Sărbători fericite!

detalii catedrala Valencia Teoretic și obiectiv, partea aceea care ține în sieși propria morală și etică și prozaice afecte ți-ar spune Paste Fericit.
Nu, nu vreau sa Pasti Fericit, așa simt pentru câteva momente. Dacă n-aș simți, ar însemna sa accept ca poți fi Fericit fără mine și mi se pare bombastic chiar cuvântul, darmite potențialul pe care l-ar asterne. Fiinta mea materiala ar scoate la suprafața un Supraeu ipocrit dacă n-aș recunoaște ca mi-a fost trist ca te-am alungat într-o vreme, ca nu ți-am mai acordat atenție, ca mi-a fost teama să-mi mai împart afectele. Și-apoi tu, m-ai lăsat sa plec din lumea ta – odată demult sau acum, cu totul. Ți-a fost egal dacă dispar pentru totdeauna din perimetrul tău sau pur și simplu n-ai știut ce să faci.

Nici măcar n-am știut ca ne iubim, n-am știut dacă am apărut eu prea târziu, tu prea devreme sau invers. Ne-am aproape iubit prin tumultul de oameni, de joburi, de plecări, intarzieri, mesaje citite-n contratimp. Te iubescuri oferite altora, aproape cu sinceritate.

Dar tu știi ca partea aceea care-ar trebui sa multumeasca pasiv marea de oameni printre care trăim e atenuata în mine- de fiinta spirituala care știe ca iubirea-dragoste nu depinde de-un obiect. Stiindu-te fericit sau măcar împăcat, aș zambi cu sufletul, chiar dacă amar. Stiindu-te nefericit sau zbuciumat, m-aș crispa într-o clipa și mi-ar fi și mie amara lumea. Pana ce-am uita amândoi c-am existat vreodată și-am trecut unul pe lângă celălalt.
Vreau sa ai sărbători fericite acolo unde ești caci numai așa îmi pot simți inima curata. Dacă ne-am desprins vreodată dintr-o imensa bucata de Univers, sunt sigură ca-n spațiul cu patru dimensiuni, noi imparteam aceleasi stele.

Faptul că nu ne putem atinge, nu înseamnă ca te-am părăsit. Înseamnă doar- ca nu ne mai amintim c-am locuit odată împreuna, nu mai găsim coordonatele, ne-a învins materia, conștiința colectiva, atitudinea critica și linistiti, putem da vina pe Destin.

Aceasta e o urare spre nicăieri, în care se poate regăsi (sau nu) orice cititoare, într-un timp și-un loc. Scriu mai mult pentru femei, nu? 🙂 Întâmplător o postez acum, de Paste.

18 thoughts on “Sărbători fericite!

  • April 11, 2015 at 12:42 pm
   Permalink

   Sarbatori fericite Max!

   Reply
 • April 11, 2015 at 12:33 pm
  Permalink

  Mereu stiu ca dincolo de cuvinte sunt multe alte sentimente pe care, cu siguranta le traim toti, la un moment dat. Iti doresc sarbatori fericite!

  Reply
  • April 11, 2015 at 12:42 pm
   Permalink

   Si voua Alina, have fun! Si liniste si ce vreti voi.

   Reply
 • April 11, 2015 at 1:35 pm
  Permalink

  Mi-a mers la suflet acest text 🙂 Sarbatori frumoase, Hapi!

  Reply
  • April 11, 2015 at 5:11 pm
   Permalink

   Sarbatori frumoase draga mea 🙂

   Reply
 • April 11, 2015 at 5:28 pm
  Permalink

  Paste fericit? Nu Pastele sa fie fericit, ci tu, Hapi, sa fii mereu fericita!

  Reply
  • April 11, 2015 at 7:47 pm
   Permalink

   Multumesc, Bianca, mai cu intermitente, asa, tot e bine.

   Reply
 • April 11, 2015 at 6:31 pm
  Permalink

  Fericit sau nu, eu ma bucur ca de Paste s-a indreptat vremea, ma deprima teribil vremea proasta. Asadar, oriunde ai fi iti doresc sa ai si putin soare, face mult bine la modul cum vedem lucrurile. Mai ales pe cele nasoale.

  Reply
  • April 11, 2015 at 7:47 pm
   Permalink

   Am soare, multumesc lui Dzeu, va arat maine pe ralix.ro 🙂
   Sa fie si la voi o primavara frumoasa!

   Reply
  • December 21, 2020 at 4:14 pm
   Permalink

   Întâmplator sau nu, am regăsit azi acest text!
   Sărbători liniștite îți doresc!!
   Și scrie..
   Aștept cărți multe și groase,de care să nu mă satur!!Pentru că știu că poți!!!
   😘😘😘

   Reply
 • April 11, 2015 at 9:16 pm
  Permalink

  Paste fericit! 🙂 Da, scrii mai mult pentru femei, iar eu ma regasesc deseori in textele tale atunci cand am bucuria sa le citesc. Sa ai inima mereu plina de dragoste si incantare!

  Reply
  • April 12, 2015 at 12:49 pm
   Permalink

   Multumesc Geni – “balerina mea” gratioasa. Sper ca esti bine si… sa dansezi, sa mai dansezi cat de mult poti tu!

   Reply
 • April 14, 2015 at 1:53 pm
  Permalink

  linistite cer si eu…de mult timp!
  Paste linistit, atunci!!!

  Reply
 • April 15, 2015 at 9:14 am
  Permalink

  scrii mai mult pentru oameni, hapi! 😉
  să fii bine!

  Reply
  • May 17, 2015 at 6:21 pm
   Permalink

   Multumesc fetelor.

   Reply
 • April 18, 2015 at 6:37 am
  Permalink

  Mie mi-a pacut textul. Mi s-a parut chiar posibil crestin omagial adica asa scris din punctul de vedere al lui Maria Magdalena (sau poate al alteia din mironosite) reflectand la Iisus dupa ce decedase ca desi stie ca a inviat plus e fericit alaturi de D-zeu, totusi e in alt plan si nu se stie daca aceste planuri se mai pot intersecta. Zau, nu am dorit sa blasfemiez, in ultimii ani chiar am vazut literatura (inclusiv de calitate) pe teme evanghelice scrise asa chiar si dpdv psihologizant totusi omenesc chiar si al Mariei mama lui Iisus sau al altor personaje feminine din preajma lui Iisus insa totusi in esenta interpretabile ca fiind omagiale fata de ideologia sau macar imagistica crestina. Si eu am citit textul de mai sus si asa si mi s-a parut chiar un text frumos si din acest punct de vedere…numai ca nu cunosc asa de multe detalii despre persoanele despre care s-a scris ca l-au cunoscut pe Iisus Christos, si astfel nu stiu daca punctul de vedere de mai sus s-ar potrivi celui al Mariei Magdalena sau a altei femei, (nu cred ca e totusi un punct de vedere matern asa ca al Mariei mame), dar am pus-o pe Maria Magdalena pt ca e mai larg cunoscuta.

  Reply
  • April 20, 2015 at 12:04 am
   Permalink

   🙂 Multumesc Rudolph. E interesant punctul de vedere din comentariul tau si cu mult bun simt, nu mi se pare ca o parere personala si argumentata ar putea fi o blasfemie.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *