Sunt periculoasă dar ma tratez

varf de umbrelaAm început ziua forțată de împrejurari. Masina de curătat drumurile pe sub geam, bat clopotele mititico, scoală-te ca trebuie sa mergi din nou la mecanic.

Cafeaua mi-a fost servită fără cofeina, așa că, la 15 minute după ce-am sarit din pat si m-am lovit de colțul a doua mobile , c-o mână mă rimelam lânga oglinjoara si cu-ailaltă ștergeam manopera.

La mecanic aflu că
mi s-a revoltat de tot instalatia de răcire si trebuie dată jos, freonul s-a dus în lumea lui si că cea mai bună veste e valul gratuit de aer rece care vine din regiunile arctice . Mecanicul îmi baga sub nas , tubul de freon ca să vad ca nu miroase deloc, nu-ș cu ce scop , oricum eu si stratul de ozon din mintea mea am decis să nu mai punem acum , n-are rost până nu schimb toata instalatia.

Ajung acasă sunt intrebata de ce scrie Florin pe sticla mea de cola- Florina nu era pe raft cred ,pe cand sa ma cert si eu ,îmi amintesc că am programare la stoma. A început sa plouă asa ca am recoltat de undeva o umbrela, da de-aia periculoasă cu mâner de lemn si varf lung, ascutit, metalic.

Primul lucru pe care l-am făcut înainte sa urc în taxi a fost sa-i zgarii soferului portița. Noroc ca acela era la telefon si asculta Marabou și n-a auzit , mi-ar fi dat în cap cu aparatu de taxat.
La stoma, scap repede, oglinda sus, oglinda jos, mușcă , vai ce ocluzie ai, ochii peste cap, gingia e ok, doar o aftă.Plec si-mi uit umbrela, ma întorc repede dupa ea ca o împrumutasem .

Am un contract de semnat, fug acasa, dau cu tuș pe unde n-a ajuns ploaia, iau laptopul si….umbrela. Dar cum nu ploua decat măruntel, n-o mai deschid, fug la taxi, o întep pe una cu mânerul ăla ascutit, tocmai îmi sunase telefonul si am rotit scula din mana ca la circ . Femeia s-a uitat urât la mine, eu m-am uitat frumusel si mi-am cerut scuze.

Urcand niste scari cu o gramada de chestii la toartă si destul de plouata , aproape de destinatia finala , mi-am agătat umbrela într-o grindă metalică si dus a fost varful cu care făceam victime.

Am ajuns acasa si am trimis un mesaj foarte important : cumpără-mi nuci, vreo 4 kile, . Numai că-n loc sa apas pe Ma-Ma am apăsat pe un alt nume care începea cu Ma, persoană care nu mă alăptase vreodata si care lucra la Fan Curier cred.

In final, lățită în pat, udă si obosita de mama focului , mi-am amintit ca trebuia sa ma cert diplomatic cu cineva dar pe când sa pun în aplicare efortul , dau pe Trinitas la „cum sa urmăm faptele apostolilor” . Si acolo am rămas ca mi-a mers la suflet vocea lu domn părinte si-am uitat si de umbrela si de aftă si de instalatie.

Ce zi ati avut?