru ca EU nu sunt doar un trup, o inima, un creier, ficat, plamani. Sunt energie, astazi aici, maine in alta parte. Nu voi disparea odata cu ceea ce numesc acum „viata“. Cred in Dumnezeu pentru ca nu exist fara El.

In toate religiile , in toate formele de creatie, in toate practicile spirituale exista cai care duc spre El. Unele drumuri nici macar nu sunt marcate , unii calatori nici nu stiu incotro merg. Ma amuza faptul ca unii oameni incearca sa darame credinta altora prin linkuri care „argumenteaza“ faptul ca Isus ar fi fost mai pamantean decat cred crestinii, faptul ca Mahomed ar fi fost mai crud si mai erotizat decat il descrie Coranul, etc. Ce trist trebuie sa fie sa ajungi sa crezi ca Soarele a disparut sau n-a existat numai pentru ca tu ai iesit mereu afara cand El era in spatele norilor………

Nu vreau sa va intreb daca credeti in Dumnezeu.Dar spuneti-mi va rog…..aveti nevoie de El?

Similar Posts

57 Comments

 1. Daca am nevoie de “el”? Chiar daca as avea, i-as refuza ajutorul, daca ar exista. Sunt inca “in picioare”, dar asta datorita credintei in mine, si nu credintei in “el”. Cred ca ne leaga o forta pe toti, dar nu ma gandesc la o entitate inteligenta cand spun asta.

  1. Ce intelegi prin entitate inteligenta – in masura in care Inteligenta este o notiune care defineste trasaturi umane de personalitate….?Exista inteligenta in lipsa corpului fizic? Daca da, cum o masori?
   Daca nu, cum poti sa atribui unei Ne-Fiinte trasaturile care definesc Fiinta? 🙂

   1. Nu cred ca e vreo lege data prin universul asta :P… potrivit careia inteligenta defineste trasaturi “umane”. Doar pentru ca nu am ajuns noi, ca oameni, mai departe de Luna si Marte, nu inseamna ca suntem singurele fiinte inteligente din univers. E ca si cand ai spune ca inteligenta e un lucru specific doar creaturii bipede, si creierului pe care il poseda. Ceea ce “la noi” e destul de adevarat, insa nu neaparat se aplica si in… “alte parti”. Pentru ca imi place sa cred in ideea aia din “Contact”, cu Jodie Foster – ca daca am fi singuri in Univers, totul n-ar fi decat o… enorma risipa de spatiu. :)…
    What the hell… la fel de bine, Creatorul (daca ar fi existat unul) putea sa faca o mica si simpla galaxie, ca sa ne ofere “noua” ceva de vazut pe cer, noaptea. Si gata! Ce atata mare Univers, pentru niste creaturi care traiesc cateva zeci cicluri de rotatie in jurul Soarelui, si dupa “ţ” ani de “evolutie”, inca se omoara unele pe altele?… Come on…
    Ce e pentru mine o entitate inteligenta? O fiinta care gandeste pentru sine, care invata, creeaza, evolueaza( nu ma refer la aparitia unei maini in plus, sau a unui picior 😛 ), incluzand notiunile de “bine” si “gresit”. Si aici ti-am raspuns si cum “o masori”. Daca exista inteligenta in afara corpului fizic? De ce n-ar exista? De ce n-ar fi posibil, in cele din urma? Cate dintre lucrurile pe care le credeau oamenii cu tarie, n-au fost daramate de argumente si dovezi, in doar ultimii doua-trei sute de ani?

   2. Torden…..descrierea ta pentru inteligenta este corecta si din punctul meu de vedere dar….de altfel foarte limitata.
    Si da, se poate aplica la scara larga…..e ca o rochie care se fabrica in serie, nu-i asa? Creatorul despre care vorbesc eu , e deasupra acestor definitii si mai ales a unei notiuni de Inteligenta care pe noi, oamenii, marii (aparent ) Creatori nu ne-a ajutat sa intelegem mecanismul prin care oamenii mor de cancerul propriu zis….de tratamente ce sa mai zic…..
    Mda, halal inteligenta 🙂

 2. Categoric. Cunosc mulţi oameni, unii dintre ei păgâni care nu au călcat în biserică sau nu au spus o rugăciune decât atunci când au avut probleme grave. Ideea de Dumnezeu te face să te simţi protejat, să îţi justifici multe lucruri pe care alfel nu ţi le-ai putea explica şi, uneori, când lucrurile nu merg bine să ai pe cine să dai vina: “Aşa a vrut Dumnezeu”.

  Cred că motivul principal pentru care religiile încă mai există şi oamenii încă mai cred e nevoia.

  Nu, nu sunt o persoană credincioasă. Nu cred în Rai sau în Iad. Nu cred că există cineva care ne-a hotărât destinul, care a scris un scenariu şi acum stă pe un fotoliu cu o pungă de popcorn în mână şi urmăreşte acţiunea.

  Totuşi, în mare parte sunt adepta ideii lui Blaga în legătură cu ceea ce el numeşte “Marele Anonim”.

   1. Ştiu sigur că noi avem nevoie de El, chiar dacă nu ne dăm seama. Înainte de toate, avem nevoie. Ne rugăm şi mergem la biserică ca să ne fie bine şi ca să ni se ierte păcatele, ca să ne răscumpărăm greşelile şi facem lucruri bune ca să nu ajungem în Iad. Cred că fără religie am trăi în haos şi am fi de necontrolat, deci îşi are rostul ei.

    Cum ziceam, sunt adepta ideii lui Blaga. Cred că El se teme de noi la fel cum noi ne temem de El. De asta suntem noi atât de limitaţi. Şi nevoie de noi cred că are pentru că într-un fel sau altul noi îi justificăm existenţa, noi îi dăm un sens.

   2. Spui ca nu esti credincioasa dar esti de acord ca avem nevoie de el (vorbesc in general) deci….e o dihotomie undeva….
    Ai vrut sa spui ca nu esti religioasa? Nici eu nu sunt 🙂 lucru care poate parea ciudat avand in vedere ca nu imi concep existenta fara Dumnezeu

    Uite ce mai spunea Blaga despre Dumnezeu:

    Umbra lui Dumnezeu e mai vartoasa in lumina,
    mai grea ca alte umbre. Si nu-ti scapa.
    Si poti s-o strangi sub chip de holda si gradina.
    Si poti s-o bei in chip de apa.

   3. nu ştiu dacă mai ţin minte exact citatul, dar Eliade zicea că şi omul nereligios mai păstrează încă în comportament urmele omului religios, însă lipsite de orice semnificaţie religioasă, sau cam aşa ceva.

    nu sunt o persoană religioasă, nu sunt o persoană credincioasă dar nu pot să spun nici că sunt în totalitate necredincioasă. Aş putea spune că sunt mai mult supărată şi revoltată. Încerc să mă desprind de nevoia asta de El şi să nu-mi dau principiile peste cap şi să fac exact ce face toată turma când are probleme. E greu când ai crescut fiind sufocat din toate părţile de o dogmă să te eliberezi complet de ea.

   4. Cristiana, si eu am trecut prin “zbuciumarile” tale. Si pe mine m-a deranjat dogma si faptul ca trebuia sa merg la biserica – unde ma plictiseam teribil. Si duminicile si relatia de dependenta fata de preoti – ascultare, spovedire, etc……am trecut prin ele si mai apoi peste ele
    Cand tu ca persoana te vei armoniza cu dorintele tale vei intelege mai bine ce anume ti se potriveste din dogma si ce nu. Poate vei renunta la tot, poate vei adopta alte obiceiuri, dar EL este acelasi ……si indraznesc sa cred ca nu relatia cu Divinitatea (de orice natura) te agita si te nemultumeste ci relatia personala cu religia pe care ai fost obligata (poate) sa o respecti

   5. Hapi….

    Tu spui despre Cristiana “cand se armonizeaza..”. Eu as spune, cand un om are o intalnire personala cu Dumnezeu, totul se schimba si nimic nu mai e la fel.

    Raspunsul nu cred ca sta in a trage noi concluzii, nici in a ne face un dumnezeu dupa inchipuiri si simturi/dorinte proprii, ci in a-L lasa pe El sa ne spuna ce si cum..si de ce 🙂

   6. Val, nu toti oamenii au acea “intalnire cu Dumnezeu ” asa cum ne imaginam……..este o experienta intima, persoanla si se poate produce in nenumarate feluri
    Exista si persoane care au aceasta Intalnire dar nu o recunosc ca atare
    Dumnezeu nu poate fi “creat” in interiorul nostru pentru ca el fiinteaza deja in fiecare om. Asadar nu se pune problema de o perceptie Gresita a lui ci de una Diferita

    Cred ca e momentul in care omenirea ar trebui sa treaca mai departe de imaginea dumnezeului din Biblie (eventual stand pe un tron si urmarindu-si Creatia, asteptand sa o judece) si ar trebui sa il descopere in oamenii din jur, in naturasi de altfel pretutindeni , pentru ca el este Atotcuprinzator, nu-i asa?
    Si atunci cum crezi ca ne putem noi oamenii imagina corect ceva Atotcuprinzator?

   7. Hapi…
    inteleg ce vrei sa spui… dar, din nou, nu cred ca suntem autorizati sa decidem ce si cum… ci mai degraba sa descoperim ce si cum a decis El deja (pt fiecare in parte)…Biblia nu-L descrie pe Dumnezeu ca unul care urmareste filmul derulandu-se… 🙂 Noi prea putin putem pricepe din infinitatea Sa….Dumnezeu este un Tata in primul rand, care are un interes personal in copiii Sai…

    PS Biblia este Dumnezeu (in forma scrisa), nu doar despre El.. Ca atare, nu putem inceta a-L vedea pe Dumenzeu asa cum iL descrie Biblia.

  1. EL sau orice altcineva?
   Dar eu nu vorbesc despre altcineva ci despre un singur Creator….
   Bun, deci tu nu ai nevoie de el 🙂 Dar crezi ca ar fi posibil ca Dzeu sa aiba nevoie de tine? 🙂

 3. Eu cred intr-o “sursa universala” , iar noi suntem parte din EL (ea). Trebuie sa (re)gasim doar calea de a ne conecta la aceasta sursa, care e si in noi.

 4. Eh .. e un subiect atat de intim, dar o sa incerc o participare:). Sunt o persoana care inca isi pune multe intrebari si nu exclud sa nu le gasesc raspunsul pana la sfarsit. Am fost atee, credincioasa, religioasa, toate in cantitati moderate. As spune ca acum sunt un credincios care are indoieli. Forma in care este imbracata credinta- religia- este importanta in masura in care face parte din identitatea mea. Desi imi plac bisericile catolice, nu ma simt acasa decat in bisericile ortodoxe si in sunetul corurilor slujbelor ortodoxe. Cu cat am inaintat in varsta am inteles ca e important pentru mine sa CRED ca nu sunt singura. Ca deasupra mea nu e doar un cer gol pe care se perinda niste nori.:)

 5. Eu sunt un om obisnuit. cred intr-un Dumnezeu, orice nume i-am da. uneori cred mai abitir, alteori ma indoiesc. uneori n-as putea trai fara El, alteori ma descurc.
  n-am o parere detaliata fiindca nu mi-am pus problema la modul fanatic. daca exista, e binevenit in sufeltul meu. daca nu, atunci macar am luat numai invataturile de bine, din ce se numeste religie, si oricare ar fi ea.

  Eu cred ca religia e buna, atat timp cat te invata lucruri bune(sa nu furi, sa nu minti, sa nu ucizi…etc). indiferent daca exista Dulnezeu, cum il cheama sau ce forma are.

  1. Ma gandesc ca in general oamenii nu ii dau o forma, o locatie si nu-si pot imagina detalii despre El.
   Stii ce ma deranjeaza insa? Ca foarte multi din cei care se considera pe sine Credinciosi (din orice religie) nu accepta opinia altora. Adica – daca eu cred in Dumnezeul ortodox din Biblie, e musai sa il exclud pe Allahul musulmanilor ……si chiar religia ma invata acaest lucru
   Mi se pare pueril , inutil, hilar……si din pacate religiile strecoara samanta acestei devotiuni religioase in buzunarul oamenilor care le trec pragul…..

   1. in ce ma priveste toata lumea ar putea sa creada in extraterestri mici si verzi cu antenute, atat timp cat nu ma lezeaza in niciun fel si nu decreteaza fanatic ca daca nu ma inclin ozn-ului sunt o pagana si trebuie sa mor.
    cunosc oameni cu cele mai ciudate crezuri, si care reusesc sa faca in asa fel incat atunci cand ma uit la ei nu vad nimic din toate astea, ci vad un om ca si mine, cu pareri (care nu exclud alte pareri) pe care nu si le impune imperativ nimanui.
    A-ti impune propria viziune (vizavi de orice pana a urma) ca singura lege valabila si posibila e o dovada de limitare. Eu m-am lovit de contradictii dureroase in ce priveste , de ex, vegetarianismul, si altele. Nu e normal. Eu fac ce fac fiindca vreau eu, venerez ce vreau eu, fac yoga fiindca imi place mie, citesc ce-mi place mie. Eu de multe ori am chiar rezerve in a imprumuta carti, de teama ca imprumutatul ar putea veni cu ea inapoi reprosandu-mi ca citesc prostii. Mi s-a intamplat.

 6. Am raspuns la intrebarea ta din finalul postarii. Scurt si la obiect, fiindca nu am de adaugat nimic in plus.

 7. Si eu cred in Dumnezeu. Exact asa cum il prezinta Biblia, fara multa filozofie pe tema. El este Sursa din care vine in fiinta orice particula a materiei, orice scanteie de energie. Totusi, nu Il confund nici cu acea materie, si nici cu energia care o pune in miscare…El este Inceputul si Sfarsitul. Materia poate fi distrusa, Energia poate seca, insa Sursa niciodata.
  De ce cred? In primul rand pentru ca am ales acest lucru.Asa cum orice om are nevoie de pilonul 2, si eu am ales sa imi gasesc un ALT punct de sprijin decat eu insumi[chiar daca sunt capabil sa fac o omleta doar Eu, fara ajutor divin 😀 ].Desi, sunt aproape convins ca sprijinul acela, nu e neaparat valabil pentru viata asta, ci pentru ceea ce urmeaza dupa…In toata viata mea, am observat evenimente pe care usor unii le atribuie interventiei divine in viata omului muritor, eu raman la parerea ca Dumnezeu nu se implica activ in actiunea omului de…a face o omleta, in viata de zi cu zi. Aici pe la noi, pentru noi, pe Terra, El a lasat niste legi clare[fizice, chimice, biologice, spirituale].Ele ne ajuta sa facem si omleta. Pe Ele, noi oamenii muritori, le-am descoperit si le descoperim uimiti si le dam nume dupa descoperitorul lor. Insa, invariabil, NICIODATA, nu amintim de El[ ce sa mai vorbim de a le numi dupa Numele Lui], ca nu cumva sa ne stirbim valoarea autoatribuita de mici dumnezei…muritori 🙂 Desi chiar marii lor descoperitori, L-au recunoscut. Comparat cu descoperitorii acestor legi, eu sunt un numar simplu care face parte din multimea simpla a numerelor naturale; in timp ce ei[descoperitorii legilor Lui]sunt maretele numere complexe, la care eu cel “natural” mai uit de jos in sus cu respect si mirare. Vorbesc depre numerele alea cu “i”. “Imaginare” pentru cei simpli [ “naturali”], insa atat de reale in aplicatii practice de zi cu zi…Asadar, am sa numesc cativa dintre acei mari oameni “complecsi” si completi, care au crezut in El:Kepler, Boyle, Newton, Faraday, Morse, Maury, Joule, Pasteur, Thomson(Lord Kelvin), Maxwell. Si desigur, nu-l voi uita din sir pe preferatul meu despre care am vazut un documentar frumos pe Discovery cu ceva timp in urma, Thomas Newcomen. 😀 Dupa toti acestia, a ramas ceva in urma, palpabil si util,altceva decat vorbe goale ce suna din codita ceva de genul: “Dumnezeu a murit”,”Religia este opiul poporului…” sau mai simplu:”Dumnezeu nu exista”. Acesta este si cel de-al doilea motiv pentru care am ales sa cred si eu in El.

  Daca El are nevoie de credinta mea? Da. Pentru ca ma iubeste, si-i iubeste pe cei de langa mine.Si atunci cand fac rau, imi fac mie si celor din jurul meu. Altfel, ba. In mod direct, nici o actiune de-a mea, nu-L face mai putin Dumnezeu.
  Daca eu am nevoie de credinta in El?Da.Am dat si doua motive de ce.

  1. Uite, e ciudat cum intelegi tu implicarea activa.
   Daca Dumnezeu e Sursa intregii energii universale , nu crezi ca poate modula aceasta energie dinainte astfel incat,la un moment dat intamplarile din viata noastra sa semene cu o “Interventie Divina”?
   Sigur ca daca imi imaginez Dzeul din Biblie stand pe un tron de lumina, aratand cu degetul spre o anumita scena din “live on Earth” si schimband-o , e deja….Science fiction

   1. Stiu ca e ciudat, 😀 dar asa vad eu. Eu nu-L vad pe Dumnezeu implicandu-se in mod direct in viata oamenilor, in 99% din timp. El a lasat niste legi[cele despre care vorbeam:ale fizicii, ale chimiei… ale spiritualitati, etc.]. Odata ce te pui in armonie cu acestea, iti merge bine. Nu le respecti, o patesti. Asta e de fapt pedeapsa divina.
    Totusi, exista si acel 1%, si anume minunile. Minunile reprezinta suspendarea temporara a acelor legi date de Dumnezeu la creatiune[pentru noi oamenii muritori, e intr-adevar un soi de science fiction].Minunile, sunt intr-adevar in real time. Dar viata omului nu e doar din minuni. E asa cum si-o face el insusi.
    Ce zici tu acolo cu modularea, imi miroase a un soi de predestinare. Nu as putea sa cred intr-un Dumnezeu care predestineaza.

   1. :hi: Multumesc, dar nu-i nevoie. Linia placuta si alternanta subiectelor “atacate” de tine, sunt chiar super.Adica marfa. 🙂

 8. Bine ai venit Val
  Cred ca este Lumina, Adevarul si Viata. Parte din Treime . Mantuitorul
  Dar indiferent ce as crede eu, daca faptele mele din viata de zi cu zi ar lasa de dorit , daca i-as judeca frecvent pe altii, daca as fi intoleranta , rau intentionata si egoista…………cu nimic n-ar ajuta Credinta mea.

  Exact la fel ii vad si pe alti credinciosi de orice religie ar fi ei ……..

  1. Multumesc,

   Afirmatia ta e corecta (asa cred si eu), dar creaza o problema pt unii chiar si pt tine (din cate vad in comentarii): exclusivitatea…Daca El e Calea, nu mai este alta cale; daca El e lumina, nu mai este alta lumina; daca El e Adevarul, nu mai are nimeni nimic de scos sau de adaugat. 🙂

   daca crestinsimul e adevarat, atunci toate celelalta filozofii, religiii sunt neadevarate…..Cica, zice Biblia, Nu este mantuire in nici un alt nume, caci nu le s-a data oamenilor vreun alt nume sub soare prin care sa fie mantuiti decat prin Isus Cristos….

   Cu totate scuzele de rigoare, crestinismul nu este o religie “ingaduitoare” :), ci una care declara cu blandete, dragoste, etc… dar fara compromis, ca fara Isus esti PIERDUT.

 9. ” daca crestinsimul e adevarat, atunci toate celelalta filozofii, religiii sunt neadevarate…..Cica, zice Biblia, Nu este mantuire in nici un alt nume, caci nu le s-a data oamenilor vreun alt nume sub soare prin care sa fie mantuiti decat prin Isus Cristos……”
  Nu sunt de acord. Asa cum crestinismul este “adevarat” pentru noi crestinii, la fel de “adevarat” este si iudaismul pentru evrei si islamul pt musulmani
  De ce vrei neaparat sa crezi……..prin excludere?:)

  1. nu ca as vrea, ci asa este…nu este alegerea mea… decat sa accept asa cum a spus-o El…

   chiar si tu ai zis ca Isus este Calea, nu o cale, etc….:)

   1. Calea, o Cale, chiar crezi ca El o sa stea dincolo de nori si-o sa ne urecheze pentru ca nu am pus articolul corect? 🙂

    Nu cred si n-am crezut niciodata ca “ceilalti” care nu cred in Iisus ca Mantuitor , n-au acces la …mantuire. Whatever. Ce e mantuirea?

 10. “In toate religiile , in toate formele de creatie, in toate practicile spirituale exista cai care duc spre El” – asta ai spus totul! bine, bine punctat.
  da, am nevoie de El. si da, cred in El.

 11. Dumnezeu …NE-A CREAT,si tot ce exista !
  Daca unui om ii merge bine in viata ,este pentru ca vrea Allah -iar daca ii merge rau,este pentru ca asa vrea EL .

 12. Nu ! Din CONTRA ! 😉
  Fiecarui om i-a fost scrisa soarta -Allah ii da omului saracie ori bogatie,il incearca,
  ii da greutati dar ii da si lucruri bune sau ,ceva bun in locul a ce a pierdut si suferit dupa(ex. un copil)
  Dumnezeu(Allah)Atotputernicul a creat aceasta lume plina de minunatii,plina cu bunatati,plina de frumuseti,cu care oamenii s-au obisnuit dar omul este cel nemultumior! Facator de rau! Pacatos!
  Allah,Bunul Allah,ne-a trimis vorbe de la El,prin profeti ,pentru a ne indruma.
  Oamenii sunt cei carora Dumnezeu le-a dat creier ,si ajung la o varsta in care pot deosebi raul de bine,si sunt raspunzatori de propriile fapte.
  Avem libertatea de la Bunul Allah,sa alegem Calea cea dreapta.
  Allah ne invata sa ne indepartam de pacat ,si sa raspandim binele!
  Nu ne vrea raul.
  Ne-a trimis scripturi prin profeti de-a lungul timpului ,iar oamenii sunt cei care aleg drumul cel bun sau drumul cel rau.
  Sheitan are rolul de a indruma oamenii catre iad,sa-i abata de la calea cea frumoasa ,pe care Allah o iubeste. Allah stie ce se afla in inima fiecarui om!
  Si el stie de ce le face pe toate! Noi suntem limitati doar la atatea cate ne-a dat el sa vedem,l-a invatat pe om ceea ce el nu stia,i-a dat un corp frumos,chip frumos,si o minte cu care el poate ce vrea sa vaca cu viata lui,are libertatea de a umbla in aceasta lume minunata si de a cauta scopul cu care ne-a lasat.
  Viata este frumoasa ,dar oamenii o fac urata : aceasta stiu eu ca sunt vorbele iubitului nostru Profet,Muhammed,un adevarat exemplu,Dumnezeu sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!Un om extrem de bun.Allah l-a trimis pe profet sa ne indrume,chiar si pentru lucurile marunte sunt luate in considerare….sunt defapt Mari ! 🙂
  O religie minunata ,si un bun Dumnezeu,Unul singur.
  Omul nu este de capul lui.
  ,,Chiar de s-ar aduna toti oamenii de pe pamant sa-ti faca rau,nu ar putea sa-ti faca acel rau decat daca Allah l-a scris pt tine,si de s-ar aduna toti oamenii sa-ti faca un bine,nu ti-ar putea face acel bine decat daca Allah l-a scris pt tn.”Acestea nu sunt niste cuvinte in vant,din capul eu.Poate nu este cu exactitate contextul,dar nu este gresit.
  Allah a spus:
  ”Eu nu i-am creat pe djini si pe oameni decat pentru ca ei sa ma adore” .
  Multumesc ya Allah ca m-ai facut dintre musulmani.
  Multumesc lui Allah ca m-am nascut cu frumoasa si minunata religie a Islamului.
  Sunt o persoana pacatoasa,cer lui Allah sa ma indrepte,si sa-mi accepte postul si sa le accepte postul si celorlalti musulmani ,inshaAllah! Ameen.
  Am pacate savarsite pe care nu-mi doresc sa le mai comit ..Ya Allah,Samahny!
  Ce frumos constienta omului ca exista o viata viitoare,pentru care trebuie sa ”plantam” ,sa luptam pentru a o castiga,si ca viata aceasta este trecatoare,este un test pe care sper sa-l trecem cu brio inshaAllah.
  Ne putem trai viata frumos,si trebuie sa o traim frumos ,in limitele pe care ni le-a oferit Allah ca sa ne fie bine inshaAllah!
  Dar oamenii care nu se i-au dupa ce spune Dumnezeu,comit haos pe pamant,pentru ca sunt fara de reguli.
  Dupa ce murim,nu mai luam nimic cu noi,doar faptele le luam.
  Mai retin eu ceva frumos:). Cand am sa gasesc ,am sa-ti postez,cu voia lui Allah.
  Pa pa.

  1. Saiffady , ce pot sa-ti spun 🙂 Ca credinta ta este foarte frumoasa

   Singura diferenta dintre noi este ca tu ai facut lucruri pe care nu le-ai mai face. Iar eu le-as face cu placere
   Un sfat pe care poate nu o sa il intelegi acum : nu cadea in capcana mandriei de a crede ca religia ta este mai buna decat a altora. Si mai ales Credinta ta. Singur Allah poate judeca asta, nu? 🙂
   Cat despre cuvintele reproduse din Coran, putin modificate, David le-a rostit cu secole in urma…….

   1. Hindusii,budistii,crestinii…etc,recunosc ca scripturile lor sunt modificate pe parcursul anilor,cu exceptia Islamului care spune despre Coran ca nu i s-a modificat nici macar o litera.In toate scripturile se specifica despre venirea profetului Muhammad(s.a.w.s)si ca trebuie urmat.
    Allah Preainaltul a grait: ,,Intr-adevar,Noi* am pogorat Coranul si Noi ii vom fi pazitori!”(15:9)
    * = Se foloseste in Coran pronumele Noi pentru a arata maretia lui Allah Unicul.

    Profetul Mohammad(s.a.w.s)insusi a zis: ,, Eu sunt fata de profetii de dinaintea mea asemenea omului care a durat o casa,a facut-o pe ea neintrecut de frumoasa,afara de locul unei caramizi de la un colt,iar lumea a inceput sa o ocoleasca si sa se minuneze de ea zicand:<> Eu sunt aceasta caramida si eu sunt incheietorul profetilor!”
    De asemenea,Profetul Muhammad(s.a.w.s) a spus: ,,Fiecare trimis a fost trimis la neamul sau,in vreme ce eu am fost trimis pentru toti oamenii.”
    Si dupa el nu va mai veni nici un mesaj.
    Coranul a venit pt a raspunde tuturor cerintelor vietii umane,pe primele temelii ale religiilor divine.

   2. Ei, na 🙂
    Faptul ca ii ultimul dintre profeti arata ca e cel mai bun? Cel mai credibil?
    Spui ca toate scripturile vestesc sosirea lui:) Crestinii n-au prea citit asta in Biblie. De vina sunt iudeii c-or fi scos pasajul cu pricina

    Eu mereu ii spun lu al meu ca nici Coranul vostru n-a venit prin fax de la Allah ci e incropit de oameni, dar el se supara :). Doar ti-au povestit ai tai cum au fost adunate povestirile lui Mohamed dupa moartea lui si puse la un loc. Exact cum culegi paginile pentru o carte spre a o da la tiparit: lasi tot ce crezi ca e mai bun si mai util……..Sa nu uitam cat de superficiali si de subiectivi suntem noi oamenii cand e sa dovedim utilitatea unui lucru – in ceea ce ii priveste pesemenii nostrii

 13. P.S. un om [credincios]chiar daca indura greutati in aceasta viata,va avea parte acolo[in viata de apoi] de fericire ,cu voia lui Allah.
  Si Allah nu nedreptateste pe nimeni!
  Mai am 2 lucruri in cap,poate cand le gasesc o sa le scriu aici inshaAllah.

 14. Scuze,un text nu a aparut in ce am scris eu de mai sus si de aceea am sa-l specific din nou aici :
  Profetul Mohammad(s.a.w.s)insusi a zis: ,, Eu sunt fata de profetii de dinaintea mea asemenea omului care a durat o casa,a facut-o pe ea neintrecut de frumoasa,afara de locul unei caramizi de la un colt,iar lumea a inceput sa o ocoleasca si sa se minuneze de ea zicand:,,Daca nu ar lipsi aceasta caramida!” Eu sunt aceasta caramida si eu sunt incheietorul profetilor!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *