Nelămuriri

1. Un angajat din Romania nu poate sa renunte pur si simplu la taxele pentru asigurarea de sanatate?Să încaseze acei bani? I mean, come on! Omul are asigurare privata. Si oricum nu beneficiaza de la asigurarea “de stat “nici  de-un chibrit. In spitalele din orasele mici medicii n-au nici aspirina, nici plafon , nici perfuzii darmite bisturie! Daca apendicele ti-o ia razna , platesti, daca vrei o trimitere platesti, daca iti scoti un dinte trebuie sa faci împrumut la banca.

2. Cine naiba scrie pe Wikipedia in Romania? Adica pot sa scriu despre diabet eu care am citit 12 tratate dar n-am experienta, un medic care are 12 ani de experienta si vecinul tamplar care la 12 noaptea are glicemia scazuta?

3. Ce e cu paranoia asta privind Facebookul? Ok, sa zicem ca un hacker îmi “sparge prelata”, vede ca eu sunt Hapi, ca mi-e frica de paianejeni si ca acum 3 ani am pozat în sutien langa obeliscu din costinesti.Vede în ce zona stau , ce partid sustin .Imi copiaza 23 de poze si le pune pe cutii de lapte in Bangkok sau pe noi-doi-si-o-depresie-punc-tro. Asa si? Imi creste rata la banca, mă paraseste partenerul,dorm mai prost noaptea, mi se anuleaza biletul de la Wizz air, ma concediaza cineva? Daca raspunsul la intrebari incepe cu D, nu va faceti cont pe FB 🙂

Aveti raspunsuri? Intrebari? Nervi? Lasati-le  aici. O sa le fac o poza si-o sa le pun pe facebuk

Similar Posts

41 Comments

  1. 1. statul nu urmareste binele tau/meu/a lui X … chiar ai crezut in povestea aia? sau ai uitat ca statul ia bani si de la asigurarile private (ceea ce explica destul de clar de ce ele nu sunt ilegale)?
    2. (din cate stiu eu) oricine poate scrie pe wikipedia … si tocmai de aia informatiile de acolo nu prea au valoare fiind in cel mai bun caz pur orientative
    3. n-am cont pe feisbuci sau tuitar … si deci nu pot raspunde la intrebarile tale

    1. INTJ, aici nu e vorba de ce urmareste statul pentru ca nu exista asa ceva si nu cred in teorii ale conspiratiei. Avem o forma de guvernamant si niste amendamente pe care lumea trebuie sa le respecte , fie ca ne place fie ca nu. In aceste conditii , se pot face rectificari la sistemul de asigurari sociale si uneori e suficient sa vina unul cu o propunere legislativa. Desigur ca nu toti(politicienii) au aceleasi scopuri dar atunci cand se intruneste o majoritate, lucrurile se mai pot schimba. Chiar daca poltica si tara in general merge prost., nu sunt genul care sa spun (cel putin nu mereu) ca nu mai avem scapare si ca mergem mereu in jos.
      Pana si “josul” are o limita
      A, ca nu exista buget casa se faca anumite rectificari bugetare e partea a doua……..
      2 si 3 – am priceput …

      1. nu de teorii conspirationiste ziceam eu. sa simplific: un trib izolat are si el un fel de “stat”, da’ acolo, fiind vorba de putine celule, fiecare e importanta (si nu prea are sanse sa incerce independenta). un stat “mare”, are multe celule … inlocuibile … care eventual se pot uni in grupuri mai mici si incerca independenta fata de stat … trebuind deci “tinute-n frau” … chestie care se face cel mai simplu cu bani … bani pe care statul ii are tot de la celule.

        acuma’ tu zici “forma de guvernamant” … unde teoretic nici un individ nu e tiranul … da’ pe mine astaa nu ma incalzeste cand “tiranul” e dintr-o data o hidra cu ‘spe capete … ca doar sunt uniti de interese comune … chestie care functioneaza perfect si pe plan economic (vezi aici, sau in varianta stiintifica aici) … si asa ajungem la “corb la corb nu scoate ochii” (da’ asta nu inseamna ca si restu’ scapa).

        all in all, nici nu-i necesara o teorie conspirationista … ca actiunile la firmele mici si falimentare nu aduc profituri si nici stabilitate in propriile afaceri … si (ca stat) sa incasezi din doua surse e intotdeauna mai avantajos decat dintr-una singura (vorba aia: cat merge/tine, de ce nu?).

  2. in principiu chestia aia cu banii de asigurare mi se pare corecta. Ca altfel simti ca ai singe in instalatie si-i bei. Si dupa aia mori pe la coltul strazii. Aaaa, ca nu beneficiezi in Ro … asta e alta treaba. De fapt asta cred ca trebuie rezolvata!

    1. Pai ar fi corect ca fiecare sa aleaga daca mai plateste asigurarea de sanatate sa stat……..Unii chiar nu au motive. De ce sa dau 150 de euro pe luna la stat cand pot cu banii astia sa am o asigurare pe care ma pot baza?

  3. Cea cu asigurarile ai dreptate, proasta treaba. Mai bine era ca inainte cand nu plateam nimic :)).
    Cu FB nu imi place fiindca orice miscare de a ta e verificata. Fara sa spun ca eu am ramas fara loc de munca din cauza la Twitter si FB. Faceam chestionare. Acum nu mai trebuie facute pe strada fiindca iau toate informatiile de pe retelele de socializare. :(((
    Sunt multe altele de care as putea sa ma plang dar ma abtin ca oricum nu se schimba nimic :(((

    1. In legatura cu Facebook…..tocmai asta intrebam ca ……e verificata de cine? Si daca e verificata, ce pierzi pana la urma?
      Daca stii sa-ti organizezi setarile ,pui la punct reteaua de prieteni si nu dai add la toata lumea…….mi se pare o chestie utila
      Insa imi pare rau ca ti-ai pierdut jobul Alicee. Dar nu cumva asta te-a dus catre noi oportunitati?

  4. Chestia asta cu asigurarile ma enerveaza maxim si pe mine.
    Pe wiki scrie oricine.
    Facebook e for fun, cel putin pt. mine. Is totusi constienta de informatiile care se iau de acolo.

    1. Ok, eu tot nu pricep chestia asta cu informatiile care se iau.
      Pana la urma, tu alegi ce postezi……
      De la mine se pot afla foarte multe. De exemplu ca am avut o zi proasta, ca-mi place Depeche, ca port rosu sezonul asta si ca am mai postat pe blog
      Ok, mai sunt diversi care scriu public adresa , nr de telefon si cati pisici pardon copii au, la ce scoala merg, cu cine s-au mai culcat (sic)

  5. Hapi 🙂 Ci Fb eu n-am niciun stres, chiar radeam de o colega care si-a sters contul din cauza aplicatiei aceleia de recunoastere a figurilor.
    Pe wikipedia da, scrie oricine dar mi se pare ca in mod normal trebuie citata sursa ca informatia safie considerata de incredere. Din pacate eu am vazut referate la limba romana completate la profilelele autorilor.

    1. Am intrebat de wikipedia pentru c-am comparat cateva informatii pe siteul roman si cel nemtesc…….Am ramas masca .
      La nemti este citata sursa tot a doua propozitie.
      La noi pe langa faptul ca articolul era incomplet si penibil……parea scris de un pusti , era vorba de descrierea unui stat si avea mari lacune dar si greseli.
      M-am gandit ca exista niste admini care verifica…..

  6. Treaba e cam nasoală, vin şi eu că ceva răspunsuri:
    1. Nu, pentru că aşa scrie în Codul Fiscal (lege organică, bla-bla-bla…). DAR dacă ai contract de muncă (legal) în altă ţară, nu ar mai trebui să plăteşti aşa ceva în RO (tot în codul fiscal scrie, se încadrează la nerezidenţi).
    2. Da, orice tăntălău o poate face, dacă reuşeşte să-şi facă cont acolo. Dar, de bun simţ, cei care au găsit tot felul de prostii pe wiki recomandă verificarea oricărei informaţii înainte de preluare.
    3. Totul este să ai grijă ce pui acolo şi la cine dai acces. O minimă protecţie este necesară. La o adică, poţi să ai cont, dar să nu pui acolo date personale, poate numai ce crezi de cuvinţă. Pentru că e plin netul de lichele.

  7. 1 Dar daca ai firma in Ro trebuie sa platesti pentru angajatii tai desi ideal ar fi ca ei sa poata alege. Da pricepui cum e cu organica 🙂
    2. Trimiterile sunt destul de putine si neadecvate in lb romana 🙁 Adica nu mi se pare ok sa pui ca sursa un tabloid….
    3. Subscriu

  8. Treaba cu fb a pornit de undeva dintr-o zvonoteca…dar nu iese poate fum degeaba si mai bine sa avem grija,cine stie ce “intunecati”sunt pe undeva si nu stim despre ei…

  9. Informațiile de pe Wikipedia pot fi scrise de oricine, dar există și o oarecare verificare. Sunt citate către anumite lucrări, legături. Bine… în domeniile cele mai căutate informația e destul de bine întreținută… dar în altele se pot întâmpla situații total hilare (cred că erau niște chestii amuzante cu „moartea” unor oameni pe wiki).

    Oricum… wikipedia se aseamănă oarecum cu netul. E totul acolo, dar omul trebuie să știe până la urmă să discearnă informația.
    Dar pentru conținut de specialitate tot mai vine se merge pe varianta de engine academic (cum e google scholar).

    1. Merci de opinie, cam asa ma gandesc si eu……..ca ar trebui sa fie. Am comparat un articol in romana cu unul nemtesc care avea foarte multe trimiteri la lucrari de specialitate. Cel nemtesc. Romanescul continea aberatii.
      By the way, nu stiam de google scholar

      1. N-am nimic cu rețeaua.

        Am încercat rețelele de socializare la vremea lor.
        Înafară de faptul că puteam să dau de foști colegi… nu prea le-am văzut utilitatea. Și oricum, cu majoritatea pe care m-a interesat să îi țin aproape, am păstrat legătura.

  10. 1.Hapi, la primul punct sint nevoit sa te invit sa citesti raspunsul pe care ti l-am dat la postarea de pe blogul meu: Doar un nou experiment?, din 12 octombrie. Postarea in sine si acest raspuns iti vor explica de ce in Romania nu poti renunta de buna voie la asigurarea obligatorie de sanatate si sa te bazezi doar pe propria ta asigurare privata de sanatate. In esenta, din banii tuturor se asigura asistenta celor fara asigurare, precum si fondurile bune de tocat pentru hidosul sistem sanitar romanesc.
    2.La cel de-al doilea punct, aceasta este doar o expresie a libertatii tuturor de a utiliza internetul, ceea ce nu cred ca-si doreste cineva sa o limiteze sau cenzureze. Ideea este ca nu trebuie sa iei atit de in serios si (asta ar fi chiar prostie!) sa aplici in practica ceea ce gasesti pe Wikipedia, mai ales in domeniul medical. Acolo poti doar, eventual, sa faci o lectura usoara inainte de culcare, in nici un caz sa-ti conduci viata dupa respectivele informatii.
    3.Referitor la “faceBoc” cum mai spun unii, lucrurile nu sint chiar atit de simple. In cazul in care chiar esti atit de aerian incit sa oferi informatii detaliate, intime, eventual jenante sau compromitatoare, poze delicate si alte aiureli, acestea ar putea deveni o problema la un moment dat in viata ta, daca ajung publice. Daca chiar nu te-ar deranja situatia, atunci de ce nu le-ai pune tu de la inceput la dispozitia publicului si gata, asta este? In cazul cind esti suficient de prudent si nu oferi decit strictul necesar, atunci nu exista nici o problema. Ceea ce ai mentionat tu oarecum ironic referitor la concedierea pe baza Facebook, sa stii ca aceasta practica a devenit foarte raspindita, mai ales in SUA, cind foarte multe persoane au fost concediate sau au ratat interviuri deoarece angajatorii si firmele de recrutare chiar cerceteaza profilele de pe retele sociale (nu doar Facebook), iar cea mai mica banuiala ca nu corespunzi politicii firmei ti-a semnat verdictul. Asadar, chiar poate reprezenta un pericol pentru cariera unui om, totul depinde de ceea ce scrii pe pagina ta.

    Si, in concluzie, ce anume te-a deranjat de ai abordat aceste nemultumiri? Simt ca iar ai avut vreo experienta neplacuta, ma insel?

    1. un exemplu: esti 100% serios tot timpul, faci totul “cum trebuie” … si in weekend te intalnesti pentru cateva ore cu fosti colegi de liceu la unul dintre ei acasa. acolo. in atmosfera destinsa/relaxata de acolo … ti se face o poza care nu-ti e avantajoasa (pe vari criterii) … si luni te trezesti ca poza respectiva e pe profilul de feisbuci a unuia dintre participanti. ca ala nu-i la tine-n lista de “friends” nu conteaza … atata timp cat aveti “friends” comuni sau cat timp poti fi identificat in poza, indentificare confirmata si de un eventual comment. da, am putea argumenta ca-i o mare diferenta intre “timpul liber” si restul … da’ degeaba argumentam noi daca aia cu banii ignora argumentele si “te inlocuiesc” … pe criteriul ca “nu poti fi politist ziua si sa scapi de crimele comise noaptea”.

      daca tu spui adevarul … asta nu inseamna automat ca toti cu care interactionezi o fac … iar daca chiar sustii ideea de a spune adevarul, atunci musai te feresti de orice mincinos (indiferent de relatia pe care ti-ar place s-o ai sau o ai cu persoana care minte).

    2. 1. Citesc, cu placere si am sa comentez acolo
      2. Lasand la o parte libertatea de exprimare, de ce nu ar exista un site (poate exista) in care sa poata scrie doar cei care ofera informatii cat mai pertinente? De ce nu ar exista si pe net “casute” in care nu toata lumea are acces? Uite, stiu ca termenul de comparatie nu e bun dar ce-ar fi daca la DEXul romanesc ar putea participa toata lumea in virtutea libertatii? Hm?
      Nu ziceam nimic de “informarea de acolo”. E clar ca nu mi-as face o lucrare de licenta de pe wiki si n-as sugera altora sa-si creasca copilul cu informatiile de acolo dar poate doresc sa aflu cate ceva despre o tara fara sa dau fuga la librarie si fara sa intru pe pagina oficiala ……

      Referitor la intrebarea ta Adi, nu am avut nicio experienta 🙂 placuta sau neplacuta legat de 1 si 3. In legatura cu Wiki, am mai scris pe aici ca am comparat 2 articole despre aceeasi tema si ca unul era foarte bine documentat iar celalalt deranjant de putin
      Si doream sa stiu cum vedeti voi aspectele astea
      Nu am intrebat daca e wiki o sursa buna sau nu, asta pot sa decid singura in functie de trimiteri. E ca restul internetului si ca o librarie plina cu carti………Continutul trebuie analizat, comparat

  11. 1. eu platesc asigurari de sanatate de 2 ori, cum ar veni. o data ca-s salariata, odata ca-s si altceva pe langa salariata. cu toate astea, ma rog (in gand) sa nu mi se intample nimic, ca eu pe mana macelarilor ahtiati dupa bani care se numesc , mai nou, doctori , NU vreau sa ajung. si daca o sa ajung, probabil or sa ma dea afara din spital , pentru ca s-ar putea sa le si comunic parerile mele personale.

    2.ma lasa rece, ca tot ce tine de ceva facut in .ro – si asta, tot mai nou.

    3.americanii mi se par putin retarzi, no offence. e logic ca daca iti pui poze in fundu’ gol (care, btw, daca-s raportate de catre cineva sunt sterse cu o repeziciune fantastica – va spun din experienta . nu, nu mie mi-au sters pozele in fundu’ gol :)))) si il ai in lista de prieteni pe sheftu’ care e un incuiat si te da afara pe motiv de parasuta…well…..ti-ai cam facut-o cu mana ta.
    in ceea ce priveste risarciul facut de potentialii angajatori pe facebook (rili? ce mai urmeaza? sa fie admise ca proba intr-un proces ?) asta e. eu personal nu cred ca o sa pierd ceva, nefiind angajata de o firma care te evalueaza dupa activitatea ta pe facebook. pentru ca daca activitatea mea ar fi gretos de politically correct (desi eu sunt total opusul) si aia ma angajeaza…..cat credeti ca dureaza pana sa imi dau arama pe fata si sa fiu concediata? putin, i tell ya :))). prefer sa ma ghidez dupa “ce-i in gusa si-n capusa”. chiar daca de cele mai multe ori am de pierdut, insa nu ma simt ca o prostituata proasta – adica una din aia care presteaza fara sa fie platita :))))

    asa…putintel offtopic….mi-am adus aminte de galliano. ok, a spus ce a spus in public. ok, l-au concediat. dar asta sterge cumva faptul ca probabil galliano inca gandeste la fel? sau contesta cumva faptul ca geniul lui fashion e still there? astept cu mare interes reactia de aparare a unei firme, indreptata catre angajatul ei pretios, care – din x motive- a dat cu mucii in fasole la un moment dat.
    si promit ca atunci voi fi un client fidel, indiferent ca vinde seminte sau genti urate dar overpriced. dar la cat de imaculati ne place sa fim, nu cred ca se va intampla vreodat’.

    1. 1. cunosc medici buni si medici rai. Nu dau vina pe ei pentru ce se intampla in spitale dar ma gandeam ca , daca treaba sta chiar asa prost…….ar trebui macar sa alegem. In urma cu ceva vreme vorbeam cu cineva despre asigurarea privata si am comparat ofertele………Statul ofera mult mai putin……..si suma e aceeasi.
      3. De acord
      Galiano e nebun. Asta nu schimba desigur, geniul din el.
      Una e sa te dea afara Nokia ca scrii zilnic pe facebook ca s mai bune telefoanele IG si altceva sa fii “icon-fashion-putred de bogat-designer” , o zecime din populatia globului sa stea cu ochii pe tine si sa emiti judecati de valoare despre un popor, o tara, un presedinte.
      Poate ca nu si-a schimbat opinia, dar sigur l-a ars nitel la buzunar. Sau macar la egoul de Atotputernic.

  12. Deci ce ai scris la punctul 1 ma macina si pe mine. Sunt incredibil de nervoasa ca dam bani degeaba la sanatate si nu primim absolut nimic. Nu-mi amintesc de cand n-am mai mers in spital si am primit ceva gratis. Analizele le platesc, consultatiile le platesc…ce imi ofera ei? Nimic.
    Sora mea, inainte sa nasca, a platit la zi aceste asigurari la sanatate. A nascut, a platit doctorul, asistentele (la spital public, nu privat), consumabilele, chiar si vaccinul obligatoriu. Acum a primit nu stiu ce notificare din 2005 ca are datorii la sanatate, ea care in 2007, inainte sa nasca, s-a prezentat la spital ca este la zi cu platile. Deci oricum platise, si oricum nu primise nimic de ei. Ma mir ca-s atat de nesimtiti incat sa mai trimita si aceste notificari.

    1. Exact. Am si eu in familie cazuri – au platit ani intregi fara sa ceara nimic si cand au ajuns la spital au avut nevoie de sprijin financiar
      Nici macar de analizele uzuale “n-a mai ajuns plafonul”
      Pai atunci sa renunte , macar cei tineri , sa refuze sa mai plateasca asigurarea de sanatate sa vedem ce se intampla. Ce poate fi mai rau? Nu credeam ca voi face astfel de afirmatii dar uite ca le fac………
      Si sa-si plateasca fiecare asigurari private.

  13. Este vorba de o măsură de igienă. Hrăpărețul nu cotizează. Urmează și alții. La un moment dat sistemul nu o să poată reacționa cînd o să fie o problemă majoră și nu cred că o să fie neamurile hrăpărețului să vină să pună mîna. În plus, hrăpărețul trebuie să își plătească asigurare privată pentru că se crede prea bun pentru condițiile celor care beneficiază de acea asigurare minima.

  14. Pe principiu că un trai decent include și taxele cezarului, dă–le taxele și nu aștepta beneficii. Simplifică foarte mult viața. Eu aplic asta și în cazul împrumuturilor de exemplu.

    La partea cu Wikipedia singura restricție este să aduci o legătură dinspre ceva publicat care să nu fie studiul tău personal. Adică despre Steve Jobs sau Intel articolele sînt în mare măsură rodul departamentelor de relații cu publicul, iar un subiect gen coada la pîine în România lui 1972 poate să fie și sters pentru că nu este probat cu documentație ușor accesibilă online. Asta este Wikipedia. Seamănă foarte mult cu ziarul pe care îl tot mînărea nenea din 1984.

    Wikipedia românească este un efort de a traduce și importa cu sau fără discernămînt felii din articolele mai mari din alte limbi. Partea interesantă apare dacă vrei să modifici sau să completezi biografii politice. Există o gașcă foarte promptă să elimine orice ar dăuna imaginii. Și după orarul haotic după care apar par să fie angajați cu normă întreagă la păzit paginile. Pentru cazul precis cu diabetul, cred că poți să argumentezi cu un articol în luxemburgheză care să menționeze diabet în varianta oferită de Google Translate.

    Cu Facebook problema se pune de implicații. Tu cu țigarea în mînă crezînd că partea importantă sînt sînii din sutienul de lîngă obelisc de ex. Asigurările în State o să îți refuze acoperirea (că tot vorbeam de sănătate) pe o serie întreagă de afecțiuni în relație cu fumatul. Iar dacă nu ai completat în formulare că ai fuma, este prilej ca la prima mare operație de orice să nu vezi un ban pe motiv că au reziliat contractul: ai mințit în declarații și ai clauză că asta le lasă libertatea să rezilieze cînd vor ei. Așa că, în loc de 500.000$ îți vor returna 500$, adică ultimele rate.

    Sau poți lucra pentru o bancă foarte scorțoasă, gen UBS a elvețienilor, și să te aștepți la o promovare. În schimb, vei primi preavizul de strîns lucrurile pentru că pozele de la petrecerea sălbatică de la Costinești nu ar fi fost conforme cu statutul moral al unui angajat de–al lor.

    E vorba că ești un student sărac care a prins o bursă la o facultate prestigioasă, eventua care a și stresat decanul refuzînd să toarne pe alți colegi, și se află că erai cu sticla de Vizichi în mînă cînd tu ai doar 20 de ani împliniți. Prilej să te exmatriculeze și să îți pună în vedere că ar putea să te dea pe mîna autorităților dacă ai de gînd să faci gît.

    Cum internetul nu uită decît chestiile de bine, soțul gelos al unei femei mai puțin norocoase ar putea afla că ea era de gît cu fostul soț și să presupună că asta s–a întîmplat după ce l–a cunoscut pe el și nu înainte.

    Șamd. Dacă vei fi împăcată cu ce se poate înțelege peste 20 de ani din ceea ce ai publicat online, nu are de ce să te îngrijoreze. Pedofilii nu caută poze de botez și hecherii nu fură cardul de credit din portofel prin țeava de net. Cel mult pot să îți găsească parola de yahoo dacă folosești ceva comun gen numele broaștei țestoase din acvariu.

  15. Ok, prima fraza mi se pare foarte logica. Este un fel de a privi lucrurile si inteleg perfect, asa e , simplifica viata. Mai ales cand nu ai nevoie de nimic de la Cezar.
    Mi-e foarte greu sa raspund structurat la restul dar iti multumesc pentru comentariu amplu. Acu pricep punctul tau de vedere
    Wiki – foarte la obiect, merci pentru detalii.
    Ma gandesc ca referitor la personalitatile politice – fiecare isi poate creiona propriul portret. Si atunci in orgoliul lor sigur ca sterg ce nu le place. Sau “baietii de langa ei” fac asta. Ce se intampla daca scrii si nu aduci linkuri care sa probeze?
    Un link care probeaza ceva (teoretic) poate fi si gramatica academiei si Can-can?

  16. Uite, englezii si nemtii au multe articole in Wiki pe teme medicale probate cu linkuri catre studiile oficiale ale universitatilor sau ale organizatiilor active in diverse tari. Noi nu prea avem asa ceva.
    Facebook – make sense. Deci: daca nu lucrezi la o banca elvetiana, daca asigurarea ta e la un amarat de ING romanesc (vorba vine amarat) si daca nu ai un sot gelos, facebook rocks.
    Daca lucrurile stau altfel, mai bine renunti…………

  17. Ma gandesc ca referitor la personalitatile politice – fiecare isi poate creiona propriul portret. Si atunci in orgoliul lor sigur ca sterg ce nu le place. Sau “baietii de langa ei” fac asta. Ce se intampla daca scrii si nu aduci linkuri care sa probeze?

    La fel cum corporația a ajuns să asimileze și drepturi care erau rezervate doar oamenilor. Și politicienii erau oameni o dată, dar au decis ca majori și responsabili că viața de simplu muritor este prea puțin pentru ei. Am tot citit că dacă ar fi în procese vai ce s–ar întîmpla. Dar văd că peste tot au timp și de predat pe undeva și de vizite în circumscripție si de votat legi și cînd colo ei erau la bordel, unde făceau trafic de influență. Poate era corect acum o sută de ani cînd apărea sistemul politic de azi, dar acum sînt multinaționale care numai cu făcut imagini se ocupă. Deja lupta se dezechilibrează.

    Un link care probeaza ceva (teoretic) poate fi si gramatica academiei si Can-can?

    După standardul american oricare este bun pînă se infirmă. De aia există dezmințirile și procesele de calomnie. La români, cerberii au grijă să perieze sursele. Anumite nu au voie oricum, altele doar după cum bate vîntul. Can–Can este bun ca să anunțe nunta lui Viorel Lis, dar nu este bun ca să notezi numărul de amante (exemplul este fantezist, sînt ani de cînd nu mai verific siteul ăla).

    Uite, englezii si nemtii au multe articole in Wiki pe teme medicale probate cu linkuri catre studiile oficiale ale universitatilor sau ale organizatiilor active in diverse tari. Noi nu prea avem asa ceva.

    Pentru că au așa ceva. Articolele bine documentate și cu referințe la fiecare citat scrise în română, țin de învățămîntul românesc bun și există la universitatea unde Moș Gerilă e rector și Moș Crăciun prorector și Scufița Roșie e secretară.

    Facebook – make sense. Deci: daca nu lucrezi la o banca elvetiana, daca asigurarea ta e la un amarat de ING romanesc (vorba vine amarat) si daca nu ai un sot gelos, facebook rocks.

    Mi se pare normal. Dacă nu ai o viață, nu știi să servești bărbatul, să deretici prin casă, nu știi de pumnul lui, șamd, trebuie să îți ocupi cumva timpul.

    1. Nu stiu cu ce se deosebeau politicienii de acu 100 de ani de cei de azi. Care politicieni? Din Ro, Uzbekistan sau America? Nu ii putem pune pe toti in aceeasi oala
      Nu stiu daca acum se mai developeaza filmele in laboratoare sau se face totul pe calculator. Care-i diferenta? Nu putem stationa. In timp ce unele lucruri se schimba in bine, altele se transforma in ceva mai rau

  18. 1. Statul strânge banii din CAS-ul obligatoriu ca să asigure servicii medicale egale şi consistente pt toţi românii recenzaţi. Cum să te eschivezi de la această contribuţie pentru binele poporului?!

    2. Foarte rar citesc wikipedia în orice limbă ar fi.

    3. N-am cont pe facebook, dacă aş avea ar fi foarte privat, doar pt prietenii la distanţă cu care nu pot ţine altfel legătura ca să mai ştim unii de alţii. Cică sunt angajatori care verifică omul pe facebook înainte de a-l angaja şi dacă nu-i fotogenic nu-l angajează. Urmează ca soacrele să-şi verifice viitorii gineri tot acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *