Ei sunt teroriști, noi suntem normali, voi ar trebui sa fiți înțelepti

bad kid

Ucigasii…

Norvegianul Anders Behring Breivik – tatăl diplomat pe langa ambasada norvegiana, mama asistenta medicala. Ucide (aproximatix) 77 de tineri intr-o tabara din “insula de vacanta” Utøya. Ucigasul a avut la dispozitie cam 90 de minute pentru masacru, relata atunci Spiegel.de. Primele forțe de ordine ajung  la 40 de minute dupa alarma. Anders isi motiveaza crimele prin “incercarea de a salva Europa de marxism si islamizare”.

Cu 2 ore inainte de masacrul din Utoya, in centrul capitalei Oslo, Anders Behring detoneaza un material exploziv  intr-o masina parcata intre cateva cladiri guvernamentale. Mor 8 oameni si 10 sunt raniti. Clasificare: Terorist- extremist de dreapta. (iulie 2011)
Condamnare : “ containment- a special form of a prison sentence that can be extended indefinitely—with a time frame of 21 years and a minimum time of 10 years, the maximum penalty in Norway.”

Ce inseamna inchisoarea pe viata in Norvegia- aflati de aici http://en.wikipedia.org/wiki/Life_imprisonment_in_Norway. Intre timp individul se plange ca playstationul 2 din celula sa trebuie inlocuit cu un playstation3, conditiile de detentie sunt proaste, militeaza in continuare pentru ideile sale instigand la ura rasiala si primeste scrisori de multumire si laude din toata lumea.

Miorița- varianta demo/crushmyheart

Va amintiti cazul acela de acum 2-3 ani cand un romanescus lover a intrat intr-un salon cosmetic si si-a impuscat nevasta/iubita? Intreb pentru ca eu nu-mi amintesc decat c-a fost un incident de genul asta. Va amintiti oare daca era crestin extremist sau militant radical sau doar… autorul “masacrului de la Perla”?

Stimati cititori, in 2011 Romania ocupa locul 6 in UE intre țările cu rata cea mai ridicata a omuciderilor. Dupa ce minuni am citit in ultimele zile pe FB sunt indreptatita sa consider că o majoritate nu pierde informativele stiri de pe ProTv, de la ora 17.  Speculez că formatul lor nu s-a schimbat si că pricepeti cat de “aproape zilnic” ne omorâm intre noi. Dar stati. Cu un ghiocel nu se face primavara. Se etichetează cazul numai daca sunt cel putin 3 loviti cu un topor în cap, 5 împuscati, 4 înjunghiati. De alcoolici nebuni desigur, nu de militanti islamisti radicali extremisti si fundamentalisti.
Cand am fost “pusi in top” “crimele fara finalizare” nu au fost incluse si nici acum nu sunt.
Adica daca l-ai pleznit si nu i-a zburat capul, nu ai contribuit la topul criminalitatii din Romania. Felicitari.

Ca o breloc spre cele rele, comise desigur cu-n motiv – in numele credintei, a lui Allah, a lui Dumnezeu, a lui Mohamed, a comunismului, a taierii copacilor si nevestelor propun introducerea unor termeni noi. Creștin etilofundamentalist de dreapta sau de stanga- dupa caz. Penticostal antisecularizant extremist. Sună mai bine cand spuneti ca teroristul a strigat Allahu akbar, stimati jurnalisti? Cum ar fi sa strige Costel cand isi injunghie nevasta in carciuma din sat “Dumnezeu e mare”? Poate ca politistul care s-ar misca la fata locului ar uita sa consemneze, nu de alta dar Costel a injunghiat-o pe nevasta cu briceagu, nu cu traznetu lu Poseidon.

As mai avea multe exemple de dat. Insa vreau sa subliniez doar scopul postarii.

NIMENI nu are dreptul sa-si justifice crimele prin intermediul vreunei forțe atotcuprinzatoare sau prin intermediul unei carti- adica prin traiectul religios. Nicio crima nu justifica violenta. Nicio masură a vreunui guvern nu ne indreptateste sa aplicam reciprocitatea crimei si-a pedepsei. Cu sau fară victime colaterale. Violența, crima, genocidul- sunt componente pur UMANE din pacate si fiecare trebuie sa raspunda personal pentru ele.
Din punctul meu de vedere- cei care ii judecati pe criminali dupa aparentele lor valori sau explicatii religioase- nu reusiti sa treceti de un umil prag intelectual. Si sa pasati cumva raspunderea personala înspre o constiinta globala- religioasa ori politica. Lucru care instigă la frica, la ura si  la intoleranță.

De cate ori ati rostit fiecare “vai, l-as strange de gât”?

amuze
Normal ca locutiunea nu urma sa se transforme in fapta, altfel am atârna unul de gatul celuilalt ca-n pe aripile vantului. Sau altfel. La un moment dat- un val de ura, o rabufnire, o intoleranta crasa, o lehamite profunda poate starni tot ce-i mai urat intr-un om transformandu-l intr-o bestie. Si in acel moment oamenii aparent normali striga unii la altii, isi cumpara compulsiv orice sau se plimba pur si simplu, fac sport, scriu, redirectioneaza energia negativa până in momentul in care luciditatea reapare si balanta poate fi restabilita.
Ei bine, cine a patruns in mintea unui viitor sau fost terorist?
Paul Ekman si altii n-au stat ani intregi printre maimute in papua Noua Guinee căutandu-l pe Darwin sau pe Mos Craciun.

Mi-ar place să corectez dezinformarea (culmea, a unor domnite care parca ar avea un scor bun- dar aparentele înșală, de-asta nici nu pun eu poze 😀 ) ma simt indreptatita sa fac unora un pustiu de bine si sa-i rog sa nu se pronunte pe subiectele despre care n-au habar, cu care n-au avut tangenta si despre care nici macar nu au citit.
Primul postulat gresit se refera la niste puncte pe care o autotstiutoare le-a etalat despre islam.

Al doilea e despre un filmulet înspaimantator de plictisitor si comun-  in care niste prostovani care absolut intamplator sunt  probabil musulmani se-apuca de horit într-un bus din Paris (periferie probabil, ca-n centru sunt tigancusele noastre). Va rog mademoiselle, lasati-ma sa va povestesc  calatoriile mele cu busul si metroul parisian.

Totusi, nu inteleg un lucru. Stim ca telefoanele sunt monitorizate. E permisibil sa sucesti in ziare role intregi cu stenograme despre pozitia in care-a stat x cand…i-a bagat y bani in buzunar. Oare cei care au comis atrocitati nu comunica, sunt high class, au terminat cu totii Oxfordu si s-au gandit de azi pe maine sa mai ucida niste civili? Cum graiau unii – care probabil stiu care pe unde au fost educati- majoritatea sunt cam analfabeti. Atunci nu isi trimit mesaje gen “măi Hassan, ia kalasnikovu si hai, ne vedem la doi la gară”?

Da… e in regula sa aflam cu cine s-ar mai culca Carla Bruni.

Un articol care in mi-a placut modul de abordare am citit la Chinezu. Iar continuarea acestui articol – despre islam, terorism si religie, o gasiti aici.