Sanatos , Normal, Fericit ? Da, dar nu la extrem
Femeile sunt mai inclinate spre exagerari dietetice sau religioase iar barbatii devin mai usor extremisti politici sau ar fi in stare sa se epileze inghinal cu aparatul (sacrificiu suprem) daca in felul acesta si-ar apara o cauza. Ce cauza….? Pai nu stiu………cocoseii de munte pe cale de disparitie. Din fericire vorbesc de un sector restrans dar foooarte interesant de analizat.
Cautam pe net informatii despre digestia semintelor de susan ( pe care le recomand cu caldura si celor constipati intelectual), m-am impiedicat in stropsitul google si am ajuns pe un site vegetarian. Cred ca si conexiunea la server le era facuta din fibra vegetala ….nicidecum optica. Tiitoarea siteului povestea ca ea fusese : de profesie bolnavicioasa cronic si ca ei ii rasareau afectiunile ca altora dintii permanenti, manca chiftele, snitele si prajeli de cand se stia, cantarul se blocase undeva intre 89 si „no result available“ iar la un moment dat cochetase cu un alcoolism incipient.
Toate in regula pana aici, am inceput sa ma simt mai putin vinovata pentru faptul ca tin Distonocalm in dulap.
Dar bineinteles ca toate astea au incetat abrupt cand Eaaa a devenit vegana. Si nu orice fel de vegana ci de-asta care nu ar mai praji un stiulete de porumb nici picurata cu ceara – ca e cancerigen.
Laptele de vaca e greu de digerat, carnea e otrava daca o coci, frigi, fierbi si cum din vaca nu poti musca, e echivalenta cu stricnina. Ceva de genul „ce mie nu-mi place, pe tine ar trebui sa te inspaimante“.
De cand doamna a declarat razboi proteinelor animale si oricarui fel de mancare gatita, fericirea, sanatatea si gandurile frumoase i s-au plantat in suflet si in viata ca o patlagea intr-un strat de bio-balegar.
De parca nu era suficient penibilism in natura lupului cu narav schimbat (si nu neaparat in felul in care se hraneste) a mai adaugat ca acum , ea STIE ca va trai muuuult, mult de tot, explodand de sanatate si ii va ajuta si pe altii, sa exagereze la randul lor. Pardon….sa se alimenteze natural „din darurile Creatorului“
In Cartealui Moise, pe la capitolul 11, Creatorul ne-a spus deja ce sa mancam si ce nu (asta in cazul crestinilor -Doamna se exprima crestineste) si nu vad de ce era necesara exagerarea bulbucata a unei decizii care de fapt si de drept ii apartine.
Poate ca sunt mai tahuie prin prisma faptului ca nu am reusit sa inteleg niciodata oamenii care ar vrea cu orice pret sa isi prelungeasca viata exagerand. Pana la urma poti sa te ineci cu un bob de fasole sau sa te intoxici cu niste seminte exotice. Da…macar mori „bio“ …..
Bun, hai ca nu ma lungesc, ca nu are rost, cei care ganditi ca mine ati prins ideea , ceilalti……nu trebuie s-o prindeti:)
Ravna religioasa.
Descriere.
Este o boala. Pacientul este ferm convins ca prin imbratisarea totala si sterila a religiei isi va mantui sufletul, ajungand la loc cu verdeata , in momentul in care viata pamanteasca expira. Ba mai mult : „necredinciosii“ adica cei de alta religie se vor praji ca popcornul in microunde .
Caracterul infect, prostia infloritoare , egoismul si ingustimea lumii in care traieste nu sunt nicidecum eventuale impedimente, La poarta raiului, el, pacientul trebuie doar sa prezinte un fel de pasaport care autentifica aderenta la X religie, apoi se poate aseza pe o piatra sa se uite cum crapa altii de caldura in iad.
Sunt ortodoxa si asa o sa raman…..cel putin asa imi doresc. Pe la 10-16 ani chiar credeam si eu ca numai ortodocsii „se mantuiesc“.
Sunt tare trista si tare amarata sa vad ca semeni de-ai mei cred acest lucru in continuare , socotindu-se oarecum privilegiati de apartenenta religioasa si desconsiderandu-i pe altii.
Din pacate acest lucru apare si la musulmani….si la orice dogma religioasa care mi-e cunoscuta.
Exagerarile pe teme religioase sunt mult mai evidente la noii convertiti, de orice culoare, care considera ca l-au prins pe Dzeu de un picior si ca noua orientare le va sterge subit toate bubele de pe constiinta.
Si asta va continua….eventual
Buddhistii sunt cei mai ingaduitori dpdv al doctrinei sau ideologiei pe care o urmeaza. Imi place filozofia lor. 🙂
m-a inspirat si pe mine postul asta. sa nu zici ca iar ma leg de religie. 🙂
Si eu cred ca budistii sunt foarte zen……dar ce gandesc ei nu prea stiu, nu am vorbit niciodata cu unul si nici nu am citit mai mult de doua carti despre ei, iar acolo erau enumerate principii generale.
Mihai – exista o diferenta intre postarile noastre religioase si anume ca eu ma raportez la ele din perspectiva credinciosului iar tu din cea a observatorului neimplicat 🙂