Cele mai frumoase iubiri

Le-am trait de fapt îndragostindu-ma, pentru ca eu n-am vrut niciodata ce-au vrut altele. Nu,nu mi-a trebuit verigheta de pe degetul sotului tau, poate ti-am iubit sotul si apoi m-am despartit de el, ca asa am vrut sa fie. Sa-ti ramana tie. Sa il iau pe urmatorul ca la piata. Sa il aleg, cat timp pot.

Nu ti-am luat iubitul, ti l-am imprumutat si cateodata chiar am crezut ca m-am indragostit. Si tu, femeie care ma judeci acum habar nu ai ca scopul meu nu era sa-l „șmanglesc”. Daca voiam sa raman undeva, nu la el-ul tau mă duceam.

         Mi-am trait iubirile indragostindu-ma, fara sa-mi trebuiasca inel, copii, sot si salariul mediu pe economie conform studiilor. Am vrut ca barbatul sa plece si sa plecam, sa ne fie dor si sa ne mai scriem din cand in cand pana ne uitam de tot. Ne-am indragostit putin sau mult dar….

 

Singura dragoste care și-a indeplinit cu nesimtire criteriile, ca la ruleta ruseasca- mi-am trait-o suferind dupa tine.

 

Tu esti motivul pentru care-am strigat atunci la mama, mi-am trantit rucsacul aiurea si ma apuca plansul cand trebuia sa rad.

Cel mai desavarsit simtamant mi-a fost adus ca un tablou de argint si aruncat la picioare, s-a facut pulbere si pentru că-mi reflecta atat de mult lumina si pentru ca ma grabeam s-o scot cu mainile din pamantul umed nici nu mai stiu daca mi-a mai ramas ceva in afara de particulele inhalate.

 

Momentul in care te cuprinde disperarea pentru c-ai pierdut ceva imaterial,imposibil si implacabil e cel care te face muta, nervoasa, depresiva, proastă si absolut irationala. Noroc cu tutele care gandesc putin si simt iubirea aia „ perfecta” ca si cum s-ar aseza cu fundu pe-un burete.

Cea subtila tortura nu-i aia in care-ti pierzi unica iubire-indiferent ca-i vorba de un barbat,o femeie,un tata, o fiica. Este clipa in care afli ca exista si tu n-ai acces la ea,n-ai cui sa i-o iei si n-ai cui sa i-o ceri.

 

Daca ai putea, ai aduce-o langa tine. Dar cu finete, pentru constiinta ta bucălata destul de frumos- care n-a vrut sa-i desparta pe altii si nici n-a facut-o, pentru mirarea altora, pentru linistea zecilor de cupluri nelinistite ca a luat copilu B la scoala si nu FB, Soarta, Destinul, Dumnezeu si probabil zeii Nilului care se plictisesc in lipsa turistilor – ti-o arata si apoi ,in spiritul tuturor clipelor care trec, te lasă s-apesi la nesfarsit refresh pe Inboxul gol.

 

 Cea mai cruntă iubire iti va fi cea pe care vei incerca s-o programezi si s-o tii langa tine, ori s-o (re)aduci de oriunde ai spera ca se află. N-o s-o simti citind bloguri, n-o sa-ti amintesti de ea ascultand melodii. Cazna ta perpetua si neroditoare precum munca lui Sisif va fi aici pe Pamant, indiferent ca esti femeie sau barbat. Pentru c-ai incercat sa tii dragostea pentru tine, s-o analizezi, sa-i dai un sens. Pentru ca ai scapat-o atunci cand ti s-a oferit. Pentru ca n-ai spus vorbele care trebuiau. Pentru ca te-ai crezut mai viclean ca toti muritorii.

 

Cea mai frumoasa iubire este aceea, singura, pe care n-o s-o poti avea pe deplin asa cum o vezi tu cu ochii mintii in zecile de nopti. Aceea cu care traiesti in paralel, continui sa crezi intr-un Dumnezeu ori in zeii tai dar ti-e egal daca te trantesc la dracu in iad, in smoala, daca te chinuie la nesfarsit ca-n Game of Thrones, daca te reîncarneaza intr-o papadie sau in Maica Teresa.

E cea mai frumoasa si cea mai urata.

Nothing to display

 

Similar Posts

15 Comments

  1. Cea mai frumoasa iubire e cea de acum, maine poate va fi alta cea mai frumoasa, oricum ]n afara de tine insati nu cred ca poti avea ceva pe deplin 🙂

    1. Hm… pe cineva rupt din tine?
      Si dupa minunata metafora, Hapi simte nevoia sa adauge “pe care nu mai am cum sa-l lipesti la loc”.

  2. Hapi, dacă eu mă regăsesc în scrierile tale, nu-mi doresc decât să nu se regăsească şi alţii. Nu de alta, dar am familie, am neamuri 🙂

    1. just words….Imi amintesc de o piesa de la Backstreet Boys acum dar nu mai stiu care, oricum avea versuri care se potriveau cu postarea asta,

  3. Te citesc ca ma faci sa râd pana fac riduri fine dar acum m-ai lovit în moalele capului cu postarea asta. Aici esti mai adevarata ca Hapi sau ca cea(cel) de sub numele ales?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *