Cheesecake cu portocale- varianta raw vegană

Rețeta este preluata de la Ina nu cumva sa credeti ca m-a pocnit pe mine inspiratia .

M-am dus la Rewe si la Netto si m-am întors cu 2 pungi de caju, migdale si portocale. Am pus nucile la hidratat, le-am lăsat cam 5-6 ore. Am abordat reteta destul de reticentă . Fac des cheesecake la cuptor si îmi iese delicios. Nu mă asteptam ca mixul meu Raw sa aiba ceva în comun cu varianta cohălită 45 de minute la 190 C.

Ca sa beneficiati de gustul promis, vă trebuie unt de cocos. Evident ca Hapi, mare iubitoare de dulciuri prelucrate avea doar unt de-ăla care -a făcut Muuu odată. Dar, am găsit pe net: unt de cocos făcut in casa

Am ramas mască. Adica, daca pun cocos în blender si dau pe maxim , se face unt? Si s-a facut! Am folosit 2 pungi de cocos (400 gr) din care a iesit o cană de unt (lichid cu mici ramasite de nuca, depinde cat de bun e robotul, unul „mediu“ nu va scoate untul din nucă) si mi-a mai rămas cam 50 gr pe care l-am pus la frigi.

Blat:
migdale (eu am pus o cana) hidratate
4 curmale
2 linguri cu varf de cacao

Se amesteca în blender si apoi se aseaza pe fundul unei tăvi cu ass detașabil. Ina a specificat ca se pune folie , eu am pus doar pe fund, marginile le-am lasat asa. In toata distractia asta am pus si o lingura de sirop de agave ca sa aiba consistenta si să se poata modela .

Crema:
3 portocale. Suc si coaja dată prin răzătoare Later Edit: nu puneti coaja decat foarte putina, de la o jumatate de portocala. Gustul e prea intens!
2 căni si jumatate de caju hidratate. Eu am pus 2 cani de caju si o juma de cana de migdale hidratate ca n-am mai avut caju
miere. Hm….Cam 100 de ml cred ca am pus. Dar se poate gusta si fiecare modifica nivelul de sweet dupa plac
o cana cu unt de cocos. Dupa ce îl scoateti din robot e lichid, tocmai bun

Totul în robot, mixat bine, se toarna peste blat.

Ina a precizat ca se da la congelator dar eu am crezut ca se va întări si daca zace în frigider. Gresit. Era ca mamaliga a doua zi dimineața. Am pus-o la congelator 4 ore si apoi am reusit sa detasez marginile si s-o mut pe farfurie.

Este …divină! Un desert mai bun si mai usor (usor dpdv digestiv) n-am mancat demult. Am mânjit peretii, mi-am trecut un deget prin razatoare, am scăpat cocos în ciorba de pe plita si-n tot acest timp m-am certat sanatos cu al meu din motivele stupide pentru care se incaieră orice cuplu sanatos,măcar odata pe săptămână. (no picture available)

Pofta buna

Totuși nu știu de ce prăjitura la Flori de cires e mai albă…..si a mea așa gălbuie.Depinde de locul unde-s zămislite portocalele?

73 thoughts on “Cheesecake cu portocale- varianta raw vegană

  • April 1, 2012 at 5:08 pm
    Permalink

    omg! omg! omg!!!! mi-a venit apa-n gura!!!!!!
    stii ca iubesc cheesecake….gata..ma urc in masina, ma duc la walmart si-mi cumpar o felie. pfaaaa…hapi sa nu mai faci d astea :)))) gata, am fugit sa cumpar :*:*:*

    Reply
    • April 1, 2012 at 5:32 pm
      Permalink

      Ce bine ca e walmartu aproape de tine!
      Dar e mai gustoasa cand o faci in casa, daca-ai fi in apropiere te-as invita cu tot dragul 🙂

      Reply
      • April 1, 2012 at 6:39 pm
        Permalink

        hapi daca as fi fost aproape….hehe….as fi fost deja la usa ta 🙂
        normal ca nu se compara cea facuta in casa…hehe

        Reply
  • April 1, 2012 at 5:15 pm
    Permalink

    Intreb si eu …. ce inseamna Raw ? Vegan presupun ca inseamna vegetarian … 🙂

    Reply
    • April 1, 2012 at 5:32 pm
      Permalink

      Bob – se refera la crud, neprelucrat termic in ideea ca se pastreaza toate calitatile nutritive ale produsului

      Reply
  • April 1, 2012 at 5:41 pm
    Permalink

    Frate, ce aveti azi? 🙁 Tu cu cheese cake, Bogdana cu foret noire..ma omorâti cu zile 🙁

    Reply
  • April 1, 2012 at 5:47 pm
    Permalink

    pfiiiiiuuuu, e inundatie-n gura mea!!! si tine cont ca dupa ora 18.00 nu crap nica, duca-se pe pustii grasimea de pe solduri ….si totusi m-am aventurat sa-ti citesc postul desi titlul era clar contra dietei mele. asa ca acu’ in gura cu un Nesquik cu cioco – stiu ca nu-i sanatos si are calorii gramada, da’ ce sa fac???/ n-am de ales, sunt o fimeie slaba si n-am nica raw vegană in casa….da sa vezi cand m-oi apuca de gatit asa ca tine..pornirea frea si finalu’ rapid dar m-oi apuca intr-o buna zi. o sa vezi:)

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:32 am
      Permalink

      Apropo de nesquick cu cioco – am iesit intr-o zi cu o prietena in oras si am baut o ciocolata alba (fierbinte!)cu crema de vanilie si niste coaja de portocala, plus scortisoara cred ca mai avea.
      Nu era ciocolata clasica la plic. Vaaaai, ce bun a fost!

      Cacao n-am mai baut de cand imi facea mama dimineata cu paine prajita si unt., O idee foarte buna. Imi place mancarea pentru copii 🙂

      Reply
      • April 2, 2012 at 1:48 pm
        Permalink

        si mie:) dupa ce-am facut fetele, mi-am reamintit anumite gusturi bune din copilarie:) inca o data, ne-ntoarcem la ce cunoastem…. (asta vis-a vis si de potul tau cu soacra si ce-om ajunge si noi)…lapte cu cacao, mere cu biscuiti, gris cu lapte, prajitura alba-ca-zapada, negrese. tort cu mere , bezele etc.

        Reply
  • April 1, 2012 at 5:50 pm
    Permalink

    pornirea-i grea, adica…m-am poticnit din cauza balelor:d

    Reply
  • April 1, 2012 at 6:06 pm
    Permalink

    @Hapi, toate arata yummy, de la halesti deja cu ochii, desi ma vei tenta mai mult cu salty food.. 🙂 My question is: când deschizi un resto sau macar o patiserie?! 🙂

    O ruda apropiata pregateste “chizcheic” cu ciocolata alba(care-i numa’ grasime de cacao!) la cererea omului ei si-l decoreaza la sfârsit cu smeura…

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:30 am
      Permalink

      Vai, dar sunt inconjurata de patiserii, n-as avea succes. Nemtii fac niste cocaturi foarte gustoase!

      Reply
  • April 1, 2012 at 6:24 pm
    Permalink

    Nu prea mai atins :)) fără supărare…nu pot să pun în gură nimic ce vine din cocos, nu îmi place. Pup și poftă bună!

    Reply
  • April 1, 2012 at 6:28 pm
    Permalink

    Poti sa crezi ca n-am gustat in viata mea cheesecake in varianta clasica daramite in cea raw vegana? Branza o prefer cu rosii si ceapa, nu in prajituri. Sau cel mult in pateuri sarate… 😛
    Cu toate astea admit ca arata delicios si tentant. 😀

    Reply
  • April 1, 2012 at 7:55 pm
    Permalink

    ah, ce m-ai lovit, sunt topita dupa genul asta de prajitura. unde mai pui ca se potrivea si regimului pe care-l tin acum. treaba asta cu ass-detasabil revine din ce in ce mai des in retete, trebuie sa-mi procur si eu una 🙂

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:28 am
      Permalink

      E foarte foarte buna. Am editat putin si am scris ca nu se pune coaja de portocala decat foarte putina, e prea intens gustul
      Dar in rest, o prajitura mai cremoasa si mai fina n-am mancat demult! Parca e o pralina belgiana

      Reply
  • April 1, 2012 at 8:03 pm
    Permalink

    Eu nu pot sa zic ca ma omor dupa ideea unei cani de unt de cocos. De asta eu fac prajiturile mele, mai nou le fac fara zahar, gasesc alte mijloace de a le indulci- mierea insa n-o incalzesc.Si nici unt nu folosesc decat in cantitate foarte mica, cand e cazul- dar prefer totusi untul si laptele, ala de cocos mi se pare prea gras. La mine ideea de prajitura sanatoasa nu e vegana,nici raw, dar e integrala,fara zahar,fara unt prea mult, si da, poate fi si raw uneori,dar nu obligatoriu.

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:27 am
      Permalink

      Ar fi interesant sa scrii retete de prajituri fara unt , fara zahar si cu miere incalzita dar nu preparata……..Eu nu cred ca stiu nici una

      Reply
      • April 2, 2012 at 10:35 am
        Permalink

        unt au, dar pe ideea mai bine o lingura de unt decat o cana de ulei de cocos. Pai nu stii, ca-s create de mine :D. Poate sa-mi fac timp sa scriu. O carte 😀

        Reply
        • April 2, 2012 at 10:38 am
          Permalink

          Silving, o cana inseamna cam 180 gr de unt (si nu hiperprocesat ca cel din lapte de vaca) iar prajitura este cu 12 portii sau mai mult. Fiind foarte satioasa, nu poti manca mai mult de o felie pe zi. Untul de cocos obtinut din fulgi nu are aceeasi compozitie ca untul procesat . In plus se pastreaza la congelator 2-3 saptamani iar in frigider o saptamana fara sa-si schimbe calitatile nutritive

          Reply
          • April 2, 2012 at 10:43 am
            Permalink

            o sa incerc sa fac si eu un unt din fulgi atunci, sa vad cum e . Dar eu cred ca au si laptele si untul rostul lor, bunicul meu a mancat in copilarie la tara numai lactate (de bivolita mai ales) si a avut o dantura fara probleme toata viata.

      • April 2, 2012 at 11:21 am
        Permalink

        gata,facui si untul de cocos – intre timp am mai si mancat de pranz- a iesit repede, a iesit unt, a iesit si gras,ca inca il simt pe esofag chiar dupa masa de pranz :D. Acuma ramane sa-l folosesc. Doar la prajiturile mele poate merge si unt de cocos si lapte de migdale si ce-o mai fi,si in general la orice reteta cred, e chestie de gust,iar mie mi se par mai pline la gust cu unt normal,dar am sa-i mai dau o sansa cocosului. poate fac chiar reteta ta,cred ca am ce-mi trebuie in casa.

        Reply
        • April 2, 2012 at 11:30 am
          Permalink

          Oaw, ce repede te-ai miscat 🙂
          Trebuie un unt in prajitura ca de fapt asta o incheaga. Daca faci prajitura asta, nu pune coji de portocala decat foarte putin, o lingura , asa de gust. Am avut plangeri ca e prea intens gustul In rest, sunt absolut incantata de cat de fina e . Si neaparat s-o dai la congelator macar 3 ore

          Reply
      • April 3, 2012 at 12:59 pm
        Permalink

        Deci draga Hapi, sa scriu si aici – ne-am lamurit cu prajitura cu cheese fara cheese? 😀 A iesit inchegata si a mea, cum se vede in poza mea,dar eu n-am putut s-o mananc asa de rece de la congelator si am lasat-o sa se mai incalzeasca- ceea ce a facut-o mai moale si mai putin placuta,adica nitel mai grea la stomac de la cocos cel putin.Nu foarte neplacuta,dar clar e un gen de prajitura pe care ori o mananci rece bine , ori o mananci rece :D.

        Reply
      • April 3, 2012 at 1:17 pm
        Permalink

        Ok, ok, am inteles Irina, doar ca imi pare putin rau ca nu-ti place……….gustul, textura….
        Noi am mancat-o si la temperatura camerei

        Reply
      • April 3, 2012 at 1:34 pm
        Permalink

        Hai ca sterg cu buretele tot ce-am zis pana acum, ca mananc acum felia din poza mea,care a stat la frigider de aseara, si vad ca are aceeasi consistenta si gust chiar foarte bun! Prin urmare, feliile din care mancasem cred ca nu erau suficient de congelate. Vad ca odata inchegate, raman asa si la frigider.Hai ca acum imi pare rau de toata nebunia creata in jurul prajiturii, da’ mai stii, poate i-o face reclama,asa prajitura controversata si interesanta 🙂 gata, scuze, imi pare rau de discutia lunga si fara rost…da’ pe mine cel putin, discutia asta m-a facut sa vreau sa mai incerc macar o data prajitura asta,asa ca tot raul spre bine 😉 Sa ai o dupa-amiaza frumoasa si dulce,sa fie in tema 🙂 astept sa-mi spui cum e cu cina de diseara.Mei chiar n-am incercat vreodata,desi mi-am propus de vreo cateva ori.Sa-i faci poza 😉

        Reply
      • April 3, 2012 at 3:13 pm
        Permalink

        Lasa ca mai impartim noi retete, pana iese bine 🙂 Pe mine m-a amuzat discutia, in plus ai fost singura cu adevarat interesata de experienta mea culinara 🙂
        Ghici ce am pe plita…..mei in lapte. Am pus si un strop de vanilie (naturala, pe doua coji de-alea am dat 3 euro) Am prajit niste bucatele de nuci si seminte. Astept sa se fiarba, las la patruns si apoi pun seminte si sirop de agave
        Bag la frigi si maine am ceva bun la petit dejune 🙂

        Reply
      • April 3, 2012 at 5:18 pm
        Permalink

        Ia uite un comentariu undeva la un cheese cake raw- ca se pare ca asta e inlocuitorul cel mai des folosit pt.branza.nucile caju- si cineva spune :

        “i don’t understand why “raw” enthusiasts are so obsessed with cashews…they are far from raw. the cashew is naturally housed in a shell that is covered with a particularly nasty chemical that causes blistering similar to that of poison ivy when it comes in contact with human skin. the process of extracting the edible portion requires repeated roasting…rendering it *gasp* cooked. i understand that you’re trying this out to expand your natural food repertoire, but the fact is that the raw lifestyle is a sham. a huge percentage of the people who follow a “raw vegan” diet end up in a state of malnutrition… some because they were drawn to it as an extension of a preexisting eating disorder, some because they truly thought they were doing something good for their body, and some because they were just following the latest trend. the really infuriating part, though, is that it’s not even real! so many of the foods this diet champions are, in fact, cooked. cashews are not raw…nor is maple syrup, nutritional yeast, or a grande soy mocha late.”

        Hm, de astea nu stiam, de maple syrup si altele da.De aia si prefer mierea altor siropuri.

        Reply
      • April 3, 2012 at 5:32 pm
        Permalink

        Silving e adevarat, totusi adevarati raw vegani (printre care eu nu ma numar) au posibilitatea sa il achizitioneze crud. Si chiar daca semintele respective au fost prelucrate, proprietatile fructului raman.

        A certain nut producer in Indonesia uses a special technique with specially-designed tools (without using any heat at all) to open the shell cleanly every time without ever exposing the cashew nut to the resin. The raw cashews are much sweeter, tastier, and nutritious than their cooked counterparts.

        Many people avoid cashew nuts because of their high fat content, though they are lower in total fat than almonds, peanuts, pecans, and walnuts. Cashew provide essential fatty acids, B vitamins, fiber, protein, carbohydrate potassium, iron, and zinc. Like other nuts, cashews have a small percentage of saturated fat; however, eaten in small quantities cashews are a highly nutritious food.

        Imi pare mai sanatos un blat din caju decat unul din oua si faina.

        Reply
  • April 1, 2012 at 9:21 pm
    Permalink

    Vai ce bine arata, ori sunt eu prea obosita la ora asta ori imi suna chiar complicata reteta. O mai citesc si maine ;)) sa vad daca ma indur s-o fac sau nu, eu ador sa compun bombe calorice in bucatarie :)).
    Una peste alta, iubesc curmalele, mi-ai facut pofta rau!!!

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:25 am
      Permalink

      E complicata pentru ca nu sunt la indemana ingredientele dar per ansamblu, se amesteca toate si nu seda nimic la cuptor- deci e simpla

      Dar la final ai si varinta de chessecake “originala” 🙂

      Reply
  • April 2, 2012 at 8:24 am
    Permalink

    si mie imi suna un pic complicat la prima citire, dar arata bine in poze

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:24 am
      Permalink

      Si pentru mine erau toate complicate cand mancam numai fructe si legume crude. Mi-.a fost greu sa ghicesc cantitatile si sa le combin, dar dupa ce gust din ele imi dau seama ca a meritat

      Reply
  • April 2, 2012 at 10:19 am
    Permalink

    great that you could use my homemade coconut butter, its so easy right?! your cheesecake looks delicious!!! have a great day! Ulli

    Reply
    • April 2, 2012 at 10:22 am
      Permalink

      Yes, Ulli, thank you 🙂 It is a raw vegan cake , very tasty . And with homemade kokos butter was very easy

      Reply
  • April 2, 2012 at 1:41 pm
    Permalink

    eee..putin asa…am voie..ca e sanatoasa…si sa stiti untul de cocos este foarte bun pentru organism , eu imi pun in salate !

    Reply
    • April 2, 2012 at 3:28 pm
      Permalink

      Mi-a mai ramas putin in paharel si e tare ca piatra, o sa il scot din frigider sa vad daca devine cremos

      Reply
  • April 2, 2012 at 1:52 pm
    Permalink

    gust prea intens??? aveam tendinta sa mananc ciocolata multa nu pentru ca eram eu haplea ci pentru ca cioco n-avea nici un Dumnezeu:d asa ca mai bine mananci putin dar simti de mananci decat cioco in ambalaj dar fara consistenta gustului.

    Reply
    • April 2, 2012 at 3:27 pm
      Permalink

      Ei, sa stii ca asta are savoare! De aceea nu poti manca multa.
      Ciocolata – greu imi iei tableta daca am gustat o bucatica, trebuie sa te lupti cu mine 🙂

      Reply
  • April 2, 2012 at 1:59 pm
    Permalink

    iubesc cheesecake, sunt cele mai usoare si bune dupa parerea mea! din pacate nu m-am incumetat safac niciuna, mi se parea prea greu de facut! Asta pare simpla asa ca mai ca m-as baga la bucatarie, in weekend sa imi cumpar migdale si tot ce am nevoie 🙂

    Reply
    • April 2, 2012 at 3:25 pm
      Permalink

      Repet si aici : daca cumva o faci pe cea raw, nu pune coaja de portocala decat foarte putina
      Daca o alegi pe cea originala- cred ca merge branza aia de vaca dar nu degresata ci sa aiba o consistenta cremoasa asa ca un iaurt bine inchegat…..
      Oricum , amandoua merita!

      Reply
  • April 2, 2012 at 3:41 pm
    Permalink

    Deocamdata privesc…dupa ce imi trec bolile ma apuc si de facut bunataturile 🙂

    Reply
    • April 2, 2012 at 5:29 pm
      Permalink

      Nu corespondez pe mail cu vizitatorii mei 🙂 va trebui sa incerci – stiu ca barbatii in general nu se apuca safaca prajituri dar merita !
      Si varianta la cuptor e mirifica! Mie nu-mi plac prajiturile cu crema iar asta rezolva problema………cheesecakeul

      Reply
      • April 2, 2012 at 5:33 pm
        Permalink

        Mda! Ma gandeam eu ca ceva in genul o sa fie raspunsul. Sunt sigur ca merita, dar acum nu ma mai apuc sa invat si prajituri a face. Felicitari pentru reusita si reteta!

        Reply
  • April 2, 2012 at 5:05 pm
    Permalink

    Pare a fi grozava!
    Thermomix: ma joc si eu cu gandul sa-mi iau unul.
    E, intr-adevar, de recomandat?

    Reply
    • April 2, 2012 at 5:27 pm
      Permalink

      Scurteaza mult timpul petrecut in bucatarie.
      Asta nu inseamna ca tot ce prind arunc in robot dar ne serveste frumos de vreo 2-3ani………Eu zic ca si-a meritat banii, calitate germana 🙂
      De ce nu te inregistrezi ca sa directionezi la blogul tau pe cei interesati despre ….ce-ar scrie morcoveata? 🙂

      Reply
  • April 2, 2012 at 6:10 pm
    Permalink

    Multumesc.
    Am cunostinte care il au tot de 2-3 ani, insa sunt nemtoaice, si nu puteam sa-mi dau seama daca MIE/NOUA imi/ne va fi de folos. Eu gatesc mult si in stil romanesc, nu doar international, asa ca, din acest motiv sunt putin indecisa.
    Dar ma tenteaza puternic, fiindca sunt deschisa spre nou.

    Eu nu am blog. Si asta e o chestiune care ma “ispiteste” si framanta putin uneori, fiindca as dori, insa din motive rationale nu-l creez. Stiu ca, in cazul in care as avea, internetul mi-ar rapi si mai mult timp. Si nu doresc aceasta.
    Asa ca… citesc cu placere ce scriu altii. Insa sunt foarte selectiva.
    Tu ai un stil deosebit, care imi aminteste de: http://poveste-despre-america.blogspot.de/, unul dintre blogurile pe care eu le consider reusite.

    Reply
    • April 2, 2012 at 6:39 pm
      Permalink

      Ma bucur ca ma citesti. Pana ce blogul tau preferat se trezeste la viata (vad ca n-amai scris din iunie) sper sa mai vii pe-aici. Si dupa aceea 🙂
      Si eu gatesc romaneste …din cand in cand insa baza in bucatarie e partenerul meu. El gateste dupa bucataria marocana, egipteana. libaneza., etc. Asa ca robotul e foarte util
      Eu il folosesc la prajituri si mai nou la cele raw vegane,

      Cat despre blog – eu am renuntat la alte placeri internautice: un forum si facebook. Nu am cont pe nicio platforma de socializare, cel putin nu un cont activ. Asa ca ma perind doar pe aici si pe la blogurile din dreapta. Timpul, il poti regla . Iar feedbackurile aduc multa satisfactie 🙂

      Reply
  • April 2, 2012 at 7:24 pm
    Permalink

    Nu stiu de ce nu mai scrie, regret, insa… probabil ca are alte prioritati.
    Oricum, gasesc o asemanare de stil, asta fiind un compliment pentru ambele.

    Oooo, atunci asteptam cu deosebita placere retete din lumea araba 🙂

    Nici eu nu am decat un cont pe facebook, insa nu-l prea bag in seama. A fost o vreme in care-mi rapea mai mult timp, insa, mai ales de la introducerea cronologiei (time line) nu ma mai atrage deloc. Oricum, imi e util doar pentru a vedea albumele fotografice ale cunostintelor, prietenilor, familiei, fiindca majoritatea le incarca pe aceasta platforma.

    Asa e, timpul il poti dramui dupa necesitati, insa eu nu sunt intotdeauna disciplinata in acest sens.

    O seara buna!

    Reply
  • Pingback: Cheese cake fara cheese | Silving

  • April 3, 2012 at 5:56 pm
    Permalink

    tu zici simplu? mie nu mi se pare, poate nici nu-s dotata :)))

    Reply
  • April 5, 2012 at 8:35 am
    Permalink

    Arată bine! Am pasat-o… 🙂

    Reply
      • April 5, 2012 at 9:03 am
        Permalink

        Hmm… sunt destul de… “utilat”, am cam tot ce-mi trebuie. Vede ea doamna cum o face. 😀

        Reply
  • April 5, 2012 at 12:45 pm
    Permalink

    Da, arata foarte bine
    Pe la Lola trec si eu din cand in cand 🙂
    Am avut ieri o experienta neplacuta cu prajitura la cuptor. In loc de esenta de vanilie am pus lamaie, prajitura era de ciocolata, a fost ca naiba la gust- era si cu visine , aveam musafiri…..mda

    Reply
  • April 6, 2012 at 6:27 pm
    Permalink

    se mai intampla si accidente,stiu. Mai neplacut e cand ai musafiri, e drept, da’ lasa ca ei n-au venit la tine pentru prajitura 😉 abia ii mai poti invita si alta data,sa vada de prajituri faci tu. Asta e ca sotul meu, cand am venit prima data aici si mi-a facut spaghete. El e mare iubitor de paste, si a facut spaghete de mii de ori. Si totusi de acea data le-a facut naspa rau,sarate,groaznice,nemancabile. Pe urma ne mai distram gandindu-ne cum am mancat, eu ca sa nu-l jignesc si intrebandu-ma cum poate sa manance el asa spaghete naspa, el ca sa nu para penibil…haha. El de emotia primei intalniri cu cina asta o dase in bara :D.

    Reply
    • April 8, 2012 at 3:41 pm
      Permalink

      si “ai mei au mancat-o” desi mie mi-a stat in gat si-au spus ca are un gust interesant acrisror si ca n-au mai mancat asa prajitura de ciocolata……Va cred si eu, am vrut sa zic……

      Reply
  • April 11, 2012 at 3:27 pm
    Permalink

    Care-i branza quark in varianta autohtona? Ca as vrea sa fac si eu un cheesecake normal :). Si reteta ta pare de nivelul meu, asa :D.

    Reply
  • Pingback: Reteta mea de cheesecake (Käsekuchen) « Hapi. Riverwoman

  • Pingback: Reteta mea de cheesecake (Käsekuchen) | Hapi Riverwoman

  • June 11, 2015 at 1:02 am
    Permalink

    tortul arata super bine, problema care o am e ca e total in contradictie cu lingurita cu logo-ul de la Nestle. e sanatate langa cancer (stim aproape cu totii ce porcarii baga ei in produse) si mai fac si trafic de copii pentru scavie,ca multe alte companii mari din lume

    Reply

Leave a Reply to morcoveata Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *