Reteta mea de cheesecake (Käsekuchen)

Intr-o zi în care nu v-ati certat (înca) cu nimeni, nu vi s-au anuntat 12 musafiri si bebelușul n-are diaree sau nu v-a alunecat matza de pe balcon, fiecare dupa caz, într-o zi in care va expira abonamentul la fitness si ouale din frigider aproape ca strigă piu-piu aveti nevoie de :

-3 oua
– 1 kilogram Quark
(nu va speriati, pe siteul arta culinara.com se insinueaza ca îl gasiti la supermarket. Si este:

BRANZA QUARK: este o branza proaspata care seamana putin cu iaurtul dar e mai consistenta si mai cremoasa. Poate fi inlocuita la nevoie cu iaurt strecurat, cu toate ca iaurtul e putin mai acru decat branza quark. In Romania se gaseste marca Exquisa Quark Nature cu 0,2% grasime

(eu nu folosesc Quark degresat, asa ca e absolut egal ce fel de quark gasiti. De metionat ca la noi quarkul e mult mai ieftin decat branza aceea de vaci, în Romania!)

-350 gr zahar
– 2 pachete praf budinca de vanilie de la Dr Otker sau cum l-o chema p-ala
– 1 praf vanilie
– 1 praf de copt
– suc de o jumatate de lămaie

Se amesteca toate cu mixerul. La 180 C o las 45 de minute. In functie de cuptor…..Dar nu prea are cum sa nu va reuseasca prajitura asta. Si e delicioasa! Folosesc o tava rotunda, detasabila.
Si nu ma întrebati diametrul tăvii din moment ce nu-mi stiu nici măsura în talie.

Alte completari: puteti face o “podea” din biscuiti sfarmati amestecati cu cacao si unt, da un aspect frumos.
Am vazut multe retete de cheesecake pe net dar asta mi se pare cea mai simpla si eu o fac de ani buni. Se poate servi cu sos de afine, puteti pune jeleu deasupra daca va place sau puteti s-o scobiti putin si sa puneti fructe congelate si sa turnati jeleu tot pentru aspect. Mie-mi place “raw” , are un gust deosebit.E prajitura pe care-o gasesti la toate “cofetariile” nemtesti.
Si apropo de varianta raw vegana- cheesecake cu portocale

(sa nu-mi corectati niciodata expresii ca umpic, bebelasul si alte cuvinte pe care nu le gasiti in dex si pe care eu le folosesc. Cand fac acorduri gresite sau mai pun cate un i in plus atrageti-mi atentia daca va “unge” la suflet. Restul,mi le asum)

101 thoughts on “Reteta mea de cheesecake (Käsekuchen)

  • August 17, 2012 at 10:38 am
    Permalink

    Când am dat de Quark mi-au ieşit ochii din cap! 😀 😀
    E adevărat, fac aproape orice cu Quark-ul (XPress, ce-i drept), numai plăcintă cu brânză nu reuşisem… 😀 😀 😀
    Normal, glumeam…
    I-am “pasat” reţeta doamnei mele, care m-a şi “ameninţat” că dacă nu mănânc rezultatul (indiferent ce iese) am încurcat-o! 😀 😀

    Reply
    • August 17, 2012 at 10:54 am
      Permalink

      Ah….acum imi amintesc si eu de Quarkul tau 🙂 🙂
      Da asta e mai gustos

      Reply
  • August 17, 2012 at 10:43 am
    Permalink

    F bine arata! Imi spui te rog unde gasesc Quark in De? e acea speisequark magerstuffe? eu am facut o data, alta reteta si nu a iesit la fel de pufoasa ca si cea de la Bäckerei, ba chiar putin innecacioasa.

    Mersi mult!

    Reply
    • August 17, 2012 at 10:53 am
      Permalink

      Speisequarkul de la Milfina! Ia-l pe ala normal, cu folie albastru inchis nu albastru deschis
      Il gasesti la Netto. Si la Aldi
      Ia 4 pachetele de-alea de 250 gr.
      Se face repede si e f buna.

      Reply
      • August 17, 2012 at 11:25 am
        Permalink

        Mersi mult! O sa il fac chiar asta seara! Dupa wk merg la aprovizionare!

        Reply
  • August 17, 2012 at 11:06 am
    Permalink

    Ca si Peter, am pasat reteta catre consoarta. Astept rezultatul.
    Tot ca si Peter, m-am crispat la Quark… varianta pentru Windows mi-a dat candva niste dureri de cap (bine c-am uitat aproape intreg episodul) 😀

    Reply
    • August 17, 2012 at 12:02 pm
      Permalink

      Sunt absolut virgina. Cand vine vorba de programe.

      Reply
  • August 17, 2012 at 11:08 am
    Permalink

    arata absolut divin! tot am cochetat cu ideea, da-i musai sa o comit si eu, chiar cu riscul de a o manca tot eu pe toata 😀
    offtopic: multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ai spus in apararea mea. n-au folosit, parerea era deja formata…dar a contat pt sufletul meu :*

    Reply
    • August 17, 2012 at 12:02 pm
      Permalink

      Red, nu stiu despre ce cuvinte vorbesti…io fui, sigur? 😀

      Reply
      • August 17, 2012 at 1:29 pm
        Permalink

        Blogstorming? 🙂 Am luat ceva pastile verzi din plante, mi-a revenit memoria…..

        Reply
  • August 17, 2012 at 11:11 am
    Permalink

    deci eu ma tot intrebam de ce nu-mi iese niciodata cheesecake-ul ca ala original. Pina cind am bagat smintina in quark sau in brinza de vaci. Daca nu-i gras, nu-i cremos. Daca nu-i cremos …

    Reply
    • August 17, 2012 at 12:04 pm
      Permalink

      Mie-mi iese foarte bun si e laudat de toata lumea. Nu bag nicio smantana in quark.Si am mancat de la mai multe backäreiuri da-i mai bun asta facut in casa
      Acu, daca tie-ti place mai moale sau mai cremos…….gusturile nu se discuta 😀

      Reply
      • August 17, 2012 at 5:35 pm
        Permalink

        Eu sunt un specimen mai ciudat, care traieste pe intuneric, fara alcool, tigari sau dulciuri (in traducere, riscul de diabet in familia mea este destul de ridicat – are bunicul, iar boala se manifesta cu precadere din doua in doua generatii – asa ca ne-am obisnuit fara dulce).

        Acum, ca mi-am mai sters balele 😀 pot sa intreb cam cata branza contine efectiv Quark-ul ala? e pe principiul 2%? Daca da, mai degraba astept sa apara quasarii 😀

        Reply
      • August 17, 2012 at 7:00 pm
        Permalink

        Mi-am dat seama ca esti mai ciudat, nu e nevoie sa-mi spui….:)

        Reply
  • August 17, 2012 at 11:20 am
    Permalink

    Salut! Te citesc cu plăcere de ceva timp, de când ţi-am descoperit blogul, într-o zi, pur şi (prin) simplu.
    … Că tot ai precizat în ultimul paragraf, corect ar fi “pe restul mi le asum” sau “restul mi-l asum”.
    P.S Restul mă “unge” la suflet.

    Reply
    • August 17, 2012 at 11:23 am
      Permalink

      Restul (greselilor) mi le asum Camelia.
      Bine ai venit

      Reply
  • August 17, 2012 at 11:36 am
    Permalink

    deci fara faina, da? acum sa vad daca gasesc branza aia minune!

    Reply
    • August 17, 2012 at 11:38 am
      Permalink

      E fara faina! Cauta quarq la un supermarket si sa-mi spui si mie pretul

      Reply
  • August 17, 2012 at 11:44 am
    Permalink

    Nu te potoli, nu?

    Cred ca ti-am zis si pe fb, eu serveam cheesecake cu frisca si fructe de padure deasupra (cand lucram la restaurant). Imi placea mult combinatia.
    ps:Si mie imi place sa zic bebelash 😀 , hihi!

    Reply
    • August 17, 2012 at 12:05 pm
      Permalink

      taci ca tu-ai zis de-a mea ca-i placinta galbena, stiu, stiu ca esti invidioasa 😀

      Reply
  • August 17, 2012 at 12:34 pm
    Permalink

    Ah, chessecake-urile sunt “prajiturile” mele preferate, desi trebuie sa recunosc ca n-am incercat niciodata o varianta la cuptor, eu le fac intotdeauna asa, reci, le pun gelatina si le las la frigider. Dar as incerca si unul de asta de curiozitate, numai quark-ul ala imi da si mie emotii. Si cuptorul meu, ca nu-i prea bun (ceea ce explica de ce prefer cealalta varianta).

    Reply
      • August 18, 2012 at 5:07 pm
        Permalink

        Fac un blat din biscuiti sfarmati si unt topit, apoi cheesecake-ul il fac cu branza de vaci (sau crema de branza, cu care iese mai bun dar e mai scumpa), frisca lichida, zahar, zahar vanilat si suc de lamaie si vreo doua plicuri de gelatina. Pun totul intr-o forma rotunda detasabila si las la frigider cateva ore. Eu de obicei pun deasupra ceva fructe (pana acum am incercat cu afine sau cu o combinatie de mai multe fructe). In cazul cu mai multe fructe merge si un jeleu deasupra, dar e total optional.

        Reply
  • August 17, 2012 at 12:35 pm
    Permalink

    In sfarsiiiiiiiiiit, ai pus reteta de cheesecake. 🙂
    Odata gasit quark-ul buclucas, restul e chiar foarte simplu.

    Reply
    • August 17, 2012 at 12:41 pm
      Permalink

      Cred ca trebuie sa fie si in Ro, in magazinele Lidl. (hapi a mentionat firma Milbona, care e un produs marca proprie lidl)

      Reply
      • August 17, 2012 at 6:55 pm
        Permalink

        bine-ar fi sa gasesc la Lidl ca este la distanta de doar doua pedale bicicliste

        Reply
      • August 17, 2012 at 7:27 pm
        Permalink

        Rolling, nu poate fi departe!
        Musai sa vin intr-o zi pana acolo sa vad 😀

        Reply
    • August 17, 2012 at 2:05 pm
      Permalink

      Pacat…..Dar o bucatica AI VOIE din cand in cand. Daca esti diabetica, cam stiu toate trucurile, am grija de mama, chiar daca de la distanta
      Ce iei cand iti scade f tare glicemia? Nu o bucatica de glucoza, ciocolata sau orice altceva f dulce?

      Reply
      • August 18, 2012 at 10:47 am
        Permalink

        Da ,ai dreptate dar eu nu am diabet din ala rau asa ca daca fac asa “bunatate” zic “ah, o bucatica nu îmi face rau!” si uite asa se duce toata “bunatatea”…. :))

        Reply
  • August 17, 2012 at 1:14 pm
    Permalink

    De cand m-am intors din Germania caut Quark si nu gasesc aici pe la magazine. Am aflat ca se face, de o companie din Montreal dar se vinde doar la anumite magazine de specialitate. Ce chestie. M-am indopat in Germania cu tort Käsesahne si acum sunt obsedata sa fac si eu unul aici, numai ca nu am gasit quark. 🙁
    Ce pofta mi-ai facut mai Hapi mai, mai ales acum cand sunt suparata pe zahar. 😆

    Reply
    • August 17, 2012 at 2:06 pm
      Permalink

      Nu m-am gandit ca la voi nu este. Poate ar merge iaurt amestecat cu niste branza dulce de vaca si cu smantana? Rea nu poate iesi……

      Reply
      • August 17, 2012 at 3:16 pm
        Permalink

        Eu vreau exact gustul ala din Germania, nu sunt dispusa sa fac compromisuri chit ca ma duc 6 ore cu masinas pana la Montreal pentru o cutie de quark. Sunt un taur incapatanat. 😆

        Reply
      • August 18, 2012 at 6:10 am
        Permalink

        @Annarkali… I’m a genuine Cappy, so welcome to the stubborn horned(horny, too?! 😀 ) people club! 🙂 =)) Amândoua zodii terestre, determinate, practice, pragmatice si… epicuriene! 🙂 😉

        Reply
      • August 18, 2012 at 1:48 pm
        Permalink

        Si tu esti tauras Meli ? Eu sunt tauras de Mai, pe 6 mai exact. 🙂

        Reply
      • August 18, 2012 at 1:49 pm
        Permalink

        Stai ca acum mi-a picat fisa…Cappy…deci esti Capricorn. Ok. 🙂

        Reply
  • August 17, 2012 at 1:22 pm
    Permalink

    Arata frumos. Ar trebui sa fie buna. As incerca numai daca as gasi acea branza 🙂
    Desi…am atatea prajituri pe care-mi tot spun ca el voi face…si raman tot in caiet. Si eu fac vreo tot cele vreo 4-5 retete cu care m-am obisnuit :))

    Reply
    • August 17, 2012 at 2:07 pm
      Permalink

      E foarte buna, e una dintre retetele preferate pentru ca se face usor si nu prea am cum sa dau gres cu ea

      Reply
  • August 17, 2012 at 1:22 pm
    Permalink

    Hapi, ochii vad, pipota cere… 🙂 Voi da mai departe reteta-ti originala(tradusa-n franceza) unei rude de sânge, cheese cake expert de când am locuit în USA, fara faina, fara smântâna, “stropita” cu crema de smeura…

    Reply
    • August 17, 2012 at 2:07 pm
      Permalink

      Delicioasa
      Acu-eu nu mai tin minte daca tie-ti plac dulciurile sau nu….

      Reply
      • August 18, 2012 at 6:05 am
        Permalink

        The answer, my friend is… NO! 🙂 Prefer din totdeauna salty food, sper ca al tau consort stie sa pregateasca tajine si cous-cous… 🙂

        Reply
      • August 18, 2012 at 12:53 pm
        Permalink

        Stie, stie, da astea asa mai rarut, zice ca eu pot manca si mai putin sofisticat :)))
        Adevarul e ca are si mult de lucru si sa mai gateasca pe poftele mele e deja preamult asa ca tac din gura:)

        Reply
    • August 17, 2012 at 5:24 pm
      Permalink

      O, nu….am multe probleme dar bebelas nu 🙂

      Reply
  • August 17, 2012 at 6:36 pm
    Permalink

    Hapi, Quark asta e branza dulce din Romania? Stie cineva daca Quark asta e echivalentul la Cottage Cheese din SUA?…si daca tot sunt aici vreau sa iti zic, draga Hapi, ca ma numar printre cititorii tai zilnic doar ca las raspuns mai rar ca…nici nu am un motiv de zis 🙂 poate is cam lenesa la scris…dar de citit citesc si inca recuperez din ceea ce ai scris anterior.

    Reply
    • August 17, 2012 at 7:25 pm
      Permalink

      Cristina, scrie in reteta ce e Quarkul 🙂
      Si sa-ti spun un secret: la un moment dat voi lansa un mic concurs. Interesant zic eu- si pe care il voi sponsoriza singura din buzunarul meu tocmai pt ca nu fac reclame,……Conditia de participare va fi probabil …..ca persoanele sa aiba macar 5-6 postari pe blogul meu. Deci ar fi pacat, daca ma citesti, sa nu poti participa, nu ? 🙂
      M-am razgandit. 10 postari.Suntem in recesiune.

      😀

      Voi interzice participarea “vanatorilor de concursuri” 🙂

      Reply
    • August 18, 2012 at 1:59 pm
      Permalink

      Cristina, nu cred ca e chiar echivalentul la Cottage Cheese-ul pe care il avem noi aici peste ocean. Si eu caut quark in Toronto de vreo 2 luni. Cred ca in USA se gaseste sub denumirea de farmer’s cheese. Vezi daca gasesti in magazine una facuta de firma “Fresh Made” (Philadelphia, PA). E o cutie alba de plastic cu etichete albastre. Sau mai e una cu logo Friendship All Natural farmer’s cheese.

      Reply
  • August 17, 2012 at 6:47 pm
    Permalink

    O reteta de clatite nu puteai sa dai? Ceva mai fara cuptor la nu stiu cate grade, cu nu stiu cat la suta grasime, ca chestii de-alea de import…Bine ca n-ai spus si cate calorii are.Nu stii ce-s alea calorii? Sunt niste scarbe care se strecoara noaptea in dresig si-ti mananca din rochii, sa nu mai incapi dimineata in ele!:)

    Reply
    • August 17, 2012 at 6:57 pm
      Permalink

      vezi ca si clatitele sunt cu ulei, iar uleiul are scarbe – nici cum nu scapam de scarbele astea mancacioase din garderoba

      Reply
    • August 17, 2012 at 7:22 pm
      Permalink

      Adelina, Rolling ti-a explicat mai bine 🙂

      Aceasta reteta este mult mai usoara decat una de clatite si acel ingredient minune se gaseste in supermarketuri din cate am inteles. In plus, se manaca o felie odata 🙂

      Reply
      • August 17, 2012 at 8:46 pm
        Permalink

        Cum o felie odata? adica nu pot sa mananc toata tava, e numai asa, o amageala?Sa fim seriosi, la valoarea( gabaritul) mea numai o felie?Phh…:))

        Reply
      • August 18, 2012 at 7:58 am
        Permalink

        Aniela.
        Nu imi placi. Comentezi mereu fara substanta si felul tau de a fi (din ce am citit pe blogul tau ) nu imi place. Nu esti binevenita aici.
        Nu o sa te “banez”, am vrut doar sa stii
        O zi buna

        @ADELINA, o felie zdravana 🙂 e voie…..

        Reply
  • August 17, 2012 at 8:03 pm
    Permalink

    Ce bun, vreau şi eu! Trebuie să încerc şi eu, să vad dc gasesc Quark-uul ăsta. Zici că e din Star Trek!

    Ana

    Reply
    • August 17, 2012 at 9:13 pm
      Permalink

      Asa mi s-a parut si mie la inceput, dar nu e 🙂

      Reply
    • August 18, 2012 at 2:01 pm
      Permalink

      Esti de pomina 😆 Quark din Star Trek 😆 Mi-l si imaginez pe urechiatul ala mancandu-i tortul lui Hapi.

      Reply
  • August 17, 2012 at 8:11 pm
    Permalink

    Hapi, mersi de raspuns si de “secret”, ma simt privilegiata ca mi l-ai spus numai mie:). Si totusi am citit ce ai scris despre quark insa doar un detaliu as mai vrea sa stiu e branza dulce sau sarata?

    Reply
    • August 17, 2012 at 9:14 pm
      Permalink

      Pfuuu, mie-mi pare ca n-are nici un gust daca nu pui nimic in ea. Deci as inclina sa-ti zic ca e dulce. Sarata nicidecum nu e
      A…e ca o smantana “dulce”!

      Reply
  • Pingback: De legenda… « O zeama de cuvinte

    • August 17, 2012 at 9:16 pm
      Permalink

      Nu….de bucataria arabeasca se ocupa consortul 🙂

      Reply
  • August 18, 2012 at 6:43 am
    Permalink

    Reteta asta nu pare a fi complicata, dar trebuie sa ies la cumparaturi, ca imi lipseste(nici nu auzisem pana acum de…) branza aia. Ca tot a inceput weekend-ul si aveam de gand sa bucataresc… :))
    De corectat sa se ocupe altii, mie imi plac cuvintele putin distorsionate. 😛

    Reply
    • August 18, 2012 at 12:56 pm
      Permalink

      Nici eu nu auzisem de Quark pana n-am venit in germania

      Reply
  • August 18, 2012 at 8:21 am
    Permalink

    Hapi arata grozav cheesecake-ul tau ..si eu il coc destul de des ..insa reteta mea contine doar 7 linguri de zahar tocmai pentru persoanele cu probleme diabetice sau in cazul copiilor 🙂
    Aici folosesc philadelphia in ro am gasit dar nu-mi amintesc cum o cheama:) ceva crema de branza spalmabila si adaug 250 gr branza de vacuta , imi place sa o sevesc cu fructe de padure copiilor le place cu dulceata de cirese uneori chiar cu fructe proaspete daca vrei si reteta mea ..cu mare drag 🙂

    Reply
    • August 18, 2012 at 12:58 pm
      Permalink

      Crina, chiar te rog sa mi-o dai, imi place sa experimentez cu cheesecakeul
      Deci amesteci Philadelphia cu alta branza?
      Si numai 7 linguri de zahar? Si e dulce?

      Reply
      • August 18, 2012 at 4:28 pm
        Permalink

        Da e dulce si buuuunnnaaa 🙂
        Deci :
        3 oua
        7 linguri zahar
        250 gr branza de vaca
        250 gr philadelphia sau asemanator
        Un pachet biscuiti simpli (depinde de marimea tavei)
        200 gr unt topit
        Biscuiti maruntiti adaugi untul topit amesteci asezi in tava rotunda si pui la rece in frigider.Separi ouale galbenusurile impreuna cu zaharul amesteci bine ..adaugi galbenusurile batute spuma,branza, philadelphia
        tot in tava si la cuptor 180 ..cam 30 –
        40 min .
        Reteta originala spune-a de o crema

        Reply
      • August 18, 2012 at 4:44 pm
        Permalink

        Merci dar e mai grea ca a mea, mi-e lene sa le bat p-alea separat 🙂 🙂

        Reply
  • August 18, 2012 at 2:53 pm
    Permalink

    N-am mancat niciodata cheesecake pentru ca nu imi place branza. Dar am tot vazut prin cofetarii, pe net, uite si aici, pe blogul tau, niste imagini foarte…apetisante. 🙂 Poate voi incerca, macar sa vad cum e.

    Reply
    • August 18, 2012 at 4:46 pm
      Permalink

      Pai daca nu-ti place branza…..n-.are rost sa incerci 🙂
      Sunt multe feluri de branza.Nici unul nu-ti place?

      Reply
  • August 18, 2012 at 4:35 pm
    Permalink

    Scuze Hapi …albusurile batute spuma 🙂
    In reteta originala spun despre SOUR CREAM
    20 ml panna ,suc de lamaie , 2 linguri de zahar le amesteci si le incalzesti pe foc pana obtii o crema o racesti si o pui pe deasupra :
    am si reteta la rece o sa o caut ..te pup

    Reply
    • August 18, 2012 at 4:45 pm
      Permalink

      Crina, n-o mai cauta, asta cu batutul chestiilor pe-aragaz depaseste capacitatile mele 🙂 🙂
      Merci, te pup

      Reply
      • August 18, 2012 at 6:35 pm
        Permalink

        Hapi nu e grea deloc merita sa
        o incerci practic 10 min ..
        Amesteci toate ingrendientele doar galbenusurile cu zaharul si albusurilea spuma 🙂
        si crema respectiva nu e obligatorie am facut-o doar o singura data poti orna pe placul tau 🙂
        Te pup cu mare drag si eu !

        Reply
  • August 19, 2012 at 5:15 am
    Permalink

    Hapi baby, I’m so sorry. Sterge te rog diaria aia cibernetica din mesajul de mai sus. Nu am facut-o intentionat. In loc de imagine mi-a bagat codul asta de Matrix. 😆

    Reply
    • August 19, 2012 at 7:06 am
      Permalink

      Era o piesa ? Credeam ca faci yoga si-ai atins absolutul si nu stii cum sa-mi comunici

      Reply
  • August 19, 2012 at 8:02 am
    Permalink

    Acum ca Basbusa mi-a iesit, o trec si pe asta pe lista 😀

    Pentru cei care se intreba ce e Quark – e o cutie cu branza de la Exquisa. Se gaseste si cu afine, preferata mea, care nu merge totusi pusa in cheesecake :))

    Reply
    • August 20, 2012 at 10:45 am
      Permalink

      Ti-aiesit basbusa foarte bine! Sunt curioasa si am uitat sa intreb acolo: ti-a intrat tot siropul din prima? pentru ca daca nu il pui tot, ramane cam uscata

      Reply
  • August 20, 2012 at 10:15 am
    Permalink

    auzi ? ce-am mosmondit io de am pierdut chestia asta ???…aaa…m-am ..tras..in poza cu romanii…:)

    Reply
    • August 20, 2012 at 10:44 am
      Permalink

      Te-ai distrat nu gluma, m-am uitat de dimineata peste poze
      Si intrebam daca nu te-a rapit vreunu 😀

      Reply
  • February 15, 2013 at 4:12 pm
    Permalink

    yummy! branza Quark nu am consumat/cumparat niciodata 🙂

    Reply
    • February 16, 2013 at 12:59 pm
      Permalink

      E ca o crema fina, eu n-o folosesc la altceva decat la aceasta prajitura dar aici in Germania e foarte apreciata si folosita la diverse deserturi

      Reply
  • May 2, 2013 at 9:01 am
    Permalink

    Azi ma duc la Lidl sau Kaufland sa caut quarkul vietii, am un feeling ca la magazinelea astea nemtesti ar trebui sa aiba. Dar pt mine ce e interesant si nu am folosit niciodata la cheesecake-uri e praful ala de budinca, e prima reteta in care vad ca se pune asa ceva.

    Reply
    • May 2, 2013 at 7:27 pm
      Permalink

      Sa-mi spui daca gasesti 🙂

      Reply
  • May 4, 2013 at 8:13 pm
    Permalink

    N-am mai ajuns la nici un supermarket, din motive bebelusesti 🙁
    Dar cheesecake-ul tot l-am facut, cu brinza fagaras, plus un adaos de smintina. Imi place de mor, o s-o fac again and again, poate si cu quark dac-o fi sa fie. 🙂

    Reply
  • October 6, 2018 at 9:15 pm
    Permalink

    Multumim! Am incercat reteta, pt ca iubesc retetele care se fac usor si branza dulce la fel de mult 😀 A iesit bun bun, insa data viitoare voi pune mai putin zahar. Eu am facut si o glazura de ciocolata, foarte gustoasa combinatia 👍🏼

    Reply
    • October 7, 2018 at 11:10 pm
      Permalink

      Sa stii ca si eu pun mai putin zahar acum. Si daca il folosesc pe cel brun parca iese mai aromata
      Excelenta ideea cu ciocolata. Din lipsa de timp, eu cred ca am ceva toping vechi de 30 de ani prin frigider :))

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *