Apa plata sau carbogazoasa?

Vorbeam mai deunazi (cu saptamani in urma , adica) despre mici trucuri pentru sanatate. Pe unele le stiti  dar poate ca nu ati fost interesati sa le  aflati explicatiile. Eu totusi…..le scriu 🙂

Apa „cu bule“ – este repurificată industrial şi i se adaugă dioxid de carbon . Nu este o sursa naturala , de fapt „apa carbogazoasa“ nu exista in natura asa cum o gasim noi in sticle.

Efectele pozitive imi pare ca sunt umbrite de cele negative: dioxidul de carbon alimentar folosit intr-o apa de izvor revigoreaza pe moment sistemul nervos dar produce alte perturbari . Ph-ul apei carbogazoase este situat intre 4 si 5. Un PH neutru de 7 este de dorit. Un PH scazut favorizeaza acumularea (in apa) a metalelor toxice.

Apa de mare are un PH de 8, 3.

http://www.water-research.net/ph.htm

Herman Aihara(adept al dietei macrobiotice- nu mai stiu daca si printre membrii fondatori ai curentului macrobio) in cartea sa „Acizi si baze“ spune ca daca fluidele noastre extracelulare devin acide (ph mai mic de 7) suntem mai obositi si mai predispusi la virusi.Imunitatea scade. Celulele canceroase se dezvolta intr-un mediu acid

Apa carbogazoasa bauta regulat:

-cauzeaza o eroziune dentara „neglijabila“ favorizand aparitia cariilor

-calciul din oase scade „neglijabil“

Iar procesul se desfasoara astfel:

Carbonul irita stomacul. Organismul incearca sa „panseze“ si sa indeparteze iritatia. Pentru acest proces „ia „ calciu. Din sange. Globulele au si ele nevoie de un anumit nivel de Calciu asa ca il iau din oase. Rezulta eventual osteoporoza

Conform Jurnalului European de Gastrenterologie , apa carbogazoasa ar usura simptomele de indigestie si ar inlatura constipatia.

Prin 2005 se vehicula printre unii clinicieni ipoteza unei legaturi intre cancerul esofagian si apa carbogazoasa – din cauza refluxului stomacal pe care aceasta apa il produce adesea. Continutul stomacului este acid de unde rezulta leziuni care iritate in mod repetat se pot maligniza

Evident ca aceste efecte in cazul in care credeti ca sunt posibile (personal m-am obisnuit foarte bine cu apa plata) sunt valabile in cazul oricarei bauturi carbogazoase. Apa nu iese din munti printr-un sifon . Stay healty 🙂

Similar Posts

11 Comments

  1. Eu am renuntat de mult timp la bauturi carbogazoase de orice fel. Din an in pasti mi se face pofta de o Cola si atunci mai “pacatuiesc”. In rest apa plata cat cuprine, ceva orange juice din cand in cand ( ca are mult zahar ala care nu e proaspat stors) si mai imi fac acasa Ice tea. Cumpar pungi mari de tot felul de ceaiuri ierbale din China Town si fac acasa cate 3 sticle mari de ceai, il indulcesc cu miere nu cu zahar, pun si niste feliute de lamaie in unele si-l pun la frigider. Bautura naturala, sanatoasa si buna. Recomand ceaiul japonez Oolong. Citeste despre el.
    http://www.teabenefits.com/oolong-tea-benefits.html

  2. Interesant. Nu am auzit niciodata de ceaiul asta. O sa vad sub ce forma se gaseste in Romania. …..acum, sunt pe ceai verde.
    Mi-a fost recomandat ca detoxifiant ceaiul de “Coada calului”. Nici de asta nu am auzit…..

    Pe vremuri beam Cola si Pepsi in loc de apa.

  3. am vazut un nutritionist, dr adica, la tv care a zis clar ca apa minerala e cea recomandata, mai putin celor ce sufera de diabet.

    a zis apa minerala cu lamaie, lamaia fiind acidul, si ca treaba cu apa plata e o moda care a prins pentru ca pe unele femei la baloneaza, dar cica tocmai asta e smecheria ca balonandu-te se intampla nu stiu ce si elimini si gazele toxice. :)))

  4. Poate ca domnul nutritionist era angajat la Borsec 🙂

    E bine sa avem mai multe pareri…..argumentate ca sa putem alege- nu ma refer aici pe blog ci in general, despre produsele pe care le consumam.

  5. Draga Hapi, dupa cum spusei si tu e bine sa ne informam. Uite aici:

    “Plain sparkling water has documented health benefits. A study, conducted in Spain and documented by The American Society of Nutritional Sciences, discovered that the use of carbonated mineral water can reduce cardiovascular risks for post-menopausal women.”

    Deci las’ ca mai avem pana la pauza…bem apa plata pana atunci. 😆

  6. Raman la teoria mea ….adica a altora…..aceasta apa nu exista in natura sub forma pe care o punem noi astazi pe masa. Organismul o proceseaza greu.

    Si daca o sa comparam apa minerala cu Omega 3, fara indoiala ca aceasta din urma protejeaza mult mai bine……
    Mie nu mi-a placut niciodata senzatia de “plin” pecare apa cu gaz o da stomacului

  7. Mai demult o dna doctor mi-a spus ca am nisip la rinichi si m-a intrebat daca beau apa minerala. Da, atunci beam zilnic minim 1 litru. Mi-a spus ca apa minerala e cauza pt nisip si sa renunt.
    Am renuntat, am trecut la apa plata si la ultimul ecograf nu s-a mai vazut nici un fir de nisip

    1. Mie mi-a povestit un profesor de sport despre apa cu gaz….stiam dinainte de la medici ca nu o recomanda (desi unii o beau. Si eu voi fuma din nou in luna martie dar nu recomand acest sport :)))) )

  8. Eu beau numai apa minerala de vreo 3 ani si sunt ok:) Dar am observat ca pentru o perioada scurta de 2 saptamani am baut necarbogazoasa si am scazut cu vreo 2-3 kilograme. Desi s-a intamplat de paste lucrul asta. Nu-s sunt nici pe departe o persoana obeza, dar sunt precaut cu viitorul meu si probabil ca ma voi lasa si de carbogazoase, sau cel putin sa le mai reduc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *