De ce l-am iubit tocmai pe Sorin (partea a doua)

Dupa ce Sorin m-a condus acasă de doua ori cu Fordu , m-am si gandit daca ar trebui sa port rochie de“ mireasa clasică“ sau una din aia ca-n videoclipul Don t cry a lui Axl Rose. Ne întelegeam de minune si eram fericiti.

Pe mine ma părăsisera toate prietenele iar colega de banca îmi spusese ca în pauza mare, la coadă la covrigi nu s-a discutat despre teza la romana ci despre faptul ca eu am început sa umblu crăcănat. Pe el îl amenintau parintii ca îl dau afara din casa daca nu ma schimbă cu una mai bogatană, asa ca el.Maica-sa era o marmotă rautacioasa care îsi sutura nervii cu cate-o Saniuta de cate ori mergeam în vizită. Taica-su se chinuia sa zambeasca de zici ca era urzicat, facea asa cate-o grimasă , ca-i cunostea pe ai mei si-i era jena de circumstante. Numai bunica-sa ne îndrăgea pe amandoi.

 Daca va închipuiti ca eu si Sorin ne frunzărisem toate paginile, va înselati. Pe vremea aia tocmai terminasem de citit Evanghelia dupa Marcu si cate ceva din vietile sfintilor. Asa ca ma temeam de iad mai tare decat de epilatul inghinal.

La scoala, ca sa ma racoresc putin, i-am spus unei colege sa se mute si sa stea exact în spatele meu ca îi fac partea de sintaxa a frazei la teza . Zis si facut, cand a început teza, m-am foit ca un fluture de lampă si în trei minute , am fost mutată pe alt rand . Fata a ramas descoperită si era nervoasa foc. Sa vedem dupa nota asta care dintre noi o fi mai cracanată,prefacuto, am suierat eu printre dinti , scufundându-ma satisfacută în Sacru si Profan. Sorin ma astepta dupa teza.Iar Emilia o sa-mi traga clapa la matematica cat de curand, dar pana atunci ședinta semestriala cu parintii va fi trecută……

Intr-un an de zile ne-am ranit unul pe altul, ne-am despartit de pe-o zi pe alta, ne-am certat, ne-am dezamagit si ne-am promis iubire eterna cam cat pentru 100 de episoade în care ar juca Adela Popescu.Desi nu trecusera cateva luni de cand telecomu ne-a tras si noua un telefon fix si niste note de plata cat gogonelele, microfonu se înfundase cu muci si lacrimi. Ei, pe-atunci sa fi fost urmarite telefoanele……….. Cred ca ascultatorii mei si-ar fi cerut transferu pe undeva prin Golfu Persic.

Weekendurile erau cele mai palpitante. Doua ore ne vedeam, o ora ne certam ca nu vreau sa ma culc cu el, doua ore ne desparteam pe vecie , trei ore vorbeam la telefon. O ora nu mai raspundeam la telefon, ba chiar plecam în lume – destinatie la care ajungeam cu masina de ocazie.Bunica îmi făcea pancove si ma întreba „iar te-ai certat cu Sorin”? Seara ma întorceam spasita, îi faceam capul calendar mamei cat il iubesc eu pe Sorin si ma culcam smiorcaindu-ma. Pe la miezul noptii pietricele în geam si un mieunat de pisică ma trezeau si încoltea gandul îngrozitor că Necuratul chiar se poate manifesta.

Si aveam dreptate. Sorin înnebunit de dor si de etanol clonțănea seminte în fata blocului asteptandu-ma.

Eu coboram de fiecare data cu viteza unui astronaut spre disperarea maică/mii care statea cu ochii lipiti de geam si mai da frunzele teiului la o parte cu o coada de lingura ca sa vada daca ostilitatile se desfasoara în perimetrul bunului simt.

Ultima parte a povestii se afla aici