Taxe noi si impozite majorate

taxa 1. Incepand cu 1 octombrie, daca informatia este reala se percepe o taxa de 15 euro pentru turistii care vor calatori in Tunisia. Multumim pe aceasta cale Ministerului Finantelor care a “gandit” asa: de unde mai scoatem niste bani ca sa-i anuntam pe urma ca micsoram impozitele pentru pensionari si crestem alocatiile pentru copii?

Realitate. Mai mult de jumatate din populatia Romaniei nu isi permite o vacanta de 7 zile in Tunisia. Si totusi ramane singura si cea mai accesibila destinatie orientala – lasand la o parte Turcia- multi isi doresc sa guste o bucatica din lumea araba. Marocul este aproape inaccesibil cetatenilor de rand. Numai pretul unui bilet dus intors iti arata realitatea ca un pumn in arcada: nu ti le permiti cu salariile romanesti decat daca faci eforturi supraomenesti. Apoi urmeaza cazarea. Si nu, nu vrei sa zbori 4-5 ore din Bucuresti ca sa stai o saptamana. Doua sunt deja un vis. Si am mai uitat ceva- nu locuim toti in Bucuresti iar chartere nu prea sunt din alte parti.

Egiptul e scump si periculos deocamdata – deci sansele ca romanii fricosi sa-l acceseze sunt extrem de mici.

Ce mai ramane? Liban?Iordania? No way. Si mai scumpe. In plus  i-am invatat deja pe romanasii nostri ca-i plin de teroristi acolo, habar n-au ei ca-i mai periculos un drum cu masina pe-un anumit tronson.

Israelul, o da, dar ne sar astia in cap daca le punem taxa ca suntem totusi o tara ortodoxa. Hai sa ne mai prefacem ca suntem religiosi- nu neaparat credinciosi- pana trec alegerile, mai avem de vizitat vreo 15 manastiri si acolo-i electorat-neinformat pe jumatate. That rocks.

TUNISIA. Sunt chartere cam peste tot, suna bine, o sa fie accesata. La cat de miserupisti sunt, nici n-o sa le pese ca mai dau 15 euro in plus, doar isi permit o vacanta exotica. Si ce daca au economisit un an pentru ea?

Parerea mea:  daca i-ati cauta de pureci pe cei care administreaza plajele romanesti ale Marii Negre si le-ati impune niste amenzi strasnice hotelierilor care pentru sume ametitor de mioritice- ofera turistilor servicii pline de cacareze, ce-ar fi?
Cu o frunza, cu o reclama, cu doua fete care-si ridica rochiile contribuiti voi la dezvoltarea turismului? Nu, cu asta va platiti aparitiile televizate in loc sa guvernati. In schimb ati atribuit cu lejeritate contracte – unor firme care n-au nici in clin nici in maneca de-a face cu turismul. Pai cum sa-ti ingrijesc eu tie caii daca toata viata am crescut porci? Na´ am, puneti-ne taxe daca vrem sa plecam din Romania in Tunisia.

Cum sa astepti turistul neamt sau englezoiul, la mare in Romania- cu Mazare in costum de baie, cu plaja murdara si cu alimentara care se inchide la 10 si pe care a amendat-o Protectia consumatorului a zecea oara? (pentru ca n-a avut pile patronul, sa fim bine intelesi). De ce sa ma duc la marea voastra sa vad mutrele acre ale celor platiti sezonier de prost si care nu-si dau cel mai mic interes pentru hotelul tau de douascinci de margarete?
Dar daca i-ati obliga sa angajeze personal calificat si sa-i instruiasca pe banii fraierilor care contribuie zilnic la bugetul vostru si-acum vor vacanta in tara lor?

2. Tot la aruncatul banilor nostri pe fereastra de la pretiosul palat al parlamentului intra atribuirea contractelor ieftine
Am inteles deja ca exista o mare râcă intre constructori si ca legislatia proasta ne permite sa ramanem blocati luni sau ani de zile cand unul face o contestatie. Deci ne plesnim intre noi, apoi ne mai trage Statul un sut in fund.
Si n-am de gand sa mai dezbat tema asta, daca va intereseaza, va rog frumos sa cititi, ca e clar si simplisim.
Voi nu va intrebati de ce drumul pe care circulati cand mergeti 16 km sa cumparati păstai, e stricat desi a fost reparat anul trecut? Bateti din palme cand vedeti ca-l repara din nou? Mno bine. Poate ca ieftin nu inseamna neaparat bun si tăntălau nu inseamna neaparat prostovan.
Totusi. Sa zicem ca ieftin poate fi bun exact in acest context. De ce oare, dupa cateva luni lucrarea contractrata trebuie refinantata cateodata dublu? In cateva luni: se scumpeste tot – utilajele, motorina, materialele, mana de lucru. Rezultatul? Acelasi, pe care-l simtiti cand sunteti la volan. Harry Poter scrie pe lucrarea aia.

“32 de modificari a produs executivul condus de Victor Ponta asupra Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala de cand este la guvernare, adica aproape doua modificari facute in medie pe luna, din cele 123 de modificari operate in ultimii 10 ani, adica de la intrarea in vigoare a acestor coduri in anul 2004″, Andreea Paul. Aici puteti citi despre salariile de la Autoritatea de Supraveghere FinanciaraAndreea Paul.

Toate taxele si impozitele majorate recent le gasiti aici. Sper sa va intereseze pentru ca le platiti. Le platim.

Observati cu duiosie că agricultura este stimulata. Am cautat miere de albine (nu zahar!!) in 3 sate si n-am gasit.

O.G. 8/2013 a decis Majorarea taxelor locale cu 16% la începutul anului 2013 – condiția USL pentru asigurarea finanțărilor de la bugetul central necesar primăriilor. Nu zambiti? Ei, lasati ca uitati pana votati, uite, făcui si o poezie.

Si da, da, platiti mai mult la gaz chiar daca nu intelegeti ce-i cu hieroglifele de pe factura. Punctul 5.

Punctul 10:
Cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, dividende, dobânzi, comisioane, redevenţe şi din exercitarea unei profesii libere plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii.

Am cautat 20 de minute postarea asta peste care-am trecut in fuga azi dimineata. Pentru ca stiu pe pielea mea ce e in spatele cuvintelor.

Robert Raducescu
11 ore ·

Astazi, in Romania, fiecarui salariat, ii corespund 1,17 pensionari!
Din pacate, votul pensionarilor va fi unul negativ.
La fel ca si acela al impiegatilor publici.
Tot din pacate, nu se publicizeaza deloc aportul substantial pe care il dau romanii din strainatate, Romaniei.
Daca va iesi Pontax, presedinte, vor pleca si mai multi romani din tara. La fel s-a intamplat si pe vremea infractorului Nastase si a criminalului iliescu.
Sa vedem atunci, cine va mai plati pensiile si asa mizere, pensionarilor nostri.
Dragi parinti si bunici ai celor plecati “afara” , nu votati pentru o mica pomana electorala, VOTATI PENTRU VIITORUL NOSTRU, AL NEPOTILOR VOSTRI SI AL VOSTRU. NADEJDEA ESTE TOT LA NOI, NU LA PONTA SI AI LUI.
Nu Ponta va trimite bani prin western union ci copiii si nepotii vostri. Nu va mai lasati prostiti si nu mai vanificati sacrificiul nostru!

Stiti ca nu sunt agresiva cand aleg sa discut despre politici. Cand imi criticati pantofii e altă problemă. Tot ce pot sa spun e ca din punctul meu de vedere dl Raducescu are mare dreptate si nu trebuie sa “facem” fractii ca sa afirm asta.

Nu mai polemizez urmarind restul coloanei: taxe si impozite. V-am dat un material absolut neutru, consider eu si sunteti liberi sa-l cititi, sa-l ignorati, sa nu fiti de acord. Că eu trag spre dreapta fără să consum alcool, se stie.
Daca dreapta are 100 de candidati- e disperata- si asta se stie, nu e coeziva dar o face pentru guvernarea lui Ponta sau ca sa tina piept oarecum sau oricum pericolului de-a intra in coma? Ea, Opozitia, că pe Ponta il resusciteaza Dragnea. Ori MTO.

O intrebare as avea. De ce ne mai platim CAS-urile? Pe bune.

Unde merg banii astia? N-ati vrea sa furati mai putin ca sa ne ramana si noua ceva?

A, asta e doar un articol personal dar iaca-ta si o stire. Suntem cazuti in recesiune. Ok, nu era o stire.
Bianca Dragusanu a mai slabit 2 kilograme iar eu va doresc o seara faina si va rog sa va asumati naibii niste responsabilitati personale si sa iesiti, sa votati cu oricine vreti voi. Macar sa stim cum stam.

Similar Posts

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *