Prajitură cu cioco si pere plictisite


Perele sunt plictisite pentru că stau de-o saptamana în bucatarie si nu le bagă nimeni în seamă. Ultima data cand am mancat pere am fost log off trei zile. De atunci servesc numai compot , pajitura sau dulceată.
Reteta am preluat-o de aici:
Culorile din farfurie

Ingrediente pentru blat:

– 100 gr ciocolata amara
– 120 g unt
120 lapte
3 oua
– 150 g de zahar
– 250 g de faina
– 1 plic zahar vanilat
– un praf de copt
praf sare

Umplutura si packing: – 4-5 pere, 100 gr de ciocolata amaruie pentru glazura

Cele aproximativ 30-45 de minute în bucatarie le petreceti astfel:
curatati perele, le taiati cum vreti voi, preferabil în 2 sau 4 pe lungime. In reteta scrie sa le fierbeti 2-3 min cu zahar si scortisoara dar ale mele erau foarte coapte, asa ca am sarit peste etapă. N-am pus nimic pe ele.
Topiti 100 gr ciocolata (pe cuptorul electric se topeste foarte bine la nivelul 4, altii o topesc pe aburi. Daca aveti cine să vă aburească,merge si asa). Adaugati 3-4 linguri de lapte, amestecati, lasati deoparte

Mixati untul cu zaharul (vanilia, sarea) mai ceva ca DJ Project. Cică ar trebui sa iasa o spumă….Mie nu mi-a iesit nici-o spuma în schimb mi-a sarit untul cu tot cu zahar pe toti peretii, a zis al meu ca următorul experiment îl fac în beci. Buuun.

Adaugati pe rând ouăle. Asta e faza în care vi se taie rântașul daca aveti o zi proasta sau rămane teapan. Oricum , mixati bine dupa fiecare ou si spuneti Ingerelul ca sa atrageti energii pozitive. Apoi trântiți în castron ciocolata aia pe care-ati topit-o si nu înjurați cand o să vă sară pe guler. Turnati încet laptele în care-ati dizolvat praful de copt, apoi încorporati făina si e gata minunea.

Turnati jumatate din blat într-o tava , preferabil cu pereti detasabili. Tava unsa cu unt. Fara faina, ca s-o puteti arde elegant pe margini. Dupa ce ati turnat jumatate de blat, asezati perele – nu toate, jumatate sau cu 2-3 bucati mai mult. Apoi turnati restul de blat si asezati restul de pere.

La cuptor 160 C , pe butonasul cu ventilator, 40-45 min. Daca o puneti la 170-180 o ardeti pe margini si nu vi se coace înauntru, parerea mea de patisera pricepută într-ale 3 feluri de prajituri.
Nu ma întrebati dimensiunile tăvii ca n-am măsurat-o niciodata.

Am zis 40 de minute în bucatarie? O da, puneti ciocolata pentru glazura la topit si mergeti sa va dati cu lac pe unghii.Aveti toate sansele sa porniti alarma de incendiu.

Later edit:
O scoateti, o pupati si o lasati sa-si revina din socul termic, apoi desfaceti marginile si adaugati glazura.
ACUM puteti sa va dati cu lac pe unghii si sa trimiteti consoarta la spălat vase.

E delicioasă!

Similar Posts

43 Comments

      1. Eu fac numai tampenii la cuptorul cu microunde, cred ca nu e temperatura care trebuie. Mi se revarsa toata ciocolata ca un vulcan. Pentru cei care nu-si cunosc bine microundele, recomand metoda bain marie (mai ales daca ai cantitate fixa de ciocolata 😛 )

  1. Incerc sa-mi aduc aminte daca am mancat vreodata o prajitura cu pere. Cred ca nu. 🙂 Dar, analizand atent ingredientele, realizez ca nu are cum sa nu fie buna. Eu ador toate prajiturile cu ciocolata. 😀

    1. Nu stiu daca merge…..cu mere. Adica merge dar combinatia asta de ciocolata e mai buna pentru pere.
      La praji cu mere se face o coca fara cacao si ciocolata , eventual se pune putina scortisoara si zahar brun…

  2. vai… sigur nu voi incerca sa pregatesc asta…
    dar… daca ma servesti cu o portie.. sigur, nu doar ca nu voi refuza… dar iti voi multumi cum se cuvine…
    ce zici???
    mmmm
    ce pofticios sunt uneori… nu ma recunosc…

  3. Ca si Nice, nici eu n-am mancat vreo prajitura cu pere pana acum dar cred ca sunt delicioase. 🙂
    Oricum, eu vreau sa mai fac o pauza de prajituri, in ianuarie au fost multi sarbatoriti in familie si am tot mancat felii de tort cu ciocolata, de mi-a venit rau. 🙂

  4. Dacă mai vii cu chestii de-astea, io închid monitoru’!
    Da’ tot iau reţeta şi i-o dau doamnei să-mi facă, c-altfel n-o las să-şi mai dea cu nimic pe unghii… 😀 😀 😀

  5. Vai, de cand vreau sa iti spun ca mi-ai facut o poftaaaa! Arata super bine prajitura ta si chiar mai bine decat in reteta originala.
    Si eu care eram la regim…

  6. Doar ce am mancat 2 biscuiti citind si savurand vizual bunatatea asta de prajitura. Deja sunt UD fleasca. Batalia interioara data de subconstient cu constientul m-au epuizat. Banuiesc ca a fost delicioasa! 😀 yammy.

  7. cu prima ocazie când ne vedem, o pregătești… că eu sunt catastrofă la bucătărie.
    sau putem să o realizăm împreună, dacă tu dictezi ce să fac, pentru că mie mi se pare mereu că vor sări ingredientele în aer, dacă le ating și nu e cineva care să mă ghideze… probabil că am vocație de marionetă, când e vorba despre gătit. 🙂

Leave a Reply to Anca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *