Facebook ne modifica personalitatea

check me FB Nu va speriati. Asa zic psihologii care s-au spovedit pentru revista Joy , varianta nemtaleasca.
Iata si motivele

Ca subramura a faptului ca suntem cusuti de-asa natura incat ne ustura epiderma de grija semenilor iubiti sau detestati, apar urmatoarele apucaturi: ne uitam in draci la pozele lor. Unele-s din hawai, din mali, de la biroul in care lucrezi singur si-n spate ai esspresor, de la petrecerea de dupa nunta fostului iubit, zeci de mii de poze suvitate, pupacioase,insorite, bronzalite , la care, dupa ce ce uiti, te apuca invidia. Pe moment cel putin. Facebook ne face mai invidiosi, fortandu-ne sa ne dam si noi in carusel pornind blitul in cele mai (in)oportune momente. Ne pozam degetul mic de la picior, muffinul care mai are 4 ore si putrezeste dar cu zahar deasupra nici nu zici c-ar fi parasit in camara din vremea in care obisnuiai sa gatesti. Incet, provocam si noi intrand in spirala invidiilor.

Facebook topeste relatii- constrite din cea mai rezistenta plastelina
Prin facilitarea unei ciupituri a fostului ex si prin posibilitatea calcularii lungimii ipotenuzei pornind de la catetele sutienului vecinei de la parter- se aprind gelozii, case si se platesc chitante la avocat.
Se spune ca in State, fiecare a cincea pereche ce divorteaza pune in discutie si activitatile flirtacioase de pe facebook

Studentii care au profil pe FB sunt mai tembeli la examene
Ati ghicit.Pentru ca s-ar lasa distrasi periodic de diversi bulbuci virtuali. Pai cum sa inveti tu despre strategii de marketing cand Lady Gaga tocmai si-a incarcat poza stand pe buda?

Facebook ne face mai dependenti decat nicotina si alcoolul
Asta am mai auzit-o in zeci de mantre
Tigarile ne fac mai dependenti decat cocaina
Sexul da dependenta la fel ca heroina ca activeaza oxitocinele prin creier
Ciocolata da o dependenta mai intensa decat…..continuati voi daca vreti

Ne predispune la atacul (stalking) unor indivizi
Mai ales daca suntem frumosi de se roteste pamantul in jurul nostru

Ne face mai vulnerabili
In cazul in care incarcam poze din Galapagos atunci cand suntem in concediu medical

Si altele
Voi ce spuneti?