Prajitură cu cioco si pere plictisite


Perele sunt plictisite pentru că stau de-o saptamana în bucatarie si nu le bagă nimeni în seamă. Ultima data cand am mancat pere am fost log off trei zile. De atunci servesc numai compot , pajitura sau dulceată.
Reteta am preluat-o de aici:
Culorile din farfurie

Ingrediente pentru blat:

– 100 gr ciocolata amara
– 120 g unt
120 lapte
3 oua
– 150 g de zahar
– 250 g de faina
– 1 plic zahar vanilat
– un praf de copt
praf sare

Umplutura si packing: – 4-5 pere, 100 gr de ciocolata amaruie pentru glazura

Cele aproximativ 30-45 de minute în bucatarie le petreceti astfel:
curatati perele, le taiati cum vreti voi, preferabil în 2 sau 4 pe lungime. In reteta scrie sa le fierbeti 2-3 min cu zahar si scortisoara dar ale mele erau foarte coapte, asa ca am sarit peste etapă. N-am pus nimic pe ele.
Topiti 100 gr ciocolata (pe cuptorul electric se topeste foarte bine la nivelul 4, altii o topesc pe aburi. Daca aveti cine să vă aburească,merge si asa). Adaugati 3-4 linguri de lapte, amestecati, lasati deoparte

Mixati untul cu zaharul (vanilia, sarea) mai ceva ca DJ Project. Cică ar trebui sa iasa o spumă….Mie nu mi-a iesit nici-o spuma în schimb mi-a sarit untul cu tot cu zahar pe toti peretii, a zis al meu ca următorul experiment îl fac în beci. Buuun.

Adaugati pe rând ouăle. Asta e faza în care vi se taie rântașul daca aveti o zi proasta sau rămane teapan. Oricum , mixati bine dupa fiecare ou si spuneti Ingerelul ca sa atrageti energii pozitive. Apoi trântiți în castron ciocolata aia pe care-ati topit-o si nu înjurați cand o să vă sară pe guler. Turnati încet laptele în care-ati dizolvat praful de copt, apoi încorporati făina si e gata minunea.

Turnati jumatate din blat într-o tava , preferabil cu pereti detasabili. Tava unsa cu unt. Fara faina, ca s-o puteti arde elegant pe margini. Dupa ce ati turnat jumatate de blat, asezati perele – nu toate, jumatate sau cu 2-3 bucati mai mult. Apoi turnati restul de blat si asezati restul de pere.

La cuptor 160 C , pe butonasul cu ventilator, 40-45 min. Daca o puneti la 170-180 o ardeti pe margini si nu vi se coace înauntru, parerea mea de patisera pricepută într-ale 3 feluri de prajituri.
Nu ma întrebati dimensiunile tăvii ca n-am măsurat-o niciodata.

Am zis 40 de minute în bucatarie? O da, puneti ciocolata pentru glazura la topit si mergeti sa va dati cu lac pe unghii.Aveti toate sansele sa porniti alarma de incendiu.

Later edit:
O scoateti, o pupati si o lasati sa-si revina din socul termic, apoi desfaceti marginile si adaugati glazura.
ACUM puteti sa va dati cu lac pe unghii si sa trimiteti consoarta la spălat vase.

E delicioasă!

43 thoughts on “Prajitură cu cioco si pere plictisite

  • January 31, 2012 at 4:29 pm
    Permalink

    Nu știu să gătesc, dar am voie să-mi lipesc nasul de monitor, da?

    Reply
    • January 31, 2012 at 4:31 pm
      Permalink

      Cred ca esti singura care nu a facut-o inca :))

      Reply
      • January 31, 2012 at 5:24 pm
        Permalink

        Eu fac numai tampenii la cuptorul cu microunde, cred ca nu e temperatura care trebuie. Mi se revarsa toata ciocolata ca un vulcan. Pentru cei care nu-si cunosc bine microundele, recomand metoda bain marie (mai ales daca ai cantitate fixa de ciocolata 😛 )

        Reply
  • January 31, 2012 at 5:12 pm
    Permalink

    Pana sa termin de citit era sa adorm. Ca sa vezi ce maestra sunt.

    Reply
    • January 31, 2012 at 5:13 pm
      Permalink

      Ah,multumesc frumos pentru sinceritate 🙂 Si mie-mi vine sa mai adorm la postarile despre vedete …..

      Reply
  • January 31, 2012 at 6:23 pm
    Permalink

    Incerc sa-mi aduc aminte daca am mancat vreodata o prajitura cu pere. Cred ca nu. 🙂 Dar, analizand atent ingredientele, realizez ca nu are cum sa nu fie buna. Eu ador toate prajiturile cu ciocolata. 😀

    Reply
    • February 1, 2012 at 9:31 am
      Permalink

      Eu am zis c-a fost cea mai buna prajitura pe care-am facut-o in decursul ultimilor ani ….Mi.a iesit bine

      Reply
  • January 31, 2012 at 10:32 pm
    Permalink

    Am sa incerc si eu ca arata tare bine, dar cred ca am sa pun mere ca pere plictisite n-am :p

    Reply
    • February 1, 2012 at 9:30 am
      Permalink

      Nu stiu daca merge…..cu mere. Adica merge dar combinatia asta de ciocolata e mai buna pentru pere.
      La praji cu mere se face o coca fara cacao si ciocolata , eventual se pune putina scortisoara si zahar brun…

      Reply
  • February 1, 2012 at 12:50 am
    Permalink

    bine mai hapi si nu trimiti si tu la blonda o praji? 😀

    Reply
  • February 1, 2012 at 1:52 am
    Permalink

    vai… sigur nu voi incerca sa pregatesc asta…
    dar… daca ma servesti cu o portie.. sigur, nu doar ca nu voi refuza… dar iti voi multumi cum se cuvine…
    ce zici???
    mmmm
    ce pofticios sunt uneori… nu ma recunosc…

    Reply
      • February 1, 2012 at 11:30 am
        Permalink

        nuuuu….
        tocmia asta ziceam… ca cel mai cel… imi place si stiu sa mananc…

        Reply
      • February 1, 2012 at 10:59 pm
        Permalink

        Aaa, eram atat de incantata de (propria-mi) reteta incat am citit “sigur voi incerca sa pregatesc asta” ………..

        Reply
  • February 1, 2012 at 9:10 am
    Permalink

    Ca si Nice, nici eu n-am mancat vreo prajitura cu pere pana acum dar cred ca sunt delicioase. 🙂
    Oricum, eu vreau sa mai fac o pauza de prajituri, in ianuarie au fost multi sarbatoriti in familie si am tot mancat felii de tort cu ciocolata, de mi-a venit rau. 🙂

    Reply
    • February 1, 2012 at 9:25 am
      Permalink

      Si eu am mancat foarte multe prajituri pentru ca asa obisnuim…..sa avem mereu ceva dulce in casa. Ar trebui sa schimb “moda” dar nu ma indur…..

      Reply
  • February 1, 2012 at 10:34 am
    Permalink

    Arata foarte bine!
    Fiica mea a zis ca nu-i pasa de calorii,vrea si ea…nu doar o portie 🙂

    Reply
  • February 1, 2012 at 2:11 pm
    Permalink

    Dacă mai vii cu chestii de-astea, io închid monitoru’!
    Da’ tot iau reţeta şi i-o dau doamnei să-mi facă, c-altfel n-o las să-şi mai dea cu nimic pe unghii… 😀 😀 😀

    Reply
  • February 1, 2012 at 2:17 pm
    Permalink

    hmm, arata bine, dar m-ai inspaimantat nitel cu saritul ala pe toti peretii. urasc sa fac curat dupa! 😀

    Reply
  • February 1, 2012 at 4:36 pm
    Permalink

    :)) deci e clar,eu nu fac. nu stiu sa mixez deloc,dar deloc…ma apuca dracii :))

    Reply
  • February 1, 2012 at 6:01 pm
    Permalink

    Bun, oficial ma declar imbatata…. de poftaaaaaaaaaaaa!!!!

    Reply
  • February 1, 2012 at 8:15 pm
    Permalink

    Vai, de cand vreau sa iti spun ca mi-ai facut o poftaaaa! Arata super bine prajitura ta si chiar mai bine decat in reteta originala.
    Si eu care eram la regim…

    Reply
    • February 1, 2012 at 11:04 pm
      Permalink

      A fost tare tare buna si eu nu sunt o experta intr-ale cuptiorului cocator dar dar nu ma pot plange, a iesit bine !

      Reply
  • February 1, 2012 at 9:09 pm
    Permalink

    Da, da… Eu ma pricep foarte bine la mancat ciocolata! 🙂

    Reply
  • February 7, 2012 at 12:25 am
    Permalink

    Doar ce am mancat 2 biscuiti citind si savurand vizual bunatatea asta de prajitura. Deja sunt UD fleasca. Batalia interioara data de subconstient cu constientul m-au epuizat. Banuiesc ca a fost delicioasa! 😀 yammy.

    Reply
    • February 7, 2012 at 11:52 am
      Permalink

      Esti puternic, am vazut in postarile tale pe parcursul…..incercarilor prin care ai trecut 🙂

      Reply
  • February 8, 2012 at 8:57 pm
    Permalink

    cu prima ocazie când ne vedem, o pregătești… că eu sunt catastrofă la bucătărie.
    sau putem să o realizăm împreună, dacă tu dictezi ce să fac, pentru că mie mi se pare mereu că vor sări ingredientele în aer, dacă le ating și nu e cineva care să mă ghideze… probabil că am vocație de marionetă, când e vorba despre gătit. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *