10 jucării interactive pentru copiii energici de 4-7 ani

Camera e plină de jucării și se satură de ele,  prefer să ne tortureze decât să se joace.

indeed, ați achiziționat prea multe, știe că va primi noutăți curând. Dacă vouă vi s-ar mări salariul tot la 3 luni nu ați reacționa ca un copil sătul de ce-a avut înainte?

Nicio jucărie nu-I interesantă mai mult de câteva minute.

(nu. Odată copilul a spus: dar eu nu vreau să mă joc singur! Vreau să te joci TU cu mine, nu am cu cine mă juca!) Jucăria e interesantă cu adaptor gen mama, tata sau altcineva!

Copiii hiperactivi au nevoie de mai mult spațiu și timp ca să-și consume energia fizică și mentală. Numai că nu prea  doresc să-i pui în fața unei cărți cu poze pe care s-o răsfoiască dacă te întreabă cât de lung e Dumnezeu de-ncape în tot orașul și nu numai la biserică .

Copiii mici hiperactivi – preșcolarii nu ar trebui să fie @autodiagnosticați de părinți sau vecini cu tulburări gen ADHD. Ei sunt energici și punct. da, pot fi energici pe nervii voștri, vă asigur c-ați fost la fel numai că ați uitat. Sau oricum, n-aveați de unde să știți cine zice: mama lui de copil afurisit că iară mi-a călcat stratu cu ridichi. Nu judecați copiii, noi, adulții suntem suficienți. pe cât posibil încercați să nu vă faceți griji de viața altuia decât dacă vreți cu adevărat să ajutați :love:

Până la urmă, după o lună de conectare  și joacă, indiferent cât de obosită eram, am putut să fac un top al jucăriilor pe care (nu) îmi pare rău că am dat banii. Însă ne jucăm și împreună, măcar o jumătate de oră, apoi se instituie pauza în care copilul e rugat să deseneze sau să răsfoiască o carte. Nu Plânsul lui Nietzsche ci o enciclopedie colorată adaptată vârstei.

Dacă petreceți mult timp acasă cu copilul puteți încerca… în primul rând Prezența Conștientă.

Hai mami să-ți arăt ceva

Imediat vin (recunosc)

Hai să ne jucăm

(da acuma mestec în ceaun- recunosc, poate-n supa făcută de mama)

Hai să ne jucăm de-a…

Of, iară de-ăla?? (recunosc)

Nu le pot face toate cele de mamă bună. Dar, în afară de ieșitul afară – numai la apus, din păcate nu ne putem expune la soare – îmi fac timp pentru prezența conștientă. Veți găsi pe net detalii, sugerez să personalizați în funcție de structura voastră și a familiei.

  1. Pistă de curse circuit de mașinuțe

Subiectiv, pe câte piste și mașinute am dat banii, cam toate au aceeași dinamica și materiale și funcționalitate. Asta ni se potrivește, petrecem mai mult timp jucându-ne cu ea. Am avut pista mai scumpă (asta a costat cam 60 de lei) și plasticul de la șinele de îmbinat s-a îndoit repede. Pistele luminoase nu sunt fosforescente noaptea, e vorba de obicei de mașinuța care luminează. dar arată foarte bine. Si acum, pentru noi am fi putut achizitiona 4 (!!) de calitate bună la prețul celei de mai jos cu care… ne jucăm cam în doru lelii uneori. Dar am o posibilă explicație 🙂

2. Gara din Knapford cu trenul Thomas

a fost un cadou, mie mi-a plăcut mult dar la prețul ăsta, mă așteptam să ruleze Thomas singur. Pe șine adică, nu să-mi strângă praful de pe sub dulapuri. O fi ceva cu el, materiale de calitate dar nu face nimic, îl simți când calci pe el noaptea așa că, l-am pus la păstrare. Dacă devine fan locomotiva Thomas si prietenii, il (re)dau.

3. Pista cu circul

Mie mi-a plăcut foarte mult această jucărie cu lumini și muzică, achiziționată de Crăciun. Foarte ieftină, cred că am dat 35 de lei pe ea. Sunt două vagoane și o locomotivă, bateria ține mult, cântă, pâlpăie și merge și pe covor trenul. Cool, nu? Sunt copii cărora nu le plac jucăriile cu sunete și lumini. Aici ne încadrăm, așa că ne jucăm împreună. De obicei când avem piste cu șine construim pe langa ele căsuțe, creem inventăm personaje care fac diverse jocuri de rol.

4 Learning machine- laptop de jucărie pentru copii

Un fel de laptop-calculator pentru cei care nu sunt pregătiți să dea telefonul-tableta personală sau calculatorul pe mâna unui copil de 4-5 ani. Are multiple functii în limba engleză, învățare cuvinte, muzică, completează taskuri ușoare, are și mouse. Nu e o jucărie de bebeluși, are și jocuri cu avioane, constructii, șerpi și alte minuni. Mi-a plăcut și îi place și lui dar pentru că nu înțelege comenzile în limba engleză, s-a enervat și l-a lăsat deoparte. Dar când stăm amândoi îi place pentru că sunt vreo 60-70 de alegeri si tot dai peste ceva interesant! Recomand pentru copiii mai mărisori, cărora nu le-ați cumpărat smartphone, tabletă. E rezistent și nici părintele nu se plictisește. Cam 100 de lei.

5. Dartz pentru copii, are 50 capete pentru săgeți si suport de pus pe masă

(sau lângă fotoliul soacrei în cazul celor mai nefericiți…)

L-am cumpărat cu vreo 25 de lei de la Kaufland, era redus la jumate preț. Cred că au pus prețul ăsta pentru cele 50 de vârfuri care se rup destul de ușor. După ce dai de vreo 10 ori cu o săgeată, vârful trebuie înlocuit. Și ideea e că după ce îți termini vârfurile, nu mai ai de unde lua decât dacă mai cumperi tot darțul. Sau or fi săgeți potrivite separat?

Altfel, interesant pentru țintire și concentrare, eu am încercat să adaug aici activități la care să nu vă plictisiți nici voi, părinții. Vârfurile sunt din plastic mai tare, nu înțeapă.

6. Lego, întotdeauna lego. Casa jocurilor, piese multe!

Despre lego-ul Casa Jocurilor am mai scris, e cel mai bun lego pe care l-am avut, o activitate care ne prinde pe amândoi. Încă nu are răbdare la piesele foarte mici de construcție. Iar un lego de genul ăsta vă dă multe posibilități.

7. Puzzle pentru copii – ideal să îl atragi pe copilul dinamic să stea locului jucându-se cu tine!

Sunt înnebunită după puzzle! Normal că am încercat să-l atrag și pe el:

-am căutat puzzle cu personaje din desenele care-i plac

-puzzle cu personaje sau povești care-i plac și apoi spor la treabă.

Puteți începe cu puzzle magnetic, puzzle de lemn, puzzle cu piese mari și foarte colorate.

8. Trusa de scule pentru copiii de 3-6 ani

Tools bench – nu știu dacă sunt mai multe modele cu numele ăsta, intuiesc că da, am lăsat imaginea ca să vedeți recomandarea mea. A mai avut 2 ateliere! Le-am dat, nici o zi nu l-a ținut interesul. Acesta l-a primit de ziua lui și-și iubește atelierul de scule, are si luminite, îl poate monta, demonta singur si poate potrivi piesele cu ajutorul mașinii de înșurubat. Pentru mine a fost cel mai simplu de montat, în restul mi-am prins nasul 🙂 Cam 225 lei cred, la reducere. Mai erau aproape similare și într-adevar am comandat altceva. A venit cu cutia spartă și un instrument dintr-un plastic de proastă calitate era rupt și căzuse prin gaura din cutie. Am returnat produsul, am plătit în plus și l-am ales pe acesta. Cititi si ce scriu alți părinți despre jucării dacă aveți posibilitatea!

9. Mini coș de baschet de de la D Toys

Puteți juca 2-4 persoane pe rând dar e ideal în doi. Și țineți un scor. Așa învață că pierde sau câștigă pe rând și trebuie să-ți tempereze emoțiile. Până la urmă, îi aruncăm în competiția vieții fără să vrem: tu nu ești ca… nu vreau să te joci cu… Gogu e mai atent. Învățați-l să îi placă ceea ce face și atunci câștigul vine sigur 🙂 Și până ce afli ce-i place testezi, testezi

10. Biliard pentru copii mici

15-17 lei, un joc frumușel, destul de stabil dar eu n-am reusit încă să țin bățul bine, poate ar trebui să merg la pescuit pește. E frumos, ieftin, poate fi interesant pentru bilute care cad în gauri, nu se pierd. Idem cu coșulețul de baschet de mai sus.

Spor la joacă!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *