In ultimele luni, pe noptiera mea……….

Istoria religiilor – Islamul. O carte destul de dificila scrisa in stilul dogmaticii dar si a analizei istorice. De multe ori te trimite la bibliografie.

Ca sa-mi improspatez cunostintele de limba am apelat la  aceasta carticica de buzunar ratacita in biblioteca. O carte usoara care vorbeste despre gandire, suflet, sine  pe intelesul tuturor……..in limba germana.

Departe de lumea dezlantuita. Am mai citit-o pe la 18 ani si practic nu-mi mai aduceam aminte   ca e o naratiune plina de furtuni interioare, cuprinde toate formele de iubire de la “atasamentul-mila” pana la “pasiune bezmetica” si “dragostea cuminte care dureaza”. M-a costat doua nopti de somn putin dar mi-a dat energie

Cartile despre iubire, daruire , nepasare, suferinta si prima celulita – carti care imbina frumusetea interioara a personajelor nenumite cu sictirul celor care se satura de iubit si dau pagina fara sa le pese ca strivesc suflete. Cartile Simonei Catrina

Si un volum de filosofie comparata  , am inteles ca se va preda curand si in scoli……cam pe cand se scot orele de religie   :doh:

Reincarnarea – un volum pe care mi l-a daruit cineva si pe care eu personal nu l-as fi cumparat.Dar am ramas impresionanta de acuratetea relatarilor si de prinosul stiintific pe care il cuprinde volumul

Un  tratat de mitologie greaca  in care mitul se imbina cu simbolistica si viziunile moderne.

Why do u kill – povestea nespusa a rezistentei din Iraq. Autorul este un politician german de renume , doctorand in drept  http://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCrgen_Todenh%C3%B6fer . Cartea are la baza documentarea la fata locului.

Pe muchie de cutit – daca va plac povestile cu medici, intamplarile reale din camera de garda, daca vreti sa stiti ce anume sta la “radacina” celor mai suparatoare boli. Palpitanta.

Despre intamplarile care par ciudate sau despre cele normale carora le cautam un sens. “De ce mi s-a intamplat asta” – de aici incepe relatarea. Cartea nu se bazeaza pe istorioare ci pe fapte stiintifice, cercetari, rezultate scrise in statistici, experimente. Gasim aici si teoriile lui Jung, Freud, Paul Kammerer (legea seriilor), fizicianul Wolfgang Pauli.

Psaltirea 🙂  , un volum pe care il rasfoiesc-citesc periodic. Are un efect minunat de impacare a sinelui eventual rascolit sau pur si simplu efectul pe care l-ar avea meditatia.

O carte atat de seaca incat m-am stresat teribil citind-o si pe care nu o recomand .

Un volum plin de poze si descrieri ale Egiptului Antic, scris cu caractere mari, usor de parcurs, interesant

Ingeri si demoni. Am vazut si filmul , mi-au placut amandoua. Ok, parca mereu e PUTIN mai captivanta cartea……….Dan Brown e genial

Anatomia si fiziologia omului. Pasionata fiind de medicina, cartea   sta mereu pe masuta mea. Vreau sa stiu in detaliu cum functionam  iar aici am toate informatiile 🙂

Cine-a mai scris-o si pe asta?……….O carte plina stup – de greseli! Nu este updatata, contine expresii care nu se mai folosesc demult si musteste de greseli gramaticale 🙁   Bine ca am descoperit………

Voi ce ati alege de pe noptiera mea?

Similar Posts

43 Comments

  1. o colectie interesanta, mai putin mizeria de inger si demon, dar nu d-asta am intrat. am facut rost de the rite calitate dvd. acum ma pun sa-l vad. mersi din nou de pont. btw, am auzit ca pope joan ar fi misto!

    1. romanul lu Donna Cross ? Hm…..cartile istorice nu sunt chiar pe placul meu….O sa citesc niste recenzii.
      Sa nu zici ca nu te-am prevenit ca e horror..”Inchide usa. Nu vrem sa fim deranjati” :scarry:

  2. Cartea despre Islam. pope Joan nu prea este legenda. de atunci s-a inventat scaunul pentru verificarea “dependintelor” atarnatoare si bine ancorate ale papilor 😀
    Sunt de acord cu Ionut legat de Dan Brown. este o carte manpulativa scrisa intr-un mod atarctiv. Ia ca ma it si eu la Ritualul. Oarece pot sa observ prin el 🙂

  3. Mie imi place mult Dan Brown , nu pentru valoarea istorica sau stiintifica oarecum….a scriiturii ci strict pentru suspans. Un suspans care pe moment te deconecteaza de lumea inconjuratoare. Nu iti mai pasa ca vecinul isi cearta nevasta. Cel putin , asa functioneaza la mine 🙂
    Rite – mi-a placut mult!

  4. il am, dar nu ma intreba de unde l-a luat gagica de mi l-a dat pe stick. stai sa o intreb. 🙂

    cica nu mai stie de unde. torrent, dar cica a cautat pe google download the rite si probabil primul site. nu mai are arhiva 🙁 sorry.

    am inchis lumina, tot, vreau sa am insomnii :))

    pope joan nu a existat, e doar un mit urban medieval. catolicii tin o evidenta stricta a succesiunii papilor si mom cand s-ar zice ca ar fi existat era un altul, un mascul. atat wiki cat si catholica infirma existenta ei.

  5. Si cand vine vorba de seriale TV, favoritele mele sunt tot in domeniu medical sau legal. urmaresc CSI, Law & Order, Cold Case, Bones, House, Criminal Minds, DR. G. Medical Examiner si uneori Dexter.

    1. Dr G era preferata mea. Nu stiu, o mai dau astia pe Discovery?
      Mai nou ma uit la doku cu pesti veninosi:)))) Criminal minds, idem, il urmaream iar in Ro cand merg prind “Zone reality” unde arata mereu urgente medicale

  6. Chiar prima carte.
    Mă interesează să zic așa domeniul.
    Am citit și Istoria Religiilor a lui Eliade, și o serie de cărți de temei ale unor religii pentru că m-a stârnit atunci lectura…
    Și la capitolul ăsta aș alege și cartea de mitologie.

  7. am cautat tratatul lui Eliade la cele mai mari librarii din Cluj si nu l-am gasit…….Pe net- la editura de la care comand eu, era stoc epuizat……Ma bucur ca mai citesc romanii si asa ceva 🙂

    1. Eu l-am citit prin liceu, de la bibliotecă. Aveam timp și de fiecare dată când dădeam în lista de opere a autorilor de un titlu interesant, mă băgăm pe lectură. Aș vrea cândva să o mai citesc și cu mintea de acum.

  8. nu am avut nicodata o psaltire in mana mea… si cred ca mi-ar palce sa o citesc…
    pe noptiere… am doar poezii de minulescu… eminescu… si alti cativa…

    1. Ovi, daca vrei incearca: cand esti trist Ps 21, 5
      cand ti-e frica pt ceva (frica stapaneste omul , nu apare numai la copiii asa cum cred unii) Ps 90 (preferatul meu)
      Ps 114 cand ai nevoie de un raspuns
      Asta e propria recomandare, nu e scrisa in carti……Cand citesti psalmi, e bine sa o faci cu voce tare si sa iti auzi oarecum melodia vocii 🙂 Suna altfel decat atunci cand vorbesti zi de zi ………..unii stiu ce vreau sa spun. Iti mai trebuie o stare de liniste – macar in exterior, cea dinauntru vine dupa aceea……….
      Nu citi mai mult de 3-4 odata.
      Cel mai lung e 118…..sau 119 in functie de catisma……..dar e frumos

      1. Ovi – nu e nicio ignoranta 🙂
        Da, psaltirea e o colectie a psalmilor lui David. Poate sa se numeasca si “Carte cu psalmi” dar de obicei la ortodocsi editurile le scot cu denumirea “Psaltiri”
        De altfel – cartea Psalmilor e cuprinsa in Vechiul Testament. Mult patos a pus David in compunerea lor……..:) desi se presupune ca nu toti ii apartin, unii psalmi indica alt autor………

  9. Prima carte aş înlocui-o cu tratatul lui Eliade, ca o completare a “Sincronicităţii” l-aş adîuga pe Gregg Braden – “Timpul fractal”, iar pentru citit mâine seară aş alege-o…. pe Simona Catrina! 😀

      1. Te referi la “Timpul fractal”? Da, e tradusă de cître editura For You…ca să înţelegi mai bine informaţia pe care o oferă îţi recomand să începi cu “Matricea Divină”, de acelaşi autor

  10. eu vreau doar să-ţi fac cadou o noptieră mare şi solidă, văd că ai ce pune pe ea 🙂

    Romanele mele preferate pe care le-aş reciti oricând sunt Magicianul de John Fowles şi La răsărit de Eden de John Steinbeck. La moment citesc Cutia neagră de Amos Oz

    Dintre cărţile tale aş alege Why Do You Kill? şi Pe muchie de cuţit şi Istoria religiilor (dar dacă n-ar fi dificilă cum o descrii)

  11. Pe muchie de cutit, clar. Am sa o caut prin magazinele online – ma fascineaza cazurile medicale, insa pana acum nu am auzit de nici o carte care sa le prezinte, doar seriale pe Discovery.

  12. Simplist spus, Magicianul e povestea unui tânăr englez ajuns pe o insulă grecească să predea engleza; acolo îl cunoaşte pe Conchis, un fel de stăpân al locului, care-l poartă într-o călătorie iniţiatică.
    Dar dincolo de simplismul ăsta e enorm de mult – e un joc de -a Dumnezeu (cum chiar cartea o spune), un labirint de întâmplări, o suprapunere de planuri, un amalgam de fapte, simţăminte, teorii, de adevăr şi fals – povestea te duce, te suceşte, te răstoarnă, te enervează pe alocuri, dar te subjugă total încât la finalul cărţii (şi o citeşti cu sufletul la gură până la final) nu ştii să descrii exact ce ai citit şi ce ai înţeles, dar te-a fascinat de-a dreptul şi te simţi mai bogat sufleteşte de lectura ei şi vrei s-o mai citeşti măcar o dată.

  13. Mie mi-a atras atentia Simona Catrina am vazut ceva despre Andiamo..o sa mi-o iau si eu cand aj acasa mai ales ca ai amintit-o aici:)

  14. Mersi pt link. din pacatew nu am putut decat sa vad trailer-ul. Se blocheaza destul de des si devine suparator. Astept varinata de blueray pe torente. Rabdarea este o virtute, nu? iar calitatea este esentiala pt mine 🙂

  15. Pai, daca doresti sa preiei provocarea, este foarte simplu!Scrii un post in care daruiesti si tu o carte virtuala, cui vrei tu. Apoi poti sa nominalizezi alti bloggeri pe care ii indragesti, sa preia si ei provocarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *