Cum sa-ti uimesti invitatii

rod stewardOrice pagina de revist-am întors zilele astea , eu care nu stiu sa împătur corect un servetel darmite sa fac origami din el- tot de sfaturi de-astea am dat. Si la TV s-au crăpat zeci de nuci, s-au sfâsiat cepe, s-au murat cașcavaluri si s-au creponat pești ca s-arate ca meduzele, cu un singur scop „sa-ti uimesti invitatii”. Bine, au trecut sarbatorile dar mai urmeaza , populismul a devenit drept de superficie si doar n-or trece 3 săptamani fara sa oprim lucrul, ghiseele, casele de marcat (defecte). Numai taxele nu se opresc.


Sa va spun cum sa-ti uimesti invitatii.

Catalina era cuplata la propriu si la figurat cu Ioji. Nu numai că imparteau patul , achitau si cifrele alea multe de la contorul comun , locuiau împreuna de cateva luni.Catalina mi-a fost colega în generală si-a avut noroc la barbati cum am eu la pantofi: par buni cand îi încerc prima data apoi ma strâng si-mi lasă răni. Daca nu cedează ei , îi las eu ca nu-s de treaba. Par din piele dar cand îmi bag degetele-n ei vad ca-s mușama.

In sfarsit l-a descoperit pe barbatul cosmarurilor altora si au stabilit data nuntii.
Destinul era dus cu sorcova si inainte de obșteasca împreunare, ea l-a gasit in bucatarie cu cea mai buna prietena. A ei. Era ziua Catalinei si voiau sa-i faca o surpriza numai ca sarbatorita a venit prea repede si-n loc de partea cu baloanele colorate a prins-o p-aia cu airbagurile amicei lipite de faianta si tot atlasul masculului alfa gravita în jurul ei. Era clar, nu pregateau staniolul pentru pestele la cuptor.

Catalina a ascultat Smiley „in lipsa mea” , a băut gin tonic+ lemon -o citise pe-aia „ daca viata iti dă lămai , fa limonana” dar nu mergea pe stomacul gol. Si-a lasat facturile sa se adune în posta „plati-le-ar necuratu” iar dupa 2 luni s-a mutat.

Nunta a avut loc asa cum era batuta-n cuie. Si-aici intervine partea cu „surprinde-ti musafirii”. Jumatate din invitatii au fost redirectionate. Evident , cele din partea Catalinei. La tipografie a fost mai mult de lucru , mireasa avea 7 frati, ca-n povesti. Ioji se căsătorea cu airbagurile , sunt împreuna si astazi numai ca lui îi plac in continuare surprizele astea în care-i curu la vedere.

Daca credeti ca dupa atata gin si-o suspiciune de ulcer Catalina s-a retras într-un cuib de cuc, va înselati. In noaptea nuntii fostului, beată si suferindă, afara din restaurant a aranjat putin partea cu „furatul mirelui” . Motiv distractiv pentru altii: vrea sa-si ia ramas bun ca altfel se arunca in lacul de langa restaurant si-or s-o aiba pe eventuala constiintă.

Ioji a pasit spre ea de parca vedea un strigoi. Profitand de momentul uimirii, i-a aplicat alcoolizată si cătrănită un „poke” de-asta ca pe facebook de i-a crapat lui o spranceana . La cat de anesteziata era , Catalina a aflat a doua zi ca si-a rupt doua degete. Dar satisfactia a rămas: oricat de pansat si oblojit a intrat mirele înapoi, în 30 de secunde toti invitatii si-au lasat piureul cu costite si nici-o nevasta n-a mai dansat pe masa cu tupeu cum zicea maneaua. Ca sa dezbata pe larg primul episod din telenovela care se terminase.

Orice asemanare cu personaje reale este pur neîntamplatoare.