Ce cauți tu în lista mea?

Celor care folosesc rețeaua FB și eventual nu sunt în cunoștință de cauză cu următoarele:

– există oameni care cred că-i spionează extratereștri pentru că pur și simplu dețin secretul elixirului din coadă de cuc, ăla împotriva morții și oamenii ăștia și-au făcut cont pe rețeaua Facebook, dar nu intri în lista lor nici cu faza din episodul 10 din Blacklist.

– există indivizi pe care-i doare în aripă de viața voastră privată. Însă le sunteți pe plac ca Oameni, maaaamă, vă puteți imagina? Și vă vor în lista lor. Și la fel îi vreți și voi pe ei.

– da, există si Georgică cu cont fals care vrea să vadă dacă te-ai măritat, da amu, tută să fii să te trezești peste 3 ani că Georgică n-are nici poza cu pisica lui, nici cu-a neveste-sii, nici nu postează, plus că e Georshika din Bangladesh și n-a mai scris nimic de…

– da, mai sunt cei care cred că pe FB totul e real sau dacă nu, e intențional, să le facă rău lor! Și statusurile sunt la adresa lor, cam toate!

– da, sunt oameni care vor să se cupleze, e treaba ta dacă povestești pe privat cu toți din listă sau cu 3 cunoștințe o dată pe lună!

Așa.

– există foarte mulți bloggeri sau persoane care au diverse site-uri și mai există cititorii lor, care din anumite motive îi urmăresc, se amuză sau nu, mai schimbă o vorbă. Adică persoane relativ banale în sensul cel mai bun. Care se știu la un nivel stabilit de ei, se respectă, unii nici nu-și vorbesc dar culmea, sunt mulți, se adună în liste și pot conviețui.

Oamenii normali, care au  MINIM un dram de minte să cearnă și apoi să-și lase iar nebunia neînfrânată, respectând pe toată lumea. Nebunia aceea este de cele mai multe ori imaginație! Ne grupăm pe lângă scriitori, bloggeri *țoc, persoane publice de orice fel, indivizi care ne plac nouă. Am o veste pentru tine: pe noi ne interesează cel mai puțin ce-ai făcut tu azi noapte, dar râdem dacă ai un status haios sau ne pui poze frumoase sau ne povestești ce vrei tu, ca să uităm că afară-i gri. Nu, n-avem nici timp, nici chef, nici cămăruță privată să te bârfim pe tine. Nici nevoie să dovedim că merităm să rămânem în lista cuiva. Suntem aici și ne știm tacit. Respectăm până și certurile altora! Iar noi bloggerii în general, chiar avem nevoie de cititorii și folowerșii noștri, cam de asta suntem aici. Cum sunt artiștii și scriitorii ca să aflați voi de evenimente, etc. Nu, eu nu vă vreau datele personale și n-o să vă fur identitatea!! Sunt mândră de fiecare persoană nouă din lista mea, de fiecare cititor nou dar dragoste cu sila nu se poate! Și eu i-am adăugat la rândul meu pe cei care-mi plac și n-am făcut-o cu scopul de-a da jos tencuiala minunatului Wall, ci să văd ce mai povestesc! Tăcerea dintre noi funționează bine și comentariile fără înjurături sunt binevenite! A, vrei tu să ne spui ce-ai făcut azi noapte? Foarte bine, râdem și trecem.

– ahaaa, acum ajung la punctul fierbinte! Țin să te anunț că fix una dintre persoanele cunoscute, cu 17 albume din profil și din coadă, una de la care eventual ai aflat și când i-a ieșit măseaua de minte, tot pe FB, acea persoană, vecină, mătușă, unchi, vară, fost sau fostă, poa să-ți țese într-o zi o bârfă și-un circoșag de mai mare mirarea. Ăla din Bangladesh de obicei, numai observă, așa-s unii, bu-hu-hu.

– nu, nu o urăsc pe x și nici pe tine că sunteți diferiți! Nu vă cunosc, eu când trec, dau un like sau spun ceva, în general îmi plac oamenii cu umor. Și dacă intru într-o discuție în care par că s-ar încinge spiritele chiar îmi pare rău, îmi explic punctul de vedere și ies. Nu toți avem același umor! Unii n-au deloc sau e interpretat diferit.

– cei mai enervanți sunteți aceia care credeți tot. Nu spun: enervanți pentru mine sau altcineva. Vă pierdeți timpul degeaba pe o rețea în care majoritatea se relaxează. Sau ar vrea! Din păcate, când stai prea mult… cam ieși în pierdere. Și te lasă nervii și riști să intri în polemici inutile. Chiar eu am dat azi o explicație-cicăstatus, pe wall, care… nici nu-și avea vreun rost, ceva amuzant voiam să scriu. O s-o șterg și-o să încerc să scriu ceva amuzant.

– dacă suntem prieteni pe Facebook nu te aștepta să ne coincidă toate gândurile, ideile, formulările. Pierzi timp și energie fără rost. Te deranjez totuși? Șterge-mă. Mereu va veni altcineva în locul tău, așa e și aici, ca în viață. Repet: nu mă refer deloc la sentimente presărate cu eventuale erosuri, ci la cum cred eu că funcționează FB.

Am postat strict cu referire la persoanele care au conturi pe Facebook. Că pe unii nu îi interesează rețeaua lu Mark. Alții chiar avem nevoie de el deși este adesea enervant.

Nu are nicio legătură cu discuția dintre două fete, doamne, prietene ci cu statusurile apărute după! Unii sunteți creanga, pe cuvânt. Și eu mai derapez dar oamenii își formează opinii după propriile experiențe, nu după cele trăite de voi.

Aveți întotdeauna opțiunea de-a vă îngrădi profilul și de-a-l invizibiliza chiar, pentru alții, vă puteți ține acolo numai pisicile voastre nu trebuie să lăsați și șoarecii altora.

Similar Posts

5 Comments

  1. Daca nu aveam blog, n-aveam nici facebook. Ba chiar mi-am inchis contul de pe reteaua de socializare, in urma cu vreo 2 ani, si tot in perioada aia mi-a scazut traficul la blog cu mai mult de 50% din cat era. Asadar… facebook is good for business, deci l-am redeschis.

    Ce bine a fost si in perioada in care nu intram la home-ul de la facebook. Perioada in care nu vedeam cine pe unde s-a plimbat, cine cu cine s-a pupat, cine e suparat pe cine… Nici copii mutilati prin spitale, nici biete animale lovite, nici politica…

    Atunci cand chiar folosesc facebook-ul in interes personal, sunt cu ochii numai dupa chestii relaxante. O gluma, o imagine cu subinteles, niste poze cu fete dragute, cupluri misto. Chestii d’astea oarecum banale, dar care ma relaxeaza. Cand sunt obosita ma mai agit in vreme ce ma desfasor intr-un status la mine pe wall. Dar fac ce fac si-l inchei tot intr-o nota umoristica 😀

  2. La mine mai mult de juma din lista de prieteni, in afara de cativa bloggeri pe care ii cunosc din online, sunt persoane totalmente necunoscute dar daca am vazut ca se ocupa cu handmade-ul le-am dat confirmare ca sa mai vad ce creeaza. Da, pe unii ii am in lista pe diferite interese, dar mie chiar imi place lumea nebuna, nebuna a fb-ului, mai condimenteaza internetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *